Superslapen! Bestel het boek met lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit nu voor slechts €20 op Bol.com

Dit is het beste slaapmasker van 2020

Een goed slaapmasker helpt je aan een betere nachtrust. Merk je dat je vaak voor de wekker wakker wordt of ga je op een verre reis? Dan is het kopen van een slaapmasker een goed idee om aan de aanbevolen hoeveelheid slaap te komen. Mensen die met een oogmasker slapen voelen zich in de regel energieker bij het opstaan en vallen sneller in slaap. In dit artikel vergelijken we de beste slaapmaskers van 2020.
beste slaapmasker kopen

Onze top 3 beste slaapmaskers

Best getest: Het SIMIA premium zijden slaapmasker met opbergzakje ter waarde van €13,45 is het best getest en krijgt 4,5 sterren van tevreden gebruikers. Dit goede ooglapje is volledig gemaakt van moerbei en heeft een aangename pasvorm. Je kunt het slaapmasker gemakkelijk verstellen met de bijgeleverde elastische band.

Beste aanbieding: Het Tempur slaapmasker is nu tijdelijk in prijs verlaagd naar €26,19. Dit slaapmasker is gemaakt van drukverlagend materiaal, dat ervoor zorgt dat je ogen de rust krijgen, die ze verdienen.

Beste prijs-kwaliteit verhouding: Het SIMIA premium zijden slaapmasker kost slechts €12,45 en krijgt een beoordeling van 4,5 sterren. Het masker helpt je beter en dieper te slapen en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De beste slaapmaskers vergelijken

Bij het kopen van een oogmasker zijn een aantal factoren van belang. Ten eerste is de materiaalkeuze belangrijk. Heb je last van allergieën? Wil je het ooglapje kunnen wassen, omdat je het bijvoorbeeld vaak onderweg gebruikt? Ten tweede is het handig om rekening te houden met de gebruiker. Koop je een slaapmasker voor een volwassene of een kind en kan de pasvorm gemakkelijk worden aangepast?

Het materiaal

Veel slaapmaskers zijn gemaakt van zijde, omdat dit materiaal niet alleen zacht is, maar ook grotendeels zelfreinigend. Ook zijn er maar weinig mensen allergisch voor zijde. Vaak dien je wel op te passen met het wassen van zijden slaapmaskers. Wassen op hoge temperatuur kan gevaarlijk zijn en het ooglapje flink laten krimpen. Lees altijd goed het wasetiket of gebruik simpelweg een doek met warm water. Andere populaire materialen van goede slaapmaskers zijn katoen, polyester en memory foam.

De gebruiker

Als je een slaapmasker gaat kopen, is het handig om op het formaat te letten. Het heeft alleen zin om met een oogmasker te slapen als deze goed aansluit op het gezicht, comfortabel zit en zodoende je nachtrust bevordert. Als het slaapmasker niet goed past, roept het vaak irritatie op of zorgt het masker niet voor totale verduistering. Sommige slaapmaskers zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen of kunnen gemakkelijk versteld worden met een elastische- of klittenband.

De top 5 beste slaapmaskers van 2020

Hieronder zetten we de top 5 beste slaapmaskers van 2020 voor jou op een rij.

1. SIMIA Premium zijden slaapmasker met opbergzakje

Dit stijlvolle slaapmasker van €13,45 heeft een handig katoenen opbergzakje dat op 30 graden kan worden gewassen. De SIMIA premium is hypoallergeen, gemaakt van moerbei en gemakkelijk te verstellen. Het oogmasker is zowel geschikt voor mannen als vrouwen en heeft een comfortabele pasvorm.

2. Nedoes zijden slaapmasker

Dit handgemaakte slaapmasker bestaat voor 100% uit katoen en bij aankoop krijg je meteen ook siliconen oordopjes en een handige opbergzak. Je kunt het Nedoes oogmasker wassen met milde zeep en lauw water en gemakkelijk verstellen met klittenband. Het slaapmasker kost €24,50.

3. Tempur slaapmasker

Dit oogmasker ter waarde van €26,19 helpt je om heerlijk uit te rusten in een totaal verduisterde omgeving. Ook handig voor op reis, maar niet uitwasbaar. Vlekken dien je te verwijderen met een natte doek of borstel. Het Tempur slaapmasker is gemaakt van 75% katoen en 25% polyester en heeft een comfortabele pasvorm.

4. SIMIA zijden slaapmasker

Het SIMIA zijden slaapmasker is een goed slaapmasker voor jong en oud. One size fits all door de verstelbare, elastische band. Dit zijden oogmasker heeft een fijne pasvorm en kost €12,45.

5. Northwall 3D Luxe slaapmasker

Niet alleen handig voor een goede nachtrust, maar ook voor migraine en droge ogen. Gemaakt met een verstelbare neusbrug en memory foam; dit oogmasker past zich moeiteloos aan, aan jouw gezicht. De Northwall 3D kost €17,95.

De populairste merken als je een slaapmasker gaat kopen

Zoals we in de top 5 beste slaapmaskers van 2020 hebben gezien, zijn SIMIA, Tempur en Northwall bekende merken. Verder zijn ook Manta Sleep, Ohropax, Forclaz en Cocoon populair. Een slaapmasker bestel je eenvoudig online of haal je in de Etos of de Kruidvat.

Waarom en hoe een anti slaapmasker werkt

Het is bewezen dat je beter slaapt, als het donkerder is. Hoe meer duisternis om je heen, hoe meer van de slaaphormonen melatonine en serotonine je lichaam produceert. Deze slaaphormonen zorgen ervoor dat je uitrust, gemakkelijk in slaap valt en minder alert bent gedurende de nacht. Een oogmasker is niet alleen handig om ’s nachts beter te slapen, maar kan ook helpen tegen migraine, droge ogen of bij sommige meditatie- en yoga oefeningen.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!