De 5 beste nekkussens om te slapen in het vliegtuig

In dit artikel bespreken wij het beste nekkussen voor in het vliegtuig. Ga je op reis en wil je toch de nodige uren slaap pakken? Slapen tegen een autoraampje of vliegtuigstoel is zonder het juiste kussen bijzonder oncomfortabel. Je wordt wakker met een stijve nek, rust nauwelijks uit en schrikt bij het minste of geringste wakker. Daarom selecteerden wij voor jou het beste reiskussen van dit moment. Wat is het beste nekkussen voor in het vliegtuig en waar moet je op letten bij het kopen van een nekkussen? Ook stippen we betrouwbare merken aan en benoemen we de plekken, waar je een nekkussen kunt aanschaffen.
beste nekkussen

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Onze top 3 beste nekkussens

Dit is onze top 3 van beste reiskussens van dit moment:

Tempur TransitBeste getest: Het Tempur Transit reiskussen van €54,82 is het beste nekkussen van dit moment. Het visco-elastische materiaal ondersteunt je hoofd en nek tijdens lange reisdagen. De hoes is gemaakt van polyester en katoen en gaat lang mee. Dit reiskussen is wat duurder, maar geeft geen tegendruk en biedt veel comfort.

Slaapcity Traagschuim NekkussenBeste beoordeeld: Het Slaapcity Traagschuim nekkussen met slaapmasker en oordopjes krijgt 5 sterren van tevreden gebruikers. Dit zachte en luxe nekkussen werkt pijnverlichtend en neemt gemakkelijk de vorm van je hoofd en nek aan door het premium traagschuim. Met de verstelbare riempjes zorg je ervoor, dat de pasvorm goed aansluit. Dit reiskussen kost €19,95 en is ontwikkeld door fysiotherapeuten.

Travelsafe NekkussenBeste prijs-kwaliteitsverhouding: Het Travelsafe nekkussen ter waarde van €8,49 is gevuld met synthetische bolletjes en bedekt met zacht fleece materiaal. De zachte vulling zorgt voor maximaal comfort tijdens lange autoritten en vliegreizen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een reiskussen

Wil je het beste nekkussen kopen? Kijk dan goed naar het materiaal van de hoes en de vulling. Sommige nekkussens zijn opblaasbaar, terwijl andere gevuld zijn met synthetische bolletjes, traagschuim of memory foam. De keuze van het materiaal is van invloed op het comfort, dat het reiskussen biedt. Traagschuim vormt zich gemakkelijk naar de vorm van je nek en hoofd, terwijl een opblaasbaar nekkussen meer tegendruk geeft. Synthetische bolletjes voelen fijn aan, maar als de hoes scheurt, is het nekkussen lek. Een reiskussen met synthetische bolletjes gaat vaak minder lang mee.

De grootte en het gewicht

Ook het gewicht en de grootte van het nekkussen zijn van belang. Wil je het beste nekkussen voor in het vliegtuig kopen? Dan wil je natuurlijk dat het gemakkelijk in je handbagage past en niet te veel weegt, zodat je genoeg plek overhoudt voor andere gadgets en spullen om je te vermaken tijdens de vlucht. Een opblaasbaar reiskussen neemt het minste plek in en weegt bovendien weinig. Een nekkussen van traagschuim of memory foam is vaak wat zwaarder en niet makkelijk opvouwbaar. Bedenk wat voor jou het belangrijkst is. Leg je de nadruk op comfort of wil je vooral licht reizen?

De wasbaarheid

Sommige reiskussens kun je in de wasmachine wassen, terwijl andere hier niet geschikt voor zijn. De best wasbare nekkussens zijn kussens met een afritsbare hoes. Je kunt de katoenen of polyester hoes zorgeloos wassen, terwijl je de vulling droog houdt. Het is meestal geen goed idee kussens met synthetische bolletjes te wassen. Deze kunnen water absorberen of beschadigd raken in de wasmachine. Lees altijd eerst de bijsluiter om te weten hoe je jouw reiskussen het beste schoon kunt maken.

Het beste nekkussen van dit moment

Onze top 5 beste reiskussens bestaat uit de volgende exemplaren:

Slaapcity Traagschuim Nekkussen1. Slaapcity Traagschuim nekkussen

Het Slaapcity Traagschuim nekkussen van €19,95 is comfortabel, zacht en gemakkelijk te wassen in de wasmachine door de afritsbare hoes. Bij bestelling krijg je bovendien een slaapmasker en oordoppen cadeau. De riempjes zorgen ervoor, dat je het nekkussen kunt aanpassen aan de vorm van je nek.

Tempur Transit2. Tempur Transit reiskussen

Met het Tempur Transit reiskussen kom je eenvoudig aan je slaaptijd tijdens vliegreizen en autoritten. Dit u-vormige reiskussen is gemaakt van visco-elastisch materiaal en heeft een afritsbare, wasbare hoes van katoen en polyester. Je betaalt €54,82 voor dit comfortabele nekkussen.

Travelsafe Nekkussen3. Travelsafe

Dit lekker gevulde fleece, unisex nekkussen van Travelsafe kost slechts €8,49 en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van binnen bestaat het reiskussen uit krachtige, synthetische bolletjes, die zich gemakkelijk vormen naar jouw nek en hoofd.

Cocoon Air Core4. Cocoon Air Core reiskussen

Het Cocoon Air Core reiskussen heeft geen u-vorm, maar is 38 x 48 cm groot. Het kussen weegt slechts 163g en is gemaakt van kunstvezels. Het reiskussen ter waarde van €35,45 is opblaasbaar en neemt ingepakt slechts 13 x 10 cm in beslag.

TravelMore Memory Foam5. Travelmore Memory Foam nekkussen

Met het Travelmore Memory Foam nekkussen van €16,99geniet je van perfecte ondersteuning voor je hoofd en nek. Bij bestelling krijg je een mooie tas meegeleverd om het fluwelen kussen van 408 gram op te bergen.

Betrouwbare merken

Wil je het beste nek- of reiskussen kopen? Dan kun je naar een fysieke winkel gaan, zoals de Blokker, Xenos, Hema of Bever Zwerfsport. Ook kun je een fijn reiskussen online bestellen via webwinkels als bol.com of reisartikelen.nl. Betrouwbare merken voor reiskussens zijn bijvoorbeeld de merken uit onze top 5, zoals Cocoon, Travelmore, Travelsafe, Tempur en Slaapcity. Ook Voyage, Cuddlebug, AA Commerce en SIMIA zijn merken, die bekend staan om hun comfortabele nekkussens voor in het vliegtuig.

De werking van een nekkussen

Een nekkussen biedt ondersteuning aan je hoofd en nek. Door de u-vorm rust je hoofd comfortabel op het kussen, terwijl je slaapt tijdens lange autoritten of in het vliegtuig. Hierdoor voorkom je nekklachten en verbeter je de kwaliteit van je slaap. Veel reiskussens vormen zich naar de vorm van je hoofd en hals door het meebuigende materiaal.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!