Alles over boxspring hoezen

Voor het laatst geüpdate op september 26, 2022 door Esther

Boxspring hoezen zorgen voor extra bescherming van je matras. Ook kun je een boxspring hoes gebruiken als je toe bent aan bijvoorbeeld een andere kleur boxspring. Hoezen voor de boxspring zijn vaak groter (hoger). We geven in dit artikel meer tips en inspiratie over het aanschaffen van het beste boxspring hoeslaken.

Dit is de beste boxspring hoes

Slaaploods.nl boxspring hoes

De boxspring hoes van Slaaploods is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Dankzij de speciale antislip glijdt het matras niet weg. Het voordeel aan deze boxspring hoes is dat de hoes uitwasbaar is. Geen problemen dus zolang je de hoes op 30 graden wast. Houdt er wel rekening mee dat de hoes niet in de droger kan. De hoes is gemaakt van polyester. Een gewone tweepersoons hoes is 180 bij 210 centimeter groot (BxL). De hoezen zijn passend voor een matrasdikte van 14 tot 20 centimeter. Om te weten welke maat je nodig hebt, meet je zowel de lengte als de breedte van de box op. Vervolgens meet je ook de hoogte. Let hierbij op, want de zijkanten zijn vaak lager dan het midden. Ga uit van het hoogste punt. De hoezen van Slaaploods hebben 2 jaar fabrieksgarantie, zonder uitzonderingen.

Wat is een boxspring hoes?

Een boxspring hoes is te vergelijken met een matrashoes. De hoes wordt gebruikt als een overtrek. Dankzij de rekbare stof en elastische randen kun je de hoes vervolgens om alle onderdelen van je boxspring vouwen. De elastische randen helpen ook om te voorkomen dat de hoes verschuift. De hoes zal strak blijven zitten.

Waarvoor gebruik je een boxspring hoes?

Een boxspring hoes beschermt je boxspring tegen slijtage en bevordert de levensduur. Een boxspring hoes kan gelukkig niet alleen helpen om de boxspring te beschermen. Als de boxspring in kleur niet meer helemaal mooi is of niet meer bij je design past, kun je ook heel goed kiezen voor een boxspring hoes. Dankzij de verschillende kleuren en stoffen is er altijd wel iets te vinden wat bij jou en het interieur past.

Is er geen passende maat te vinden voor jouw boxspring? Dan kun je altijd kijken naar boxspring hoezen op maat.

Let op: de meeste boxspring hoezen zijn niet geschikt voor een elektrische boxspring, alleen voor een vlakke boxspring (of bijvoorbeeld een Scandinavische boxspring).

De voor- en nadelen van een boxspring hoes

De voordelen van een boxspring hoes:

  • Beschermt je boxspring tegen slijtage en bevordert de levensduur.
  • Maak je boxspring passend bij je (nieuwe) interieur dankzij de keuze uit verschillende kleuren en stoffen.
  • Op maat te maken, dus altijd een passende boxspring hoes te vinden.

De nadelen van een boxspring hoes:

  • Niet geschikt voor elektrische boxsprings.

Ben je op zoek naar een mooie boxspring? Of wil je graag meer informatie over boxsprings? Kijk dan eens op deze pagina voor meer tips, informatie en inspiratie.