TIJDELIJKE ACTIE! Bestel het boek Perfect Slapen in 7 Stappen nu voor slechts € 37,-

Wat is een verzwaringsdeken en welke is het beste?

Heb jij wel eens van een verzwaringsdeken of verzwaarde deken gehoord? Het klinkt eigenlijk heel simpel en dat is het ook! Een verzwaringsdeken is een deken, die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt. Doordat de deken zwaarder is dan je gewone dekbed, wordt er meer druk op je lichaam uitgeoefend. Je hebt het gevoel dat je permanent geknuffeld wordt. Dit gevoel van geborgenheid en veiligheid zorgt ervoor, dat je sneller en dieper in slaap valt. Je ervaart minder stress en wordt vrolijker wakker. Misschien is een verzwaarde deken even wennen, maar als je eenmaal gewend bent aan de extra’s kilo’s, kan een verzwaringsdeken wel degelijk bijdragen aan een goede nachtrust. In dit artikel zetten wij de beste verzwaringsdekens voor volwassenen en kinderen op een rij.
beste verzwaringsdeken

Dit zijn de beste verzwargsdekens van 2021 volgens ons testpanel:


Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Een verzwaarde deken weegt meestal tussen de 2kg en de 10kg, afhankelijk van ons lichaamsgewicht. Weeg je 50kg? Dan kijk je naar een verzwaringsdeken rond de 5 kg. Weeg je 80 kg? Dan is een verzwaarde deken van ongeveer 8kg aan te raden. Je gaat dus altijd op zoek naar een deken met een gewicht van ongeveer 10% van je lichaamsgewicht. Bestaat jouw ideale gewicht verzwaringsdeken niet? Kies dan voor de wat zwaardere variant, voor een optimaal resultaat. Doordat de verzwaarde deken op je lichaam drukt, ervaar je een gevoel van veiligheid, comfort en rust. Door de druk maakt je lichaam namelijk minder cortisol aan. Cortisol is het stresshormoon, dat ervoor zorgt dat we ons onrustig voelen en niet goed kunnen inslapen. Een verzwaarde deken zorgt er tevens voor dat we meer serotonine en melatonine aanmaken. Dit zijn juist de hormonen, die ons helpen bij een goede nachtrust en fijne gevoelens met zich mee brengen.

Onze top 3 beste verzwaringsdekens

Wij stelden deze top 3 verzwaringsdekens speciaal voor jullie samen. Deze top 3 bevat zwaartedekens, die geschikt zijn voor volwassenen. Later zullen we nog verzwaringsdekens voor kinderen tippen.

OtazyBest getest: De Otazy verzwaringsdeken 9 kg krijgt 5 sterren van tevreden gebruikers. Deze luxe zwaartedeken zorgt voor een comfortabel gevoel en een goede nachtrust. Reken af met stress, angst en onrust. De deken is gemaakt van organisch katoen en geeft een waar ‘knuffeleffect’. Een Otazy verzwaringsdeken kost €99 en stimuleert de aanmaak van melatonine. De zwaartedeken is hypoallergeen, milieuvriendelijk en gebaseerd op Europese maten, zodat je eigen dekbed moeiteloos rond de deken past.

ella verzwaringsdekenBest beoordeeld: De Ella verzwaringsdeken verbetert de concentratie, helpt gebruikers meer uitgerust wakker te worden en vermindert stress. Deze luxe deken van 150 x 200 cm is verkrijgbaar in een gewicht van 7 of 9 kg en gemaakt met 100% ademend katoen. Ben je niet tevreden? Dan kun je de deken binnen 30 dagen kosteloos retourneren. Een verzwaringsdeken van Ella kost €169,95, incl. een overtrek naar keuze.

amazon.nl Amazon.nl €99,95 Bekijken
bol.com Bol.com €99,95 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: april 22, 2021 7:23 am

Polar Night verzwaringsdekenBeste prijs-kwaliteit: De Polar Night zwaartedeken helpt je niet alleen om lekkerder te slapen, maar is ook nog eens ecologisch verantwoord en chemicaliënvrij. De 6-lagen structuur zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken ademt. Deze Scandinavische verzwaarde deken is verkrijgbaar in 5, 7 en 9 kg en kost €89,90.

Waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken

Als je een verzwaringsdeken gaat kopen, is het handig om op een aantal zaken te letten. Allereerst wordt het gebruik van een verzwaringsdeken afgeraden voor mensen, die last hebben van snurken of slaapapneu. Het gewicht van de deken kan extra druk uitoefenen op de borstkas, wat de ademhaling van mensen met slaapproblemen onrustiger kan maken. Ten tweede dien je goed te letten op het gewicht van de deken, zowel bij de aanschaf van een zwaartedeken voor kinderen, als voor volwassenen. Ten derde is het handig om te zorgen, dat je voor een materiaal kiest, dat jijzelf als comfortabel ervaart, zodat je optimaal kunt ontspannen. Het is niet fijn, als er van alles kriebelt of plakt, als je in slaap probeert te vallen. Een verzwaringsdeken kan goed werken voor mensen met depressie, sociale stoornissen, ADHD of autisme, maar eigenlijk is dit type deken fijn voor iedereen, die veiligheid en geborgenheid zoekt.

Een verzwaringsdeken voor kinderen

Slaapt je kind onrustig of heb je het idee dat je kind te maken heeft met stress? Ook dan kan een verzwaarde deken deel uitmaken van de oplossing. Er zijn speciale verzwaringsdekens voor kinderen, die passen bij hun lichaamsgewicht. Twee goede zwaartedekens voor kinderen zijn:

Simply Cosy (kinderen)Simply Cosy verzwaringsdeken

De Simply Cosy verzwaringsdeken van 3,5 kg ter waarde van €99,95. Deze mooie zwaartedeken is tweezijdig. Er is dus één zijde voor de zomer en één zijde voor de winter. De ene kant is gemaakt van katoen en de andere kant juist van zacht polyester. Zo kan je kind het hele jaar door onder deze veilige deken slapen. De deken kan met de hand worden gewassen en heeft afmetingen van 100 x 150 cm.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Wushi (kinderen)Wushi verzwaarde deken

De Wushi verzwaarde deken weegt 4,5kg en heeft ook afmetingen van 100 x 150 cm. De deken wordt geleverd met een speciale knapzak, zodat je kind de deken ook makkelijk kan meenemen bij logeerpartijtjes of naar opa en oma. De deken is zowel geschikt voor jongens als meisjes en kost €79.

Andere merken verzwaringsdekens

Natuurlijk zijn er meer merken verzwaringsdekens te krijgen, dan alleen de merken in onze top 3 van beste verzwaringsdekens. Ook Diley Dreams biedt verzwaringsdekens aan voor volwassenen, van 6 of 8 kg, inclusief mooie opbergtas. Volwassenen kunnen ook kiezen voor een zwaartedeken van Up, Nevali, Livit, Sovnborg of Calmzy. Kinderen kunnen naast de bovengenoemde merken ook een zwaartedeken van Noxie, Nova Line of Rest Easy Better Sleep gebruiken.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!