Beste matras voor zware mensen; dit is onze top keuze

Ben je op zoek naar het beste matras voor zware mensen? Wij vergeleken verschillende matrassen op basis van maximale belastbaarheid, materiaal, ondersteuning en prijs. Ook keken we naar de garantieperiode, de afmetingen en de hoes. Speciaal voor jou stelden we een top 5 matrassen voor zware mensen samen. Hierbij hielden we rekening met slaappositie en rugklachten. In dit artikel beschrijven we eerst onze top 3 en de aandachtspunten, waar je op moet letten bij het kopen van een matras voor zware mensen. Vervolgens delen wij onze top 5 en noemen we een aantal handige plekken om het beste matras voor zware mensen te kopen.
beste matras voor zware mensen

Voor het laatst geüpdate op augustus 29, 2022 door Esther

Top 3 matrassen voor zware mensen

Mister Sandman 7-zones matrasBest beoordeeld: Het 120 x 200 koudschuim matras van Mister Sandman van €109,90 krijgt 4,6 sterren van tevreden klanten. Pluspunten zijn de uitstekende ventilatie, de wasbare microvezel hoes en de 7 comfortzones die personen met een gewicht tot 150kg ondersteunen.

Droomidee Ultiem ComfortBest getest: Dit 7 Zone Pocketvering matras 90 x 200 x 22 cm van Droomidee is ideaal voor een zware zijslaper. Dit eenpersoonsmatras heeft een maximale belastbaarheid tot 200 kg en beschikt over een toplaag van koudschuim. De gemiddelde levensduur van dit matras ter waarde van €149 is 10 tot 14 jaar. Verder is de pocketvering matras antiallergisch en krijg je 10 jaar garantie!

Matrassen-World pocketveringBeste prijs-kwaliteit verhouding: Deze Matrassen-world pocketvering matras van 90 x 210 cm kost €114,99 en biedt ondersteuning aan volwassenen met een gewicht tot 150 kg. Of je nu een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent; met dit pocketvering matras met een 3cm dikke polyether toplaag spaar je je spieren en gewrichten.

Tips voor het kopen van het beste matras voor zware mensen

Ben je op zoek naar een goed matras voor zware mensen? Je besteedt iedere nacht zo’n 8 uur in bed. Daarom is het verstandig te investeren in het beste bed voor jou. Juist voor zwaardere mensen is het van belang dat ze gedurende de nacht de juiste ondersteuning krijgen. Voor welk matras kies je en waar moet je op letten? Wij bespreken hier een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van matrassen voor zware mensen.

De maximale belastbaarheid

Juist voor zwaardere mensen is een goed matras heel belangrijk. Zo weet je zeker dat je gewrichten en spieren beschermd worden en je niet met een pijnlijke rug of nek wakker wordt. Als je kijkt onder de specificaties kun je bij bijna ieder matras de maximale belastbaarheid vinden. Dit is het maximale gewicht per persoon dat een matras kan dragen. Sommige matrassen zijn geschikt voor personen tot 100kg, terwijl andere matrassen een persoon tot 200 kg kunnen ondersteunen.

Het materiaal

Koudschuim, traagschuim en pocketvering zijn stevige materialen, die geschikt zijn voor matrassen voor zware mensen. Deze materialen passen zich aan, aan de vorm van je lichaam en hebben vaak verschillende comfortzones. Zeker voor zware zijslapers is dit essentieel. Een dergelijk type matras zorgt ervoor dat je schouders diep genoeg wegzakken om te rusten met een gestrekte wervelkolom, waardoor je geen rugklachten ontwikkeld. Daarbij ventileren koudschuim, traagschuim en pocketvering goed, waardoor je lekker koel blijft gedurende de nacht.

Afmetingen

Bij de keuze voor een matras spelen de afmetingen van je bed ook een grote rol. Zorg dat de matras goed aansluit, zodat deze niet gaat schuiven. Kijk ook naar de dikte. Als je in een ledikant slaapt, wil je niet dat je je stoot bij het in- en uit bed stappen, omdat je een te dun matras hebt aangeschaft. Let bovendien op de lengte. Ben je vrij lang? Dan is het een goed idee om een matras van 210 of 220cm te kopen, zodat je nog wat bewegingsvrijheid hebt gedurende de nacht.

Top 5 matrassen voor zware mensen

Droomidee Ultiem Comfort1. Droomidee Ultiem Comfort 7 Zone Pocketvering matras

Met het 7 Zone Pocketvering matras van 90 x 200 x 22 cm slaap je maar liefst 10 tot 14 jaar comfortabel en met ondersteuning. Je kunt de afritsbare hoes wassen in de wasmachine op 60 graden en bent ook nog eens milieubewust bezig. De pocketvering matras is volledig recyclebaar en kan een gewicht dragen tot 200 kg.

Bestel het Droomidee Ultiem Comfort matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Matrassen-World pocketvering2. Matrassen-World pocketvering matras

Je kunt heerlijk slapen op het Matrassen-world pocketvering matras van 90 x 210 cm. Het matras heeft een afneembare tijk, een belastbaarheid van 150 kg en is geschikt voor alle slaapposities. Met een dikte van 21 cm biedt dit matras voor zware mensen goede ondersteuning.

Bestel het Matrassen-World matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Mister Sandman 7-zones matras3. Mister Sandman 7-zones matras

Het 120 x 200 koudschuim matras van Mister Sandman is geschikt voor personen tot 150 kg. Je betaalt €109,90 en ontvangt 2 jaar garantie. Dit 15cm dikke koudschuim matras is geschikt voor een twijfelaar en biedt uitstekend slaapcomfort door 7 ingebouwde zones.

Bestel het Mister Sandman 7-zones matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Zwoong Comfort Matras4. Zwoong Comfort Matras

De Zwoong Comfort Matras 180 x 200 cm ter waarde van €380,87 bestaat uit support foam en flex foam, waardoor het matras personen met een gewicht tot 175kg ondersteunt. Bij aanschaf krijg je 10 jaar garantie en mag je 120 nachten proefslapen. Het matras wordt gratis bij jouw thuis afgeleverd.

Bestel het Zwoong Comfort matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Your Bed pocketvering matras koudschuim5. Your Bed pocketvering matras koudschuim

Het pocketvering matras van Your Bed is 160 x 200 x 20 cm en heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg. Voor €248 heb je eigenaar van een matras voor zware mensen met 7 comfortzones en een toplaag van koudschuim. Bij aankoop krijg je 2 jaar garantie. Huisstofmijtwerend en vocht doorlatend.

Bestel het Your Bed pocketvering matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Bekende merken matrassen voor zware mensen

Welk matras moet je kopen? Het aanbod is enorm. Ikea en BeterBed zijn handige winkels om je te laten informeren over het ideale matras voor jou. Koop je liever online? Dan zijn er genoeg webshops, waar je terecht kunt. Kijk wel goed naar de leveringsvoorwaarden en de mogelijkheid om het matras te retourneren. Bekende merken matrassen voor zware mensen zijn Your Bed, Sleeptech, Mr. Sandman, Zwoong, Droomidee, Matrassen-world en Hollands Comfort.