TIJDELIJKE ACTIE! Bestel het boek Perfect Slapen in 7 Stappen nu voor slechts € 37,-

Nekklachten? Tips bij het vinden van een goed kussen tegen nekpijn!

Heb je regelmatig last van nekklachten? Misschien ligt de oplossing wel bij jouw hoofdkussen. Wij leggen uit hoe en waar je een goed hoofdkussen bij nekklachten kunt kopen en waar je op moet letten. Je nek is extreem kwetsbaar tijdens het slapen en alhoewel veel mensen hun matras of slaaphouding de schuld geven van zeurende nekpijn, is het vaak je kussen dat voor nekklachten zorgt. Aan het einde van dit artikel delen wij onze top 5 kussens voor nekklachten.
hoofdkussen nekklachten

Hoe ontstaat nekpijn tijdens het slapen?

Je nek lijkt misschien klein en onbelangrijk, maar vormt het cervicale gedeelte van je wervelkolom, dat je centrale zenuwstelsel beschermt. Je nek bestaat uit allerlei pezen, spieren en botten en is uiterst buigzaam en kwetsbaar. Tijdens het slapen kan je onbewust je nekspieren aanspannen als gevolg van stress of het slapen op een verkeerd kussen. Een speciaal kussen voor nekklachten kan uitkomst bieden. Ook is het goed je kussen op tijd te vervangen. Als je hoofdkussen versleten is, krijgt je nek minder steun en kun je last krijgen van een pijnlijke nek. Nekpijn kan uiteindelijk leiden tot onplezierige klachten als hoofdpijn, migraine, gevoelloosheid in benen en armen en rugpijn. Het is verstandig je kussen iedere vijf jaar te vervangen.

Hoe voorkom je nekpijn tijdens het slapen?

De beste slaaphouding tegen nekpijn is de rugligging. Zo houd je, je hoofd en rug automatisch het rechtst. Toch is het slapen op je zij ook geen probleem, als je een goed ondersteunend matras en hoofdkussen hebt. Bij het kopen van een hoofdkussen moet je letten op de hoogte, het comfort en het materiaal. Twijfel je? Kies dan voor een hoofdkussen voor nekklachten dat je eerst dertig dagen mag uitproberen. Een goed hoofdkussen bij nekklachten is erg persoonlijk. Wat voor de één werkt, werkt niet automatisch voor de ander.

Onze top 5 hoofdkussens bij nekklachten

Op zoek naar een een hoofdkussen bij nekklachten? Zie hier onze top 5 kussens voor nekklachten!

1. Swiss Bed Memory Foam 50x30x12

De Swiss Bed Memory Foam 50x30x12 voor €40 is geschikt voor slapers in alle slaaphoudingen. Het kussen heeft een orthopedische werking en zorgt ervoor dat de druk tijdens het slapen verminderd wordt.

2. Bedsure Traagschuim hoofdkussen 50x30x10

Het Bedsure Traagschuim hoofdkussen van 50x30x10 kost €60 en mag je gratis 30 dagen uitproberen. Ideaal voor twijfelaars! De buitenlaag van het hoofdkussen bij nekklachten is gemaakt van zacht katoen en de binnenkant bestaat uit hoogwaardig memory foam.

3. Slaapcity kussen ergonomische traagschuim 40×60

Het Slaapcity kussen van ergonomische traagschuim 40×60 ter waarde van €120 is ontworpen door een ervaren chiropractor. Door het hoogwaardige materiaal behoudt het hoofdkussen jarenlang zijn vorm.

4. NASA Traagschuim kussen 55x42cm

Het NASA Traagschuim kussen van €21,10 is 55x42cm groot en draagt bij aan soepele spieren en een goed werkende bloedsomloop. Dit kussen verdeelt je lichaamsgewicht optimaal en werkt drukverlagend.

5. Orthomedic box hoofdkussen 50×60

Het Orthomedic box hoofdkussen van €32,50 is 50 bij 60cm en gemaakt van een veerkrachtige polyester vezel, waardoor het kussen lekker zacht is en je slaaphouding bevordert.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!