Wat zijn de kenmerken van een goed dekbed?

Voor het laatst geüpdate op februari 21, 2024 door Esther

Wil je goed kunnen slapen, dan moet je alles in de slaapkamer goed op orde hebben. Aandacht voor goede bedden, matrassen en kussens is er voldoende. Als het gaat om zaken zoals een goed dekbed, dan is die aandacht er een stuk minder. Daarom is het juist ook goed om eens een keer te bekijken wat de kenmerken van een goed dekbed zijn. Wanneer je dit dekbed hebt aangeschaft en er een dekbedovertrek 200×200 om doet, dan zal je merken dat je slaap alleen maar nog beter zal worden.

Wanneer je goed wilt slapen, dan is het belangrijk dat je het lekker warm hebt. Dat is wat een HEMA dekbed kan bieden met dank aan de juiste vulling. Wanneer je goed opwarmt, kan je er zeker van zijn dat je wat makkelijker inslaapt en doorslaapt. Warmte moet dan weer niet omslaan in hitte. Het moet juist precies goed zijn voor jou om lekker in slaap te vallen, zonder er last van te krijgen. Dat sluit dan ook weer direct aan op het volgende kenmerk waaraan een goed model dekbed moet voldoen om er optimaal van te profiteren.

Goed ventileren

Het volgende punt van aandacht bij het kopen van een goed dekbed, is de mate van ventilatie. Dit heeft ook te maken met de afvoer van warmte. Goede ventilatie zorgt ervoor dat je geen last zal krijgen van overmatige hitte. Het blijft goed op temperatuur, maar wordt niet te warm. Ook is het zo dat door goede ventilatie de kans op klamme nachten minder groot wordt. Je zal namelijk geen last hebben van transpiratie en alle gevolgen die daarbij horen. Dit maakt het dus ook een stuk fijner om eronder te kruipen, ook wanneer het in de zomermaanden wat warmer is.

Een gevoel van comfort

Een ander belangrijk voordeel van een goed dekbed is dat het je een sterker gevoel van comfort geeft. En dit is weer heel belangrijk om te ontspannen. Om goed in slaap te vallen is het ook belangrijk dat je je goed voelt. Een lekker zacht bed dat niet te warm en niet te koud is, is daar natuurlijk perfect voor. Kies je een dekbed dat goed gevuld is, dan voelt dat lekker comfortabel. Zeker op de koudere dagen van het jaar maakt dit al het verschil. Het gevoel is dus ook heel belangrijk in jouw keuze voor een dekbed.

Zorgen voor gewicht

Voor veel mensen is het belangrijk om het gevoel van wat gewicht dat op het lichaam drukt te ervaren om de slaap te vatten. De mate waarin dit van belang is, verschilt per mens. Voor de meeste mensen is een goed dekbed voldoende. Dan moet het dekbed ook wel wat gewicht met zich meebrengen. Dit hoeft niet om tientallen kilo’s te gaan. Vaak is een dekbed dat op de normale manier gevuld is, met een gangbaar vulmateriaal, al voldoende om hiervoor te zorgen. Dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is om hier op te letten als je een keuze maakt.

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!