Een structureel opgeruimde kledingkast: zo doe je dat

Een structureel opgeruimde kledingkast zo doe je dat

Voor het laatst geüpdate op juli 12, 2021 door Esther

Je kent het wel: je hebt voor je gevoel net je kledingkast weer helemaal geordend, maar na een paar dagen is het weer net zo’n zooi als voorheen. Om ervoor te zorgen dat je jouw kast zeer structureel gaat ordenen, zijn er een aantal tips waar je mogelijk veel aan hebt. Wat dacht je van een ruime linnenkast of het sorteren van jouw kleding? Dit zijn stuk voor stuk manieren waarop je jouw kleding structureel kunt gaan ordenen. Hier vind je alle tips voor het creëren van een opgeruimde kledingkast.

Het begint bij de juist kast

Het is in de eerste plaats een aanrader om een goede kast te kiezen. Wanneer je veel kleding hebt maar een kleine kast, is het logisch dat er snel chaos ontstaat. Het is dan ook belangrijk om een kledingkast te kiezen waar jouw kleding inpast. Het is van tevoren wel slim om jouw kleding goed te sorteren, zodat je voorkomt dat je niet-gebruikte kleding in de kast houdt. Doe inspiratie op bij lowik meubelen om de juiste kast te vinden.

Doe de kleding weg die je niet meer draagt. We hebben allemaal wel een paar kledingstukken in de kast hangen die we vrijwel nooit dragen en die je waarschijnlijk ook in de toekomst niet zult gaan dragen. Het is dan ook een goed idee om deze kledingstukken weg te doen: verkoop ze of breng ze naar de kringloop. Zo krijgt je kleding een tweede leven én heb je meer ruimte in de kast: een win-win situatie!

Sorteer je kleding

Het is daarnaast ook slim om je zomer- en winterkleding te sorteren. Zo zorg je ervoor dat je meer ruimte in je kast creëert. Dikke truien nemen genoeg ruimte in beslag en wanneer je deze in een koffer op zolder plaatst komt er ineens heel wat ruimte vrij. Daarnaast is het ook slim om jouw kleding te sorteren omdat je op deze manier duidelijkheid schept in wat nu winter- en zomerkleding is: dit zorgt voor meer rust in de kledingkast.

Niet iedereen heeft de ruimte voor een inloopkast. Een structureel opgeruimde kledingkast begint met het netjes ophangen en opvouwen van je kleding. Met genoeg ruimte kun je alles netjes opbergen. Het is daarnaast ook een aanrader om je kleding op kleur te sorteren. Dit oogt zeer rustig en zorgt daarmee voor een opgeruimde look. Het is wel belangrijk om dit bij te houden, zodat je de opgeruimde kast ook echt opgeruimd houdt. Je kunt kleding snel vinden en daarnaast ben je nooit meer lang bezig met het opruimen van je kast.

Extra tip: mooie kledinghangers

Voor meer rust in je structureel opgeruimde kledingkast is het zeker een aanrader om voor één soort kledinghanger in jouw kast te kiezen. Dit oogt strak en netjes: je bent hierdoor nog meer verzekerd van een opgeruimde kast. Kies voor alleen witte kledinghangers of ga voor mooie koperen of zilveren hangers: er zijn genoeg opties. Geniet van meer ruimte en meer structuur in jouw kledingkast: hierdoor is het ook een stuk makkelijker om je kast netjes te houden.  

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!