Slaaptrainer kopen? Dit zijn de 5 beste slaapwekkers voor je kind!

Wil je een slaaptrainer kopen om het slaapritme van je kind te trainen? In dit artikel vergelijken wij de beste slaaptrainers van 2020. Het kan best een opgave zijn om je kind te laten wennen aan een normale bed- en wektijd. Deze speelse slaapwekkers laten kinderen op een natuurlijke manier wennen aan het dag- en nachtritme.

beste slaaptrainer kopen

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door

Onze top 3 beste slaaptrainers

Best gekozen: De Kidsleep Moon krijgt een beoordeling van 4,2 sterren en is niet alleen een sublieme slaaptrainer met een ondergaande zon en maan, maar ook een digitale klok en wekker. Deze speciaal voor kinderen ontworpen slaaptrainer kost €59.

Beste aanbieding: De Alecto Baby BC-100 is draadloos, oplaadbaar en beschikt over een wekker en nachtlampje. Door het gekleurde display en de zon- en maanpictogrammen weet je kind of het tijd is om te gaan slapen. Deze gecombineerde kinderklok en wekkerlamp is te koop voor slechts €28,70.

Beste prijs-kwaliteit: De TiGioo slaaptrainer met nachtlampje heeft een fijn wake up light, rustgevende slaapgeluiden en een ingebouwde thermometer. Deze goede slaaptrainer met geel, blauw en groen licht kost €39,95.

De beste slaaptrainers voor je kind vergelijken

Wil je anno 2020 een goede slaaptrainer voor je kind kopen? Dan zijn er een aantal handige criteria om mee te nemen in je besluit. Zo kun je letten op het design van de slaapwekker. Je wilt waarschijnlijk dat je kind enthousiast is om de slaapklok te gebruiken. Voor een kind van 6 jaar is het waarschijnlijk belangrijker hoe de slaaptrainer eruit ziet, dan op welke manier deze werkt. Daarbij is het handig na te gaan over welke functies de slaaptrainer beschikt. Wil je alleen een kinderwekker of is het ook fijn als het apparaat als bedlampje fungeert? Tot slot is de manier waarop het ritme van je kind getraind wordt natuurlijk essentieel. Is de wekkerlamp makkelijk te begrijpen voor jouw kind van 6 of 7 jaar?

De vorm van de slaapwekker

Slaapwekkers zijn er in alle soorten en maten. Als je wilt dat de slaaptrainer aantrekkelijk is voor jouw kind, doe je er goed aan om een leuk design te kiezen. Is jouw kind dol op dieren? Kies dan voor een kinderklok in de vorm van een schaap, aap of vogel. Is jouw kind een Nijntje fan? Dan is een slaaptrainer van Nijntje waarschijnlijk een leuk idee. Bedenk ook waar je de slaapwekker wilt neerzetten en hoeveel ruimte je hebt. Bij de productspecificaties kun je gemakkelijk zien hoe groot de kinderklok is.

De functies van de kinderwekker

Er zijn hele simpele, makkelijke slaaptrainers te koop, maar je kunt ook kiezen voor een ingenieus model met allerlei extra snufjes. Sommige slaaptrainers hebben anno 2020 ingebouwde thermometers, wekgeluiden, muziek, verhaaltjes, lichtgevende LCD-schermen, wake up lights of timers voor middagdutjes. Bedenk goed aan welke eisen je wilt dat de slaaptrainer voldoet.

De werkwijze van de slaaptrainer

Als je het slaapritme van je peuter of kind wilt trainen, is het belangrijk dat de werkwijze van de kinderwekker goed te begrijpen is. Sommige slaaptrainers maken gebruik van symbolen, zoals een zon en een maan, terwijl anderen kleuren koppelen aan de gewenste bedtijd en het moment van ontwaken. Sommige trainers laten je peuter ook weten hoelang ze nog moeten wachten voor het tijd is om op te staan. Het openen en sluiten van ogen wordt ook vaak als signaal gebruikt om te laten zien wanneer de dag of nacht begint.

De top 5 beste slaaptrainers in 2020

Hieronder zetten we de top 5 beste slaaptrainers van 2020 voor jou op een rij.

1. Kidsleep Moon

Deze nieuwe versie van de Kidsleep Classic geeft met een ondergaande zon en maan aan of het bedtijd is. De kinderklok is digitaal, heeft twee wektijden en een nachtlamp met vier standen. Ook kan de slaapklok ter waarde van €59 geluiden afspelen van een fontein en een hartslag.

2. Tigioo slaaptrainer

De op één na beste kinderwekker van 2020 kost €39,95 en gebruikt een gekleurd wake up light om aan te geven of het tijd is om op te staan. Rond bedtijd sluiten de ogen van deze wekkerlamp. Ook heeft de wekkerlamp slaapgeluiden en een timer voor speeltijd en dutjes.

3. Zazu Sam Schaap

De speelse slaaptrainer van Zazu Sam in de vorm van een schaap is te koop voor €44,95 en maakt gebruik van een gekleurd display met licht en sterretjes. Je kunt de slaapklok instellen op een bepaalde tijd of een aantal minuten, wat de slaaptimer ideaal maakt als peuter wekker.

4. Alecto Baby BC-100 slaaptrainer

Deze simpele en makkelijk te gebruiken slaaptrainer met zeven standen is eenvoudig te programmeren en heeft een zacht prijsje van €28,70.

5. Alecto Baby BC-100 monkey slaaptrainer

Deze kinderwekker in de vorm van een aap is draadloos en heeft een batterij die op te laden is via een USB-aansluiting. De aap doet zijn ogen rond bedtijd dicht en opent deze weer als het tijd is om op te staan. De prijs van deze kinderklok bedraagt €34,99.

De populairste merken als je een slaaptrainer gaat kopen

Bekende merken van slaaptrainers zijn Kidsleep, Zazu en Numsy. In onze top 5 van beste slaaptrainers 2020 staat de Zazu Sam kinderwekker, maar ook de Zazu Pam in de vorm van een pinguïn is populair. Verder kun je denken aan merken als Nijntje, Alecto Babycare, ZoGoods en Tommee Tippee. Wil je liever in de winkel kijken naar een kinderklok? Dan is de HEMA een goede keuze.

Waarom en hoe een slaaptrainer werkt

Het is soms best een uitdaging de biologische klok van je kind of peuter te trainen, zeker als deze nog niet de leeftijd heeft om klok te kijken. Met een speelse kinderwekker wordt slapen leuk. Vrolijke displays, symbolen en slapende dieren maken je kind duidelijk wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Als ouder is dit ook erg fijn. Niet alleen krijgt je kind een stabiel slaapritme, jij kunt zelf ook weer lekker aan je uurtjes komen!

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!