5x inspiratie voor een sfeervolle blauwe slaapkamer

blauwe slaapkamer

Voor het laatst geüpdate op maart 10, 2023 door Mike

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een blauwe slaapkamer? Overweeg jij je slaapkamer donkerblauw te verven of een blauwe muur toe te voegen aan het interieur? Blauw is de kleur van innerlijke rust en kalmte en doet ons denken aan eindeloos lange zomerse avonden. Uit onderzoek is gebleken dat we het beste slapen in een blauwe slaapkamer. Door het gevoel van frisheid en reinheid dat de kleur uitstraalt, voelen we ons goed en vallen we sneller in slaap. Wil je inspiratie op doen voor een blauwe slaapkamer? Lees dan snel verder.

1. Schilder de muur van je slaapkamer blauw

Er zijn zoveel verschillende kleuren blauw, dat je eigenlijk altijd wel iets leuks kunt verzinnen met deze kleur. Wil je een blauwe muur in een jongenskamer? Overweeg dan een nachttafereel met donkerblauw, sterren en een maan of een stoere oceaanwand met boten en haaien. Voor een meisjeskamer werkt het nachttafereel ook goed of kun je juist kiezen voor lichtblauwe tinten als achtergrondkleur. Je kunt ook verschillende tinten blauw in elkaar over laten lopen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

2. Stem het hele interieur van je slaapkamer op elkaar af met verschillende tinten blauw

Natuurlijk hoeft het niet bij een blauwe muur in je slaapkamer te blijven. Je kunt ook kiezen voor blauw beddengoed, blauwe kledingkasten of een blauw vloerkleed. Let wel op, dat het niet overdadig wordt. Dit design is leuk voor een meidenkamer of een tienerkamer. Een blauwe slaapkamer heeft zowel iets speels, als volwassens. Als je voor lichtblauwe of blauw grijze tinten gaat, wordt het geheel niet schreeuwerig.

3. Verras met een hemelblauw plafond

Geen zin om je hele slaapkamer blauw te schilderen, maar wil je wel dat jouw slaapkamer rust en reinheid uitstraalt? Misschien is een hemelblauw plafond dan iets voor jou. Het is zo gedaan, staat netjes en draagt toch bij aan een goede nachtrust.

4. Ga voor een natuurlijke blauwgroene slaapkamer met kamerplanten

Wil je juist de frisheid van een blauwe slaapkamer accentueren? Kies dan niet voor een donkerblauwe slaapkamer, maar ga juist voor lichte blauwgroene tinten. Kleed je slaapkamer aan met kamerplanten of kies een behang met natuurlijke pasteltinten. Dit is een leuk idee voor een meidenkamer of ter inspiratie van andere kamers in je huis.

5. Experimenteer met blauw goud of petrol blauw

Durf jij het aan? Experimenteer dan eens met de gewaagde combinaties blauw goud, blauw grijs of petrol blauw. Het voordeel van een muur blauw verven, is dat je deze makkelijk kunt oververven als het eindresultaat niet bevalt. Petrol blauw staat heel stoer in een jongenskamer en blauw grijs geeft juist een chique sfeer aan je slaapkamer.

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!