Wat is het beste vier seizoenen dekbed?

Een vier seizoenen dekbed is geschikt voor zowel de lente, zomer, herfst als winter. Hoe kan dat? Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit een dikker en dunner dekbed, dat gemakkelijk aan elkaar kan worden geklikt. Zo kun je tijdens warme zomeravonden onder een luchtig, dun dekbed slapen, maar tijdens koude winternachten onder een combinatie van beide, waardoor je lekker warm blijft. In dit artikel bespreken we de beste dekbedden voor het hele jaar door. We gaan in op eigenschappen als materiaal, vulling en wasbaarheid. Ook delen we onze handige tips voor het kopen van jouw ideale 4 seizoenen dekbed.
4 seizoenen dekbed

Voor het laatst geüpdate op januari 14, 2022 door Esther

Dit zijn de 10 beste 4 seizoenen dekbedden van 2022


1
Ducky Dons Nordic 4-Seizoenen Dekbed
Warmteklasse 1, 2, 3 en 4 | Anti-allergie | Eendendons | Beste 4 seizoenen dekbed
Bekijken Bol.com
9.6
2
Dekbed - Vierseizoenen - Tweepersoons
Warmteklasse 1, 2, 3 en 4 | Anti-allergie | Synthetisch | Beste goedkope 4 seizoenen dekbed
Bekijken Bol.com
9.4
4
Sleepnext Dekbed Combi deal - 4seizoenen dekbed + 2 x Box hoofdkussen
Warmteklasse 1, 2, 3 en 4 | Anti-allergie | Synthetisch | Microvezel | Beste 4 seizoenendekbed deal
Bekijken Bol.com
9.1

5 keer het beste vier seizoenen dekbed van 2022 uitgelicht

Speciaal voor jou stelden we deze top 5 all year dekbedden samen. Op zoek naar het beste 4 seizoenen dekbed? Lees dan hier over onze favorieten!


1. Ducky Dons Nordic 4 vier seizoenen dekbed

Met het Ducky Dons Nordic 4 vier seizoenen dekbed ben je op ieder seizoen voorbereid. Dit antihuisstofmijt, hypoallergene 4 seizoenen dekbed bestaat voor ruim 90% uit eendendons en heeft een geweven tijk. Met praktische zusterknopen maak je het tweedelige dekbed aan elkaar vast of haal je het dunne gedeelte juist los van het dikkere. Je kunt kiezen uit tal van afmetingen, zodat dit praktische all year dekbed goed aansluit bij de maat van je bed. Het wintergedeelte van het dekbed is afhankelijk van de maat gevuld met 500 tot 960 gram dons en het zomergedeelte met 300 tot 600 gram. Je kunt het dekbed wassen in de wasmachine op 60 graden en drogen in de droogtrommel.

Bestel het Ducky Dons Nordic 4 vier seizoenen dekbed bij deze vertrouwde webshop(s):


2. Sleepp vier seizoenen dekbed

Ben je op zoek naar een hotelkwaliteit luxe 4 seizoenen dekbed? Dan ben je bij het Sleepp vier seizoenen dekbed aan het juiste adres. Dit hypoallergene, synthetische dekbed bestaat uit twee delen, die met drukknopen aan elkaar vast gemaakt kunnen worden. De tijk is gemaakt van microvezel en voelt zacht aan. Het vulgewicht van het winterdeel is 300 gram en van het zomerdeel 200 gram. Dit dekbed beschikt over zowel goede isolerende, als vochtregulerende kwaliteiten en is wasbaar in de wasmachine. Het Sleepp vier seizoenen dekbed is niet geschikt voor de droger.

Bestel het Sleepp vier seizoenen dekbed bij deze vertrouwde webshop(s):


3. Cinderella Classic

Met deze Cinderella Classic heb je het nooit te koud of te warm. Dit dekbed, dat geschikt is voor alle warmteklasses, is gevuld met synthetisch materiaal en wordt gekenmerkt door een hoeklint en biesband. De hoes is gemaakt van percale en het vulgewicht is respectievelijk 200 en 400 gram. Je kunt dit 4 seizoenen dekbed wassen in de wasmachine op 60 graden en in de droger stoppen. Beide delen worden aan elkaar vast geritst tijdens koude nachten. Na aankoop heb je nog 5 jaar recht op garantie. Bovendien krijg je een handige draagtas cadeau, waarin je het dekbed eenvoudig kunt vervoeren naar een vakantiehuis of logeeradres.

