Vouwbed kopen? Dit is het beste opklapbed volgens ons testpanel!

Beste vouwbed

Voor het laatst geüpdate op januari 14, 2022 door Esther

Krijg je regelmatig logés over de vloer? Wil jij je kinderen, vrienden of familieleden op elk moment kunnen uitnodigen om te blijven slapen? Dan is een vouwbed of opklapbed de oplossing voor jou. Je klapt het bed in een handomdraai uit, maar kunt het ook veilig opbergen, zodat het niet permanent in het zicht staat. We gingen speciaal voor jou op zoek naar het beste vouwbed van dit moment. Hierbij keken we naar het comfort, de stijl, het formaat en de levensloop. Is het een eenpersoons of een tweepersoons opklapbed en gaat het lang mee of is het na een paar jaar aan vervanging toe? In dit artikel delen we onze top 5 en geven we handige tips en tricks voor het kopen van het beste vouwbed van 2022!

Dit zijn de 10 beste vouwbedden van 2022


5 keer het beste vouwbed van 2022 uitgelicht

Hieronder hebben we onze 5 favoriete vouwbedden omschreven. Voor enkele vouwbedden hebben we tevens gezien dat er een kortingsactie loopt. Profiteer daar dus snel van!


1. Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

Het vouwbed Olsen is één van de beste opklapbedden van dit moment. Dit fijne vouwbed is inclusief lattenbodem en polyether matras met een dikte van 13 cm. Ben je op zoek naar het beste eenpersoons vouwbed, dat je klein kunt opbergen? Dan is dit een goede keuze.

Opgeklapt is de Olsen slechts 47 cm dik en ziet het er ook nog eens stijlvol uit. Het metalen frame is sterk en je krijgt bij aankoop 2 jaar garantie.

Bestel het Beter Bed Basic Vouwbed Olsen voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


2. Beddenreus Optimum Vouwbed

Beddenreus Optimum Vouwbed - Eenpersoons

Wil je een fijn eenpersoons opklapbed voor jouw logés? Dan is dit efficiënte Optimum vouwbed een geschikte keuze. Dit bed vraagt weinig opbergruimte, want opgeklapt is de Optimum slechts 37 cm dik.

Verder krijg je bij aanschaf een veerkrachtig polyether matras van 11 cm dikte, dat personen tot 100 kg kan ondersteunen, evenals een lattenbodem. Het bed is eenvoudig zelf te monteren. Toch problemen? Je hebt nog twee jaar recht op garantie.

Bestel het Beddenreus Optimum Vouwbed voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


3. Beter Bed Smart

Beter Bed Smart - Vouwbed

Ben je op zoek naar een eenpersoons vouwbed en een hocker in één? Dan is dit unieke ontwerp van Beter Bed een fijn multifunctioneel meubel voor in je logeerkamer of woonkamer. Bij aankoop van de Beter Bed Smart ontvang je ook een polyethermatras en een lattenbodem, waardoor je meteen gasten kunt verwelkomen.

De instaphoogte van dit houten opklapbed is 40,5 cm. Het vouwbed kan personen tot 100 kg ondersteunen voor een goede nachtrust.

Bestel de Beter Bed Smart voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


4. Veraflex vouwbed

Veraflex Vouwbed

Met een stevige houten lattenbodem en een comfortabel matras met een lengte van 200 cm is dit een ideaal vouwbed voor wie regelmatig logés over de vloer krijgt. Het bed is eenvoudig in- en uit te klappen en heeft een stevige constructie, die personen tot 100 kg kan dragen.

De meegeleverde opberghoes maakt het mogelijk om het opklapbed stofvrij af te dekken, wanneer je het niet gebruikt. Dit verlengt de levensduur van het Veraflex vouwbed.

Bestel het Veraflex vouwbed voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


5. Boxspring Company vouwbed

Boxspring Company vouwbed

Ben je op zoek naar een logeerbed voor bezoekers op leeftijd? Dan is dit opklapbed van Boxspring Company uitermate geschikt door de instaphoogte van 101,5 cm. De spiraalgespannen bodem is stevig en gaat lang mee.

Bij het vouwbed krijg je ook een polyether matras met een dikte van 12 cm en een tijk, die gemaakt is van anti-allergeen materiaal. Wil je een duurzame investering doen? Dan is de Boxspring Company een aanrader.

Bestel het Boxspring Company vouwbed voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


Het beste opklapbed kopen

Wil je het beste vouwbed kopen voor jouw situatie? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, waaronder het formaat, maar ook de constructie, instaphoogte en de dikte van het matras. Gaat het om een eenpersoons of een tweepersoons vouwbed? Bij sommige vouwbedden worden matras en lattenbodem meegeleverd, terwijl je soms ook enkel een metalen of houten constructie koopt. Bovendien is het handig om rekening te houden met de levensduur van het product. Is de constructie stevig en heb je een bepaalde periode recht op garantie?

Het formaat van opklapbedden

Uiteraard kun je een vouwbed in verschillende formaten kopen. Zo heb je eenpersoons- en tweepersoonsmodellen, maar ook exemplaren die vooral geschikt zijn voor langere of zwaardere mensen. Houd er bij de aanschaf van een vouwbed rekening mee, dat het matras altijd enkele centimeters korter is dan het bed zelf, omdat het opgevouwen moet worden. Gangbare formaten vouwbedden zijn 90 x 200 cm, 120 x 200 cm en 160 x 200 cm. Ook de dikte bij opklappen kan belangrijk zijn om te weten of je het vouwbed kunt opslaan in een opbergruimte of kast of goed te combineren is met het bureau in je slaapkamer.

Vouwbed beste

De instaphoogte

Veel opklapbedden hebben een relatief lage instaphoogte. Met de instaphoogte bedoelen we de hoogte van het matras op het moment dat je op het bed gaat zitten, wanneer deze is uitgeklapt. Je moet dus flink door de knieën. Voor jonge logés maakt dit weinig uit, maar voor gasten op leeftijd kan dit best een uitdaging zijn. Bij de specificaties van opklapbedden staat bijna altijd de instaphoogte vermeld.

Het matras en de lattenbodem

Sommige vouwbedden zijn inclusief matras en lattenbodem, terwijl je in andere gevallen alleen de constructie koopt. Een aanbieding kan soms heel aantrekkelijk lijken, maar bekijk wel goed wat je bij aanschaf ontvangt. De meeste matrassen van vouwbedden zijn gemaakt van polyether. Dit is een veerkrachtig materiaal, dat makkelijk kan worden opgevouwen en ook weer terugschiet in haar oorspronkelijke vorm na het uitklappen. Het beste vouwbed komt inclusief lattenbodem en matras, zodat je zeker weet dat alle componenten goed op elkaar aansluiten.

Andere eigenschappen van het beste opklapbed

Ook de belastbaarheid van het vouwbed kan belangrijk zijn. Veel standaard vouwbedden kunnen personen tot 80 of 100 kg ondersteunen. Ben je zwaarder? Let dan goed op de specificaties of koop een stevige constructie en vul deze aan met een ondersteunend matras tot 120 kg. Verder kun je letten op de aanwezigheid van een opberghoes en het materiaal, waarvan de constructie gemaakt is.

Bekende merken

Wil je het beste opklapbed kopen? Dan kun je naar een fysieke winkel als Ikea, Beter Bed of Beddenreus, maar ook online zijn prima vouwbedden te bestellen. Bekende merken zijn Beter Bed, Veraflex, Bed World, Invento en Bed4Less.