TIJDELIJKE ACTIE! Bestel het boek Perfect Slapen in 7 Stappen nu voor slechts € 37,-

Koudschuim of traagschuim bij rugklachten? Dit zijn de verschillende bed toppers

Ben je op zoek naar een bed topper om jouw slaapcomfort te vergroten? Een goede nachtrust begint bij een goed bed en een bed topping kan je hierbij helpen. Heb je last van rugklachten? Dan is een goede topdekmatras essentieel. Bed toppers versterken de eigenschappen van je eigen matras en zorgen voor een beter slaapcomfort en een betere slaaphouding. In dit artikel bespreken wij de beste topper voor rugklachten en gaan we in op de vraag of je beter voor een koudschuim of traagschuim topper kunt kiezen.
beste topper voor rugklachten

De beste topper voor rugklachten

Wij maakten een top 5 van beste toppers voor rugklachten om je op weg te helpen bij de aankoop van jouw ideale topdekmatras. De maten voor de topdekmatrassen kun je via Bol.com eenvoudig aanpassen naar jouw eigen situatie.

Slaaploods.nl Topdekmatras - Traagschuim Deluxe1. Slaaploods.nl topdekmatras, traagschuim of koudschuim

Dit fijne top matras van Slaaploods heeft op Bol.com een vanaf prijs van €121 en krijgt een klantbeoordeling van 4,5 sterren. De bed topping is gemaakt van het luxe materiaal tijk en is antribacteriaal. Doordat het een traagschuim bed topper betreft, vormt de top matras mee met de contouren van je lichaam. Ideaal voor mensen met rug- of nekklachten.

Bedworld Topper Oplegmatras - Koudschuim HR452. Bedworld topper oplegmatras, koudschuim HR45

Deze bed topping van het merk Bedworld is gemaakt van koudschuim en is redelijk zacht, waardoor deze topper geschikt is om een te hard matras te compenseren. Zijn jouw zere schouders, rug, nek of heupen het gevolg van een te hard matras? Dan biedt deze bed topper uitkomst. De prijs op Bol.com gaat vanaf €79 en klanten geven deze topdekmatras maar liefst 4 sterren.

Topper-dekmatras Koudschuim HR403. Merkloos topper dekmatras, koudschuim HR40

Deze merkloze bed topper met een prijs vanaf €104,95 krijgt 4 sterren van tevreden klanten. De top matras is 5cm dik en heeft een afneembare hoes, die je zonder problemen tot op 40 graden kunt wassen.

Trendzzz ® Topper Comfort4. Trendzzz topper comfort

Deze veerkrachtige en vochtregulerende bed topper van Trendzzz is ideaal voor wie zowel ondersteuning zoekt bij rugpijn, als wil genieten van vochtregulerende kwaliteiten. De topmatras is 5cm dik en de prijs gaat vanaf €89 op Bol.com. Kopers beoordelen de topdekmatras met 4,2 sterren.

Cooltouch Topmatras - Koudschuim HR5. Cooltouch topmatras, koudschuim HR

De bed topper van Cooltouch stimuleert je slaapcomfort en geeft extra ondersteuning bij rugpijn. Daarbij werkt deze met 4,4 sterren beoordeelde top matras ook vochtregulerend. Ideaal voor nachtzweters met rugklachten. De prijs gaat op Bol.com vanaf €79,95.

Het belang van een bed topper

Lekker slapen begint bij een goed bed. Veel mensen met slaapproblemen beschikken simpelweg niet over de juiste uitrusting voor een goede nachtrust. Natuurlijk is je matras hierbij van belang, maar ook je kussen, lakens en je bed of boxspring zelf. Bied je reguliere matras niet genoeg ondersteuning? Dan is een topdekmatras een uitkomst. Ook als je wel hebt geinvesteerd in een matras van hoge kwaliteit, is een bed topper een goed idee. Een bed topping verlengt de levensduur van je matras en zorgt ervoor dat lichaamszweet niet in je matras trekt. Sommige bed toppers hebben ook een afneembare hoes, die je gemakkelijk tot 40 graden kunt wassen.

De voordelen van een topdekmatras

Naast het feit dat bed toppers de reguliere matras beschermen en bijdragen aan je slaapcomfort, beschikken ze over nog een aantal belangrijke eigenschappen. Zo versterken ze de karakteristieken van je matras of kunnen ze deze juist compenseren. Heb je last van je heupen, nek of rug door een te hard matras? Dan kun je een zachter topdekmatras kopen om de hardheid van je matras op te heffen. Word je gek van de spleet tussen de matrassen op je tweepersoonsbed? Een bed topping lost dit eenvoudig op. Daarbij is een top matras gemakkelijk te keren, mocht je het willen luchten of vlekken willen verbergen.

De eigenschappen van koudschuim bed toppers

Net als bij het kopen van een matras is de materiaalkeuze van belang. Als je een bed topping van koudschuim koopt, heeft deze een open structuur. Hierdoor ademt de top matras en is deze ideaal voor mensen, die last hebben van nachtzweten. Ook voert het koudschuim vocht gemakkelijk af en blijft het lekker koel in bed. Een koudschuim topper biedt ook ondersteuning bij rugpijn, maar de belangrijkste eigenschap van dit soort topdekmatrassen is de uitstekende vochtregulatie.

Waarom traagschuim geschikt is voor mensen met rugpijn

Traagschuim is uitermate geschikt voor mensen, die kampen met rugpijn. Traagschuim is zachter dan koudschuim en vormt mee met lichaamswarmte. Hierdoor past de top matras zich aan, aan de contouren van je lichaam. Dit werkt drukverlagend en is fijn voor mensen met rugklachten. Traagschuim is zacht, maar ondersteunt wel degelijk.

Een latex bed topping

Een latex bed topping behoort ook tot de mogelijkheden. Het voordeel van een latex bed topper is de stevigheid. Dit topdekmatras biedt een goede ondersteuning en is geschikt om de zachtheid van een regulier matras te compenseren. Houd er wel rekening mee dat latex warm is en dus geschikt voor koukleumen, maar niet voor mensen die snel transpireren. Latex is bovendien elastisch en erg hygiënisch. Het materiaal is antibacteriaal en rekent af met huisstofmijt.

Waar je op moet letten bij het kopen van een bed topper

Als je een bed topper gaat kopen, is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Ten eerste dien je na te gaan, waarom je de aankoop doet. Ben je specifiek op zoek naar de beste topper voor rugklachten of wil je ook profiteren van vochtregulerende kwaliteiten of extra warmte in je slaapomgeving? Afhankelijk van je eigen antwoord, kun je de keuze maken voor koudschuim, traagschuim of latex. Ten tweede speelt het wel of niet hebben van een afneembare hoes een rol. Een afneembare hoes is met name belangrijk voor nachtzweters. Ten derde is de prijs belangrijk. De prijs van top matrassen varieert van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Tot slot moet je ook goed naar de afmetingen en eigenschappen van je huidige matras kijken. Sluit de topdekmatras goed aan bij de grootte en eigenschappen van je reguliere matras?

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk €300,- éxtra voordeel
op een nieuwe topper bij swiss

het hoogste comfort binnen handbereik