Dit zijn de beste slaapbank aanbiedingen van dit moment!

Slaapbank aanbiedingen

Voor het laatst geüpdate op mei 17, 2023 door Mike

Een slaapbank is een ideaal meubelstuk. Het combineert een bank met een bed, waardoor je flink wat ruimte bespaart. Slaapbanken hebben alleen een nadeel, en dat is de hoge prijs. Prijzen van 1.000 euro of meer zijn geen uitzondering. Ze kunnen zelfs nog een stuk hoger uitvallen. Wat nu?

Een goede oplossing is door een slaapbank in de aanbieding te vinden. Als je de helft van de prijs kunt besparen, voelt dat toch prettig aan in de portemonnee. Nu is het wel zaak om de weg te kunnen vinden naar slaapbank aanbiedingen. Daar gaan we je in dit artikel bij helpen.

Waar vind je een slaapbank aanbieding?

Als je slaapbanken in de aanbieding zoekt, heb je een groot voordeel. En dan hebben we het niet over een financieel voordeel, maar over een voordeel van slaapbanken in het algemeen. Ze zijn erg populair en dan ook volop te koop. Een flinke vraag resulteert in een groot aanbod. En van dat grote aanbod blijven er regelmatig exemplaren over. Daar kun je van profiteren.

Bij zowat iedere winkel vind je aanbiedingen. Daarbij maakt het niet uit of het om een fysieke winkel of een online winkel gaat, zoals Bol.com. Het zijn vaak de wat oudere modellen die in de korting zitten. Oud kun je overigens tussen haakjes zien, een half jaar of een jaar is natuurlijk niet oud.

Daarnaast is er een verschil tussen een showroom model of een slaapbank die ‘gewoon’ in de aanbieding is. Op een showroom model is gezeten en gelegen. Daarbij neem je het risico dat er iets met de bank is. Daarmee willen we overigens niet zeggen dat het slecht is om een showroom slaapbank met dikke korting te kopen. Alleen zit er een klein risico aan vast.

Wat is de beste periode voor een aanbieding slaapbank?

Dit is aan de ene kant niet makkelijk om uit te leggen. Slaapbanken zijn namelijk niet aan seizoenen gebonden, zoals dat bijvoorbeeld bij kleding het geval is. Van zomerkleding weet je dat dit ergens in augustus in de korting komt. Dat is bij slaapbanken niet zo. Kortingen zitten verspreid door het hele jaar, en verschillen per winkel. Natuurlijk is er wel een uitgelezen moment om met korting te shoppen, ook voor slaapbanken.

Black Friday

Wil je een goede kans maken op een slaapbank in de sale, dan is Black Friday het uitgelezen moment. Ieder jaar eind november is dit evenement, en veel winkels rekken het inmiddels zo ver op dat de kortingen anderhalve week geldig blijven, tot en met Cyber Monday.

De Black Friday slaapbank sale staat bij de meeste winkels bol van de hoge kortingen. Voor minder dan 50% doen veel winkels het niet, en er zijn zelfs uitschieters richting de 70%. Stel dat je een slaapbank van €1.500 koopt, dan pak je met 70% toch mooi ruim €1.000 voordeel. We hoeven je niet te vertellen dat dit een lekkere korting is.

Behalve Black Fridayzijn er nog meer momenten om in je agenda te zetten. Het begin van de zomer bijvoorbeeld. Aardig wat winkels doen aan een summer bedbank sale. Ook deze kortingen kunnen aardig hoog oplopen.

Welke slaapbanken aanbiedingen zijn er?

Dit verschilt per winkel. Maar het goede nieuws is dat er veel verschillende types met korting worden aangeboden. We zullen hieronder voor je op een rij zetten welke slaapbanken het vaakst in de aanbieding zitten.

Slaapbank 1 persoon aanbieding

Slaapbanken zijn er in alle soorten en maten. En de grootte van het zitgedeelte zegt lang niet altijd iets over hoe groot of klein het slaapgedeelte is. Een slaapbank voor 1 persoon heeft gemiddeld een afmeting van 80/90 bij 200 centimeter. Groter kan ook, dan lig je wat ruimer.

Er is ook nog een tussenoplossing, dat is een slaapbank van 120 tot 140 bij 200 centimeter. Bedden met deze afmeting worden twijfelaars genoemd. Ze zitten tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed in. Bij slaapbanken zie je dit formaat regelmatig voorbijkomen, ook bij de aanbiedingen.

Slaapbank 2 persoons aanbieding

Wat is het ideale formaat van een slaapbank 2 persoons? Dat hangt voor een deel van je wensen af. Als je lekker ruim wilt slapen, is een maat van 160×200 centimeter ideaal. Dan rol je niet heel de tijd tegen elkaar aan. Kleiner kan ook, want op een slaapbank 140×200 centimeter kun je ook prima met zijn tweeën slapen. Dan wordt het wel iets knusser.

Een slaapbank 2 persoons aanbieding kan verschillende maten hebben. De wat grotere banken hebben vaak ook een ruimer slaapgedeelte, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Zo kan een flinke hoek slaapbank die je in de aanbieding vindt een vrij beperkt slaapgedeelte hebben.

Hoek slaapbank aanbieding

Over de hoek slaapbank gesproken, dit is een veel verkocht model. Hoek slaapbanken hebben niet alleen hun grootte als wapen, vaak zijn ze voorzien van opbergruimte. Deze ruimte kun je gebruiken om het beddengoed in te stoppen, of andere spullen die je niet zo vaak nodig hebt en liever niet in het zicht hebt liggen.

Aan deze modellen hangt een aardig prijskaartje. Maar door een hoek slaapbank goedkoop in de aanbieding te kopen, zijn ze zeker betaalbaar. En het is heus niet zo dat iedere hoekslaapbank ruim boven de €1.000 zit. De banken kunnen behoorlijk verschillend zijn. Daardoor kunnen de prijzen flink uit elkaar liggen.

Conclusie: ga jij wachten op een slaapbank aanbieding?

Of je wacht tot Black Friday of regelmatig de websites van winkels in de gaten houdt maakt niet uit. Een slaapbank aanbieding is altijd de moeite waard. Dat heeft alles met de prijs van slaapbanken te maken. Ze kosten vele honderden euro’s, vaak zelfs nog meer. Als er iets van de prijs af kan, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Het goede nieuws voor koopjesjagers is dat vrijwel elke winkel regelmatig slaapbanken aanbiedingen heeft. Dit kan rond vaste momenten zoals Black Friday zijn, maar net zo goed op een onverwacht moment. Let ook altijd even op jubilea van bedrijven. Als een verkoper van slaapbanken 25 jaar bestaat, wordt dit gevierd. Onder meer met lekkere kortingen.