Bestel het Cinderella Classic dekbed bij deze vertrouwde webshop(s):


4. Sleepnext Dekbed

Het Sleepnext Dekbed heeft een zacht geweven microfiber tijk en een synthetische microvezel vulling van 3000 en 2000 gram. Met handige drukknopen voeg je beide delen samen of haal je het zomerdekbed los. Dit comfortabele en zachte dekbed isoleert en ventileert en mag in de droogtrommel. Bovendien is dit 4 seizoenen dekbed stof- en reukvrij, hypoallergeen en wasbaar in de wasmachine. Beide delen van het dekbed vormen samen warmteklasse 1.

Bestel het Sleepnext Dekbed bij deze vertrouwde webshop(s):


5. Luxe hoteldekbed van Slaap Vaak

Het luxe hoteldekbed van Slaap Vaak is gevuld met hollowsoft holle vezels en voelt heerlijk warm aan tijdens de winter en koel tijdens de zomer. Beide delen gecombineerd maken tot een knus en warm bed, terwijl het zomerdeel juist goed ventileert. Het vulgewicht bedraagt 200 gram en 300 gram en je kunt het luxe dekbed met microvezel tijk zowel mechanisch wassen als drogen. De delen zijn eenvoudig te combineren met praktische drukknopen.

Bestel het Luxe hoteldekbed van Slaap Vaak bij deze vertrouwde webshop(s):


Het beste 4 seizoenen dekbed kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van jouw ideale 4 seizoenen dekbed? Wij helpen je graag bij je zoektocht en vertellen je meer over belangrijke eigenschappen als warmteklasse, materiaal, vulling, wasbaarheid en afmetingen.

Warmteklasse

Een vier seizoenen dekbed voldoet bij voorkeur aan alle vier de warmteklasses. Warmteklasse 1 staat voor koude nachten en warmteklasse 4 voor warme zomernachten. Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee delen, die idealiter gecombineerd voldoen aan warmteklasse 1. Je kunt de delen meestal aan elkaar bevestigen met een rits, drukknopen of zusterknopen. Ook kun je ze los van elkaar gebruiken tijdens warmere seizoenen.

Materiaal en vulling

Bij het kopen van een 4 seizoenen dekbed is het materiaal van belang. Sommige dekbedden zijn gemaakt van dons, maar ook synthetische en wollen dekbedden komen regelmatig voor. Een synthetisch dekbed heeft goede vochtregulerende kwaliteiten, terwijl een wollen dekbed weer uitstekend isoleert. Een wollen dekbed kan wel sneller warm aanvoelen tijdens de zomer.

Wasbaarheid

De meeste 4 seizoenen dekbedden mogen in de wasmachine. Lees altijd goed de specificaties door voor je de wasmachine aanzet. Sommige dekbedden mogen op maximaal 40 graden gewassen worden, omdat ze anders krimpen. Vooral bij wollen en donzen dekbedden is voorzichtigheid geboden. Enkele vier seizoenen dekbedden kunnen in de droger, maar ze slijten dan doorgaans wel sneller.

Afmetingen

Het beste 4 seizoenen dekbed sluit goed aan op de grootte van je bed. Het is fijn, als je dekbed een beetje over je bedrand heen hangt. Zo kom je niet onbedekt te liggen, als je even draait tijdens je slaap of je partner per ongeluk het dekbed wegtrekt. Gangbare afmetingen voor vier seizoenen dekbedden zijn 140 x 200 cm, 140 x 220 cm, 200 x 200 cm en 240 x 220 cm.

Betrouwbare merken voor het beste 4 seizoenen dekbed

Wil je een 4 seizoenen dekbed kopen? Dekbedden bestaan in alle soorten en maten, maar als je zeker wilt weten dat je een goede koop doet, kies je bij voorkeur voor een betrouwbaar merk. Goede merken voor vier seizoenen dekbedden zijn Sleepp, Slaap Vaak, Cinderella, Sleepnext, Ducky Dons en Sleep4Less. Vaak heb je nog minimaal een half jaar recht op fabrieksgarantie.

Waar kun je een 4 seizoenen dekbed kopen?

Geef je de voorkeur aan online shoppen? Kijk dan eens op Bol.com om je favoriete dekbed te kopen. Liever in levende lijve een winkel binnenstappen? Neem dan een kijkje bij Ten Cate, BeterBed, Beddenreus, HEMA, Ikea of Beddenvoordeel. Twijfel je over jouw ideale 4 seizoenen dekbed? Raadpleeg dan het winkelpersoneel of lees recensies online om de beste keuze te maken.