Beste slaap oordoppen: beter slapen begint hier!

Heb je moeite om in slaap te vallen door omgevingsgeluid of wordt je gedurende de nacht om het minste of geringste wakker? Dan kunnen slaapoordoppen een wezenlijk verschil maken voor je nachtrust. Wist je dat er ook op maat gemaakte slaapoordoppen zijn? Speciaal voor jou gingen wij op zoek naar de beste slaap oordoppen van dit moment! We stelden met zorg een top 5 samen en delen handige tips voor het kopen van de beste oordoppen om weer lekker te kunnen slapen!
beste slaap oordoppen

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Onze top 3 beste slaapoordopjes

Alpine SleepSoftBest getest: De Alpine Sleep Soft slaapoordoppen ter waarde van €10,36 kun je wel 100 keer gebruiken. Door het speciaal ontworpen Thermo Shape materiaal hebben de oordoppen een perfecte pasvorm, worden geluiden zoals snurken met 25dB gedempt en kun je toch je alarm nog horen.

Slaaploos.nl slaapoordoppenBest beoordeeld: De Slaaploos slaapoordopjes van €9,95 vormen zich naar de maat van je oor. In de verpakking vind je 5 setjes, zodat je ze tijdig kunt wisselen. Tevreden gebruikers geven deze slaapoordoppen ruim 4 sterren en zijn vooral onder de indruk van de demping van maar liefst 32 dB!

Get Plugged - 7 paarBeste prijs-kwaliteit verhouding: Bij aankoop van de Get Plugged slaapoordoppen ontvang je 7 paar voor slechts €4,99. De oordoppen zijn gemaakt van foam en dempen geluid tot wel 35dB. Ze gaan wel wat minder lang mee dan de Alpine Sleep Soft en de Slaaploos oordopjes.

Handige tips voor de beste slaap oordoppen

Wil je de beste slaapoordoppen kopen om af te rekenen met gebroken nachten en verstoorde slaap? Wil je geen gepraat en muziek horen, terwijl je in slaap probeert te vallen? Let dan vooral op de demping en de pasvorm van de slaap oordoppen. Hoe beter de oordoppen op maat gemaakt zijn, hoe beter ze zitten en hoe minder je hoort van jouw omgeving. Ook is het handig om te checken of de oordoppen ook geschikt zijn voor een kind of een bepaalde maat hebben.

De maat

Sommige slaap oordoppen zijn speciaal gemaakt voor een kind of volwassene. Lees daarom goed de productspecificaties voor je over gaat op aanschaf. De meeste oordopjes passen zich aan aan de grootte van je oor door het zachte materiaal, maar sommige hebben ook een bepaalde maat, zoals small, medium of large. Als de oordoppen niet goed passen, houden ze hoogstwaarschijnlijk het geluid niet goed tegen en hoor je nog steeds die muziek en dat gebabbel.

De pasvorm en het materiaal

Zijn de oordopjes gemaakt van siliconen of SleepSoft materiaal? Dan vormen ze zich vaak naar je oor, waardoor ze altijd goed aansluiten. Deze materialen zorgen bovendien voor een goede demping. Bij de eigenschappen van de oordoppen van jouw keuze kun je vaak de demping zien. Een gemiddelde demping van 25dB is al oké, maar echt goede slaap oordoppen dempen tot 30dB of meer. Op die manier heb je geen last van snurken, een drukke weg en kun je de oordopjes ook gebruiken tijdens het reizen.

De levensduur van je oordopjes

Goedkoop is duurkoop. Je kent de uitdrukking vast wel. Dit geldt ook voor veel slaap oordoppen. Sommige exemplaren lijken voordelig, maar kunnen in de praktijk maar één of twee keer gebruikt worden, waardoor je vaak een nieuwe aankoop zult moeten doen. Check dus altijd goed hoe vaak je de oordopjes kunt gebruiken en wat je moet doen om de hygiëne te waarborgen. Het is belangrijk, dat je de oordopjes met gewassen handen inbrengt en dat je ze opbergt op een schone plek.

Top 5 slaap oordoppen

Alpine SleepSoft1. Alpine Sleep Soft oordoppen

De Alpine Sleep Soft oordoppen zijn herbruikbaar, passen perfect en dempen geluiden met gemiddeld 25dB. Nooit meer last van het snurken van je partner of het klappen van de deuren? Met deze slaapoordoppen met minigrip reken je af met gebroken nachten. De slaapoordoppen van Thermo Shape kosten €10,36.

Bestel de Alpine Sleep Soft oordoppen op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Slaaploos.nl slaapoordoppen2. Slaaploos slaap oordopjes

De Slaaploos slaap oordopjes kun je tussen je vingers eenvoudig in de juiste pasvorm rollen. Ze zijn gemaakt van pulyurethaan en bruikbaar voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen! Het is wel belangrijk de slaap oordoppen met een demping van 32 dB op tijd te vervangen. Gelukkig zitten er 5 setjes in de verpakking van €9,95.

Bestel de Slaaploos slaap oordopjes op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Get Plugged - 7 paar3. Get Plugged slaap oordoppen

Get Plugged slaap oordoppen zijn goedkoop, dempen tot 35dB en voelen super zacht aan. Je koopt 7 paar voor slechts €4,99. Deze budget slaapoordopjes zijn alleen geschikt voor volwassenen en kun je niet te vaak gebruiken. Na een paar nachten doe je er verstandig aan om een nieuw setje te openen.

Bestel de Get Plugged slaap oordoppen op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Q-Garant oordopjes4. Q-Garant oordopjes

Met de Q-Garant oordopjes ter waarde van €12,99 weet je zeker dat je een goede nachtrust pakt. De dopjes zijn gemaakt van siliconen, waardoor ze goed dempen en gemakkelijk in je oor passen. Je krijgt ook een handig opbergdoosje bij je aankoop. Helaas zijn deze slaap oordoppen niet geschikt voor kinderen.

Bestel de Q-Garant oordopjes op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Pluggerz earplugs Sleep5. Pluggerz earplugs Sleep

De Pluggerz earplugs Sleep hebben een lange levensloop en worden geleverd per 2 sets. Heb je slaapproblemen en wil je fijne oordoppen op maat? Door het zachte siliconen materiaal hebben deze oordopjes een ideale pasvorm. Geen last meer van snurken, gepraat en klapperende deuren. De Pluggerz Sleep oordoppen kosten €14,95.

Bestel de Pluggerz earplugs Sleep oordoppen op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Slaap oordoppen kopen

Wil je de beste slaap oordoppen kopen? Dan kun je terecht bij drogisterijen en reiswinkels, maar natuurlijk ook bij webshops als bol.com. Bekende merken zijn Alpine Sleep Soft, Unifit Sleep, Slaaploos, Noizzes, Sleepwell Plus en Loop. Het is handig om meerdere sets tegelijk te kopen, zodat je de oordopjes tijdig kunt vervangen. Als je eenmaal de beste slaap oordoppen voor jou hebt gevonden, kun je het beste gaan voor een multiverpakking of een duurzaam product met een lange levensduur.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!