TIJDELIJKE ACTIE! Bestel het boek Perfect Slapen in 7 Stappen nu voor slechts € 37,-

Beste topper / matras voor rugklachten: onze top 5

Wat is een goed matras voor mensen met rugklachten? In dit artikel zetten wij de beste matrassen en beste toppers voor mensen met rugklachten op een rij. Waar moet je op letten bij het kopen van een goede matras of topper? Hoe weet je zeker dat je rug voldoende ondersteuning krijgt? Wij vergeleken de matrassen en toppers op basis van comfort, ondersteuning, materiaal en ventilatie. Ook keken we naar de prijs, garantieperiode en de maximale belastbaarheid. We delen eerst onze best beoordeelde matras, best geteste exemplaar en beste prijs-kwaliteit keuze. Daarna bespreken we de eigenschappen van een goed matras of goede topper, die belangrijk zijn voor mensen met rugklachten. Tot slot delen we onze top 5.
beste topper voor rugklachten
Table Of Contents

Onze top 3 beste matrassen voor rugklachten

Zwoong deluxe matrasBest beoordeeld: De Deluxe Matras 160 x 200 cm van Zwoong ter waarde van €479,25 is een goed matras voor mensen met rugklachten. Door het koude traagschuim vormt het matras zich perfect naar je lichaam en de 3 lagen Support Foam, verkoelend traagschuim en Flex Foam combineren ondersteuning, comfort en ventilatie. Dit best beoordeelde matras voor rugklachten krijgt 5 sterren van tevreden klanten.

Bed4less traagschuimBest getest: Dit traagschuim matras van Bed4less van 90 x 200 cm is 16 cm dik en heeft 7 comfort zones. Traagschuim is een bijzonder sterk materiaal, dat zich aanpast aan je lichaamsgewicht en lichaamswarmte. Dit matras van €80 is een goede keuze bij rugklachten en heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg.

Sleeptime 3D Air Hotel MatrastopperBeste prijs-kwaliteit: Met de Sleeptime 3D Air Hotel matrastopper van 140 x 200 cm upgrade je jouw nachtrust. De microvezel topper van 3 cm dik is luchtdoorlatend en staat garant voor een comfortabele nachtrust. Deze tweepersoons topper voor rugklachten kost slechts €39,95 en heeft een garantieperiode van 1 jaar.

Aandachtspunten voor het kopen van een goed matras bij rugklachten

Je brengt per nacht ongeveer 8 uur slapend door en een goed bed is essentieel voor een goede nachtrust. Daarom mag je best wat investeren in een matras of topper. Heb je last van rugklachten? Dan zijn er een aantal specifieke zaken, waar je op moet letten bij het kopen van een matras.

Het materiaal

De beste matrassen voor rugklachten zijn gemaakt van traagschuim. Traagschuim past zich aan, aan je lichaamsgewicht en lichaamswarmte. Hierdoor vormt het materiaal zich naar je lichaam en biedt het optimale ondersteuning. Sommige traagschuim matrassen bestaan uit meerdere lagen of comfortzones, waardoor ze extra steun bieden aan je rug, nek of schouders. Bovendien ventileert traagschuim goed, waardoor het lekker koel blijft in bed. Uiteraard kun je ook kiezen voor een traagschuim topper op een ander type matras. Zo kun je unieke eigenschappen van beide materialen combineren voor het beste resultaat.

Maximale belastbaarheid

Bij het kopen van een goed matras of een beste topper voor rugklachten is het belangrijk om naar de maximale belastbaarheid te kijken. Ben je iets zwaarder? Dan is het belangrijk dat het matras je voldoende ondersteunt tijdens het slapen, zodat je niet wakker wordt met pijnlijke spieren of gewrichten. Ook een topper heeft een maximale belastbaarheid. Vergeet hier niet naar te kijken tijdens je zoektocht.

