Hoog laag bed op maat gemaakt door beddenspecialist

beste Karlsson bedden review

Voor het laatst geüpdate op juli 28, 2022 door Esther

In sommige situaties kan het prettig zijn dat het bed waarin je slaapt verstelbaar is. Zo’n bed wordt ook wel een hoog laag bed genoemd en kan op maat gemaakt worden door beddenspecialist de Suite. Ook wanneer je nu nog niet direct extra zorg behoeft, kan een hoog laag bed een verstandige aankoop zijn. Wanneer is het verstandig om een hoog laag bed aan te schaffen? En wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? 

Wat is een hoog laag bed?

Om te beginnen volgt eerst nog wat meer informatie over een hoog laag bed. Een hoog laag bed ziet er hetzelfde uit als een regulier bed. Het verschil is echter dat een hoog laag bed, meestal elektronisch, in de hoogte verstelbaar is. Verder bestaat het hoofdeinde uit een verstelbare lattenbodem en is het voeteneinde geknikt. Het voeteneinde kan echter ook horizontaal worden gesteld. Een hoog laag bed kan helemaal naar wens op maat worden gemaakt, zodat een bed wordt gemaakt die aansluit op jouw behoeften. 

Wanneer is een hoog laag bed aan te raden?

Er zijn meerdere situaties denkbaar waarin een hoog laag bed aan te raden is. Ten eerste is dit verstelbare bed erg prettig wanneer je extra zorg nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met thuiszorg. Doordat een hoog laag bed verstelbaar is, is het gemakkelijker om uit bed te stappen. Daarnaast wordt het verlenen van zorg door de ander ook een stuk prettiger, omdat door de hoogte aan te passen de rug van de zorgverlener minder belast wordt. Een hoog laag bed kan ook een uitkomst zijn wanneer je bijvoorbeeld rugklachten hebt en voor langere tijd bedrust nodig hebt. Ook wanneer je nu nog geen zorg nodig hebt, kan het verstandig zijn om een hoog laag bed aan te schaffen. Zo geniet je nu van een comfortabel verstelbaar bed en ben je voorbereid op de toekomst, waarin mogelijk extra zorg nodig is. 

Mogelijkheden van een hoog laag bed

Een hoog laag bed laten maken biedt een aantal mogelijkheden. Allereerst zijn er een aantal verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende afmetingen, waaronder een éénpersoonsbed, tweepersoonsbed of twijfelaar. Verder wordt er gekeken naar wat het beste matras voor jou is. Zo kun je kiezen uit een harder of juist een zachter matras en zal er ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld rugklachten of overgewicht. Tot slot kan er ook gekozen worden voor een boxspring hoog laag bed; comfortabel voor nu en handig voor later!

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!