Hoe groot is een twijfelaar? Alles wat je moet weten over dit populaire bedformaat

Hoe groot is een twijfelaar

Voor het laatst geüpdate op mei 17, 2023 door Mike

Wanneer je op zoek bent naar het juiste formaat bed, dan kan je je afvragen:  hoe groot is een twijfellaar? Zoals de naam al doet vermoeden is dit niet het één, noch het ander. Het is dus geen eenpersoonsbed, maar het is ook geen tweepersoonsbed. Het zit er eigenlijk tussenin. Daarmee weet je natuurlijk nog niets, want je wilt vooral weten of dit bed groot genoeg is voor jou of jouw kinderen om in te slapen. Maak je geen zorgen, want als je even verder leest, dan kom je er alles over te weten. Zo maak je zeker de juiste keuze!

1. De gangbare breedte

2. Andere modellen

3. Alleen of samen

4. De vorm van het bed

5. Allerlei opties mogelijk

Hoewel er wel een gangbaar formaat voor een twijfelaar matras is, is het dus niet zo dat slechts één soort bed in deze categorie valt. Lees snel verder om zeker te zijn dat je de juiste twijfelaar kiest!

Een twijfelaar kan in heel veel gevallen het ideale bed blijken te zijn. Wanneer je houdt van ruimte bijvoorbeeld. Of wanneer je in huis juist een gebrek aan ruimte hebt. Omdat je er alle kanten mee op kan, is het ook nog eens zo dat je er optimaal slaapcomfort mee kan benaderen. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken wat je allemaal moet weten hierover.

Zelf heb ik ook een twijfelaar, maar dan net iets groter dan de gangbare breedte. Ik slaap er wel alleen in. Ik vind het heerlijk om lekker breeduit op bed te kunnen liggen en alle ruimte te hebben. Zo kan ik pas echt tot rust komen van een drukke dag. Voor mij is gebleken dat dit dus ook echt het juiste bed is om in te slapen!

Hoe groot is een twijfelaar? Alles wat je moet weten over dit populaire bedformaat

De gangbare breedte

Hoewel er geen officiële maat voor de twijfelaar bestaat, is er wel een breedte die als gangbaar wordt gezien. Het gaat om bedden die 120 centimeter breed zijn. Vaak gaat het dan om de bedden van 120 centimeter breed en 2 meter lang. Er zijn echter wel talloze uitzonderingen. Dit geldt zowel voor de lengtemaat als de breedtemaat. Dat neemt niet weg dat je met matras 120×200 wel de echte twijfelaar in handen hebt.

Andere modellen

Er zijn heel veel andere modellen die ook tot de twijfelaars worden gerekend. Denk bijvoorbeeld aan de breedtemaat 110 of de breedtemaat 140. In de lengte kan je naast 200 ook 210 tegenkomen. Eigenlijk alle bedden van 110×200 tot en met 140×210 kunnen dus onder de twijfelaars worden gerekend. Dit is vooral ook van belang om het oog op het volgende punt dat je moet weten over deze bedden.

Alleen of samen

Doordat de twijfelaar niet pers voor 1 of 2 personen is, is het dus ook zo dat je deze in verschillende situaties kan gebruiken. Wanneer je alleen bent en je wilt wat meer ruimte, dan kan 110×200 al lekker ruim zijn. Wanneer je samen bent en je wilt lekker knus bij elkaar liggen, dan kan het best wel lekker zijn om in plaats van een tweepersoonsbed een twijfelaar van 140×200 te nemen om in te slapen. 

De vorm van het bed

Wanneer we kijken naar de ideale twijfelaar, dan kijk je niet alleen naar de maat van het bed. Je kan bijvoorbeeld kijken naar verschillende vormen van bedombouw. Je kan echter ook kijken of een boxspring net zo aantrekkelijk voor je kan zijn. Het is daarom belangrijk om ook al deze zaken eens goed door te nemen voor je een keuze maakt voor een bepaalde twijfelaar. Alles moet natuurlijk helemaal op maat voor je zijn. 

Allerlei opties mogelijk

Het is leuk om te kijken naar de extra opties op een twijfelaar. Zo kan je bijvoorbeeld voor een bed kiezen dat elektrisch verstelbaar is. Daarnaast zijn er ook modellen met de zogenaamde hoog-laagfunctie. Dit is gemakkelijk wanneer je wat lastiger kan bukken. Daarnaast kan je ook allerlei andere opties op de bedden kiezen. Er is heel veel mogelijk om te zorgen dat jij het ultieme slaapcomfort ervaart op je twijfelaar.

Veelgestelde vragen: hoe groot is een twijfelaar?

Wat is de grootte van een twijfelaar?

De meest gangbare grootte van een twijfelaar is een bed van 120×200 centimeter. Het is 120 breed en 200 lang. Het is echter wel zo dat alles van 110 tot 140 breed en 200 tot 210 lang tot de twijfelaars gerekend wordt door de specialisten op het gebied van bedden.

Is een twijfelaar voor 2 personen?

Een twijfelaar voor 2 personen gebruiken is heel goed mogelijk. Als je een kleine slaapruimte hebt, dan is dit net wat gemakkelijker dan een tweepersoonsbed plaatsen. Wat je dan het best kan doen is een zo breed mogelijk bed kiezen, bijvoorbeeld van het formaat 140×200 centimeter.

Is een bed 160×200 een twijfelaar?

Een bed 160×200 is een geen twijfelaar. Het is het kleinste formaat tweepersoonsbed. In kleine slaapkamers gaat de keuze voor een bed vaak tussen de grootste twijfelaar en het kleinste tweepersoonsbed wanneer je een goed bed voor samen zoekt. Dit is dan een optie hiervoor.

Conclusie

Hoe groot is een twijfelaar? Het simpele antwoord daarop is dat het 120×200 groot is. De meeste twijfelaars hebben dit formaat. Het is echter niet de enige optie die je hebt. Er zijn heel veel formaten die onder de twijfelaars vallen. Als het gaat om de breedte, dan begint dat bij 110 centimeter en loopt dat eigenlijk door tot 140 centimeter breed. Kijk je naar de lengte dan zijn modellen van 200 en 210 allemaal geschikt als twijfelaar. Je hebt dus wel de nodige keuze. Wat je kan meewegen hierin is of je er alleen in gaat slapen of samen. Als je de maat hebt bepaald kan je ook kijken naar de vorm van het bed en de extra opties. Heb je alles goed voor ogen? Dan kan je er zeker van zijn dat je niet meer hoeft te twijfelen!