De prijs

Tegenwoordig is het aanbod van matrassen enorm en kun je een topper of matras kopen voor iedere prijs. Misschien ben je geneigd een duur matras te kopen, omdat je voor kwaliteit wilt gaan. Toch is prijs hierbij niet altijd de betrouwbaarste maatstaf. Ga voor jezelf na, waar je naar op zoek bent en wat binnen je budget past. Weeg je 80kg? Dan is een matras met een maximale belastbaarheid van 100kg ruim voldoende en hoef je niet extra te investeren in een exemplaar met een hogere belastbaarheid. Heb je geen last van huisstofmijt? Dan kun je mogelijkerwijs ook kiezen voor een matras of topper, die niet antiallergisch is, maar wel een afneembare tijk heeft, die je kunt wassen in de wasmachine.

Afmeting en gewicht

Wil je een goed matras kopen? Kijk dan ook naar je bed. Welke afmeting heb je nodig? Als je in een ledikant slaapt, is het belangrijk dat ook de dikte van het matras overeenkomt met het ontwerp van je bed. Je wilt je bij het in- en uit bed stappen niet stoten aan een omhoog staande rand door een te dun matras.

Onze top 5 beste topper/ matras voor rugklachten

Bed4less traagschuim1. Bed4Less matras

Met dit Bed4Less matras van 90 x 200 cm spaar je jouw spieren en gewrichten. Het traagschuim in combinatie met 7 comfortzones zorgt voor ondersteuning, ontspanning en ventilatie. Wil je een medisch viscose matras met een afneembare, wasbare hoes? Dan is dit exemplaar van €80 en een garantieperiode van 1 jaar misschien wel de beste keuze voor jou.

Bestel het Bed4Less matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Zwoong deluxe matras2. Zwoong matras

Het Zwoong matras van 160 x 200 cm kost €479,25 en heeft een maximale belastbaarheid van 150kg. De drie lagen traagschuim zorgen voor comfort, ondersteuning en ventilatie. Je mag eerst 120 nachten proefslapen en de levering van het matras is gratis. Ook krijg je 5 jaar garantie.

Bestel het Zwoong matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

SleepTech Topper NASA-VISCO3. Sleeptech topdekmatras van NASA-VISCO

Met het Sleeptech 180 x 200 cm topdekmatras van NASA-VISCO ga jij je rugklachten te lijf. Deze topper van €129,95 is 7 cm dik en voegt zich perfect naar je lichaam. Bij aankoop krijg je 1 jaar garantie en de topper heeft een maximale belastbaarheid van 150kg. Huisstofmijtwerend en vocht doorlatend.

Bestel het Sleeptech topdekmatras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Sleeptime 3D Air Hotel Matrastopper4. Sleeptime 3D Air Hotel topper

De Sleeptime 3D Air Hotel topper is een goedkope optie voor extra ondersteuning. De goede ventilatie en het huisstofmijtwerende materiaal zijn grote pluspunten van deze 3cm dikke matrastopper, gemaakt van microvezel en polyester. Je betaalt €39,95 en ontvangt 1 jaar garantie.

Bestel de Sleeptime 3D Air Hotel topper in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Zaansebedden Pocketvering Comfort5. Zaansebedden Matras Pocketvering BG Gold

De Zaansebedden Matras Pocketvering BG Gold van 90 x 200 cm kost €109 en heeft een garantieperiode van 1 jaar. De pocketvering met harde middenzone biedt extra ondersteuning bij rugklachten, maar ook voor je hals en nek. Het matras heeft een toplaag van koud traagschuim, zodat de matras zich naar je lichaam vormt.

Bestel het Zaansebedden pocketvering matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Bekende merken voor matrassen bij rugklachten

Wil je een goed matras voor rugklachten kopen of ben je juist op zoek naar de beste topper bij rugklachten? Dan kun je uiteraard een beddenwinkel, zoals BeterBed of Beddenreus bezoeken. Hier kunnen gespecialiseerde verkopers je alle informatie geven, die je nodig hebt. Ook online kun je een goed matras voor rugklachten aanschaffen. Bekende merken zijn onder meer Bed4Less, NASA, Princessmatrassen, Hollands Comfort, Mister Sandman, Sleeptech, Perfectmatras en Beddenleeuw.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk €300,- éxtra voordeel
op een nieuwe topper bij swiss

het hoogste comfort binnen handbereik