De perfecte raamdecoratie voor in je slaapkamer

De perfecte raamdecoratie voor in je slaapkamer

Voor het laatst geüpdate op maart 7, 2022 door Esther

Raamdecoratie is een essentieel onderdeel bij de inrichting van je huis. Je zou het bijna vergeten, maar hoe zorg je dat je huis koel blijft? Hoe creër je privacy en voorkom je dat iedereen zo de woonkamer inkijkt? Hoe maak je jouw slaapkamer donker op lange zomeravonden? Raamdecoratie zorgt voor privacy, de juiste lichtinval en verkoeling. Ook in je slaapkamer speelt raamdecoratie een grote rol. Bij raamdecoratie kun je denken aan shutters, binnenzonwering, houten jaloezieën, rolgordijnen, lamellen, gordijnen, luxaflex en vouwgordijnen. Veel mensen worden wakker van zonlicht of hebben moeite met inslapen in een lichte ruimte. Door te kiezen voor verduisterende raamdecoratie verminder je deze slaapproblemen en word je met een uitgerust gevoel wakker. Onze nachtrust is heel belangrijk, want zonder energie functioneer je overdag slechter en heb je een grotere kans op concentratieproblemen, stress en ziekte.

Leuke raamdecoratie voor in je slaapkamer

Voor je slaapkamer kies je bij voorkeur voor verduisterende raamdecoratie, die ook het zicht van buiten inperkt. Zo voorkom je dat je buren zien, dat je ‘s ochtends nog in bed ligt en zorg je voor de nodige privacy. Het verduisterende effect van raamdecoratie maakt het eenvoudiger om in te slapen, als de zon pas laat ondergaat of als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait en daardoor een afwijkend dag-nacht ritme hebt. Shutters, jaloezieën en rolgordijnen zijn populaire raamdecoraties in slaapkamers. Deze typen zijn stijlvol en lenen zich goed voor het verschaffen van privacy en het donker maken van ruimtes. Je kunt deze raamdecoraties in verschillende materialen en stijlen bestellen bij Thuis In. Thuis In is gespecialiseerd in interieur, stijl en woongemak en biedt een breed assortiment raamdecoraties aan. Geen zin om zelf te meten of te monteren? Thuis In ontzorgt je volledig door vakkundig personeel het werk te laten doen.

Je raamdecoratie inmeten

Wel zin om zelf aan de slag te gaan met het inmeten van je raamdecoratie? Allereerst is het belangrijk om de afmetingen van je raam te weten en die van het kozijn. Wil je de rolgordijnen voor het kozijn of in het kozijn bevestigen? Is het belangrijk dat je raam nog open kan of heb je een ventilatiesysteem, waardoor je raam probleemloos dicht kan blijven? Wat voor type raam heb je en zitten er geen handvatten of hendels in de weg? Als je kiest voor lamellen of shutters voor het kozijn, is het belangrijk dat ze niet tegen kasten of ander meubilair aanstoten, waardoor ze snel kunnen beschadigen. Ook dien je erop te letten dat de raamdecoratie geen stopcontacten of lichtknopjes bedekt. In principe kun je het juiste formaat zelf opmeten. Het afsluiten van meetgarantie is hierbij verstandig, aangezien je als leek snel een foutje maakt.

De service van Thuis In

Thuis In heeft een ruim assortiment aan raamdecoratie, maar verkoopt ook behang, gordijnen, buitenzonwering en horren. Word je ‘s nachts lek gestoken of wil je een zonnescherm voor je buitenterras? Ook dan kunnen de vakmensen van raamdecoratie Thuis In je verder helpen. Heb je twee linkerhanden en wil je graag zo min mogelijk zelf doen? Dan ontzorgt Thuis In je met alle liefde en komt er iemand opmeten en monteren, zodat je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe aankoop.

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!