Welke factoren net als goede nachtrust afvallen makkelijker maken

Beste kussen buikslaper

Voor het laatst geüpdate op december 8, 2021 door Esther

Er zijn nogal wat mensen die proberen om gewicht te verliezen. Het is bijvoorbeeld het populairste voornemen voor het nieuwe jaar. Daarnaast is de aanvang van de zomer vaak een reden om met een dieet te beginnen. Iedereen ziet er namelijk graag goed uit in hun zomerkleding of op het strand. De ambitie om af te vallen is uitstekend. Tenminste, zolang je niet te ver gaat.

Succesvol gewicht verliezen door het maken van de juiste keuzes

Onderzoeken tonen aan dat het gemiddelde gewicht onder de bevolking alleen maar toeneemt. Dat is niet alleen een probleem in Nederland, maar eigenlijk over de hele wereld. Jammer genoeg heeft het lang niet altijd effect. Zelfs wanneer je er alles aan doet om gewicht kwijt te raken. Happy Healthy helpt bezoekers bij het maken van de juiste keuzes en het aannemen van een gezond voedingspatroon. In dit blog beschrijven we een aantal belangrijke redenen waarom gewicht verliezen lang niet altijd succesvol is.

Je eet minder gezond dan je denkt

Het is geen geheim dat kant-en-klare maaltijden niet al te gezond zijn. Maar veel mensen weten niet dat eigenlijk alles dat voorbewerkt is onnodig veel ongezonde ingrediënten bevat. Dat zijn bijvoorbeeld verschillende soorten vruchtenyoghurt, sausmixen, salades, belegde broodjes en zelfs groenteconserven. In al deze producten zit veel meer suiker dan je denkt. Dus zelfs wanneer je nog zo je best doet om gezond te eten, loopt het hierdoor helemaal mis. Je voorkomt dit effect met name door verse en onbewerkte ingrediënten te kopen. Wegens tijdgebrek is het helaas lang niet voor iedereen mogelijk om elke dag een maaltijd te bereiden met basisingrediënten. In zo’n geval is het belangrijk om de etiketten op verpakkingen goed door te lezen. Let vooral op de aanwezigheid van suiker.

Door te sporten verandert de samenstelling van je lichaam

Naast een goed dieet is lichaamsbeweging dé manier om gewicht kwijt te raken. Je verbrandt energie en dat leidt tot een lager vetpercentage. Soms vallen de resultaten in de eerste periode enigszins tegen. Gelukkig is daar een verklaring voor en betekent het niet dat al je inspanningen voor niks zijn. Want tijdens de eerste weken verandert de complete samenstelling van je lichaam. Je bent druk bezig met het verbranden van vet, maar daar komen spieren voor in de plaats. Door op dezelfde manier door te gaan komen de resultaten vanzelf. Bovendien merk je het waarschijnlijk wel als je niet alleen maar naar de cijfers op de weegschaal kijkt. Kijk bijvoorbeeld goed naar de structuur van je armen en je benen. Waarschijnlijk zijn de verschillen met hoe het eerder was duidelijk waarneembaar. Zet nog even door en de weegschaal bewijst dit vanzelf!

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!