Je slaapt beter na een detoxkuur

Je slaapt beter na een detoxkuur

Voor het laatst geüpdate op maart 7, 2022 door Esther

Door te slapen blijven we fit en gezond. Maar wist je ook dat je beter slaapt wanneer je lichaam gezond is en vrij is van afvalstoffen? Slechte voeding en een teveel aan giftige deeltjes zorgen ervoor dat jij van een minder goede nachtrust geniet. Het lichaam is een complexe machine waarbij alle functies van elkaar afhankelijk zijn. Daarom is het belangrijk om alle factoren in overweging te nemen wanneer je op zoek bent naar een gezond leven met een positieve instelling en de energie om uitdagingen aan te gaan.

Een detoxkuur om giftige deeltjes uit ons lichaam te verwijderen

Je vraagt je wellicht af wat een detoxkuur precies is. Tijdens een periode van een aantal dagen leef je uiterst gezond zodat de hoeveelheid toxische deeltjes afneemt. Het blijkt namelijk dat we veel te veel gifstoffen binnenkrijgen. Vervelend genoeg heb je dat maar voor een deel zelf in de hand. De lucht die we inademen is bijvoorbeeld sterk verontreinigd. Daarnaast zitten veel etenswaren boordevol schadelijk stoffen om ze langer te bewaren, een mooiere kleur te geven of om bepaalde smaken toe te voegen.

Hoe ziet een detoxkuur eruit?

Er zijn verschillende vormen van detoxkuren die je helpen om gezonder te worden. Ze zijn er allemaal op gericht om je lichaam te detoxen, oftewel: het verwijderen van giftige stoffen. Dat doe je op twee manieren. In de eerste plaats beperk je de inname van nieuwe schadelijke deeltjes tot het absolute minimum. Tegelijkertijd bevorder je de afbraak en afvoer door speciale methodes of door het eten van bijzondere specerijen en kruiden.

Een sapkuur is de meest bekende manier om te detoxen

Tijdens een sapkuur drink je een aantal dagen louter sappen op basis van groente en fruit. De effecten zijn zelfs al op te merken na een kuur van slechts een dag. De sappen die je drinkt zijn met zorg samengesteld. Bovendien drink je een aantal verschillende soorten zodat er sprake is van voldoende variatie.

Gezonder leven met een detoxkuur

Een detoxkuur heeft tal van voordelen. Gelukkig raken steeds meer mensen daarvan overtuigd. Want er wordt nog steeds te weinig aandacht besteed aan gezondheid. Een detoxkuur is een ideale manier om in korte tijd gewicht te verliezen. In een korte tijd ga jij er dus op meerdere manier op vooruit. Meer lezen over de voordelen van een detoxkuur op basis van verantwoorde sappen.

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!