Beste matras voor zijslapers: onze top 5!

Een matras kopen is een behoorlijke uitdaging. Niet alleen wil je lekker kunnen slapen, uitgerust en ontspannen wakker worden is minstens zo belangrijk! Daarom onderzochten we speciaal voor jou het beste matras voor zijslapers. Op welke eigenschappen moet je letten bij het kopen van een zijslaper matras? Wij presenteren onze top 5 en beschrijven de voor- en nadelen van ieder product om jouw keuze zo makkelijk mogelijk te maken. Voor welk materiaal kies je en ga je voor investeren of besparen? Lees hier alles over de beste matrassen voor buik- en zijslapers!
matras voor zijslaper

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Onze top 3 beste matrassen voor zijslapers

Slaaploods.nl Prince de Luxe®Best beoordeeld: De Slaaploods.nl Prince de Luxe ter waarde van €274 is een pocketveer matras met 7 comfortzones en een 5cm dikke laag koudschuim. Dit matras kan een gewicht tot 120 kg dragen en is bovendien verkrijgbaar in tweepersoonsformaat. Anti-allergeen en vochtregulerend. Deze matras krijgt 5 sterren van tevreden klanten.

SleepTech pocketvering 7 zonesBest getest: Dit relatief goedkope tweepersoonsmatras van Sleep Tech kost €179 en is gemaakt van pocketveren met een maximale belastbaarheid van 100 kg. Bij aankoop krijg je 1 jaar garantie. Dit matras is ideaal voor zijslapers en buikslapers en heeft een afneembare tijk.

Mister Sandman 7 zones koudschuimBeste prijs-kwaliteit verhouding: Het matras van 90 x 220 x 15 cm van Mister Sandman kost  €89,90 en is een prima budget keuze. Dit 15 cm dikke koudschuim ondersteunt een lichaamsgewicht tot 150 kg. Je ontvangt bij aankoop een microvezel matras hoes, die je kunt wassen in de wasmachine.

Belangrijke aandachtspunten

Als je het beste matras voor zijslapers wilt kopen, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Welk matras voor zijslapers is het meest geschikt voor jou? Allereerst speelt de prijs natuurlijk een rol, maar een goede ondersteuning is zeker zo belangrijk. Om je nek, schouders en rug te ontzien hebben bijna alle goede matrassen voor buik- en zijslapers ondersteuning en comfortzones in het gebied van de schouders en heupen. Zo voorkomt het matras dat je te weinig of te diep wegzakt, waardoor je niet recht ligt en met spierpijn wakker wordt. Voor zware zijslapers is het raadzaam om naar de maximale belasting van een matras te kijken. Volstaat de ondersteuning voor mensen met jouw lichaamsgewicht? Ook het materiaal, de hoes en de vochtregulerende kwaliteiten kunnen doorslaggevend zijn bij de keuze voor het beste matras voor zijslapers.

Maximale belastbaarheid voor zware zijslapers

Het is belangrijk om na te gaan of het matras van jouw keuze toereikend is voor mensen met jouw lichaamsgewicht. Als je iets meer weegt, is het belangrijk dat het matras jouw lichaam toch voldoende ondersteuning kan bieden. Juist voor zware zijslapers is dat comfort belangrijk, zodat hun gewrichten tijdens de nacht worden ontzien. Bij aanschaf dien je goed te letten op de maximale belastbaarheid van een matras voor buik- en zijslapers.

Het materiaal

Matrasssen zijn gemaakt van koudschuim, traagschuim, latex, pocketvering of dons. Ieder materiaal heeft zijn eigen onderscheidende kwaliteiten. Als je een matras voor zijslapers gaat kopen is het belangrijk om te beslissen welke eigenschappen voor jou van waarde zijn. Transpireer je veel? Dan wil je waarschijnlijk een matras met goede vochtregulerende kwaliteiten. Heb je het juist snel koud? Dan kun je misschien beter kiezen voor een isolerend exemplaar. Sommige matrassen zijn wolvrij en anti-allergeen, terwijl andere minder geschikt zijn voor mensen met huisstofmijtallergie.

De hoes

Ook de hoes van een matras heeft mogelijkerwijs invloed op jouw keuze. Wordt er een afneembare hoes meegeleverd en zo ja, kun je deze wassen in de wasmachine? Van welk materiaal is de hoes gemaakt en is deze vervangbaar? Een hoes verlengt de levensduur van een matras en maakt het eenvoudiger om je matras fris te houden.

De top 5 matrassen voor buik- en zijslapers

Slaaploods.nl Prince de Luxe®1. Slaaploods.nl Prince de Luxe®

Met 7 comfortzones en een 5 cm dikke laag koudschuim ondersteunt dit pocketveer matras van Slaaploods.nl Prince de Luxe ieder lichaam. 30 dagen proefslapen en geleverd met een luxe, afritsbare matrashoes, die te wassen is op een temperatuur van 40 graden. Anti-allergeen, vochtregulerend en anti-huisstofmijt ter waarde van €274. Ook verkrijgbaar als tweepersoonsmatras of twijfelaar.

Bestel het Slaaploods.nl Prince de Luxe matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

SleepTech pocketvering 7 zones2. SleepTech pocketvering 7 zones

Wil je een fijn matras van pocketveren met een afneembare tijk? Dan is het Sleep Tech tweepersoonsmatras van 140 x 200 cm echt iets voor jou. Niet alleen is het wolvrij, anti-allergeen en vochtregulerend, je krijgt bij aanschaf ook nog eens 1 jaar fabrieksgarantie. Helaas is het matras met 7 comfortzones ter waarde van €179 niet opvouwbaar.

Bestel het SleepTech pocketvering 7 zones matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Bed4less 7 zones pocketvering3. Bed4less 7 zones pocketvering

Ben je op zoek naar een matras met extra ondersteuning rondom je schouders en heupen? Dan is de Bed4Less van 160 x 200 cm een aanrader. Met 300 tonvormige pocketveren wordt je uitgerust en ontspannen waker. Goede ventilatie en geschikt voor een lichaamsgewicht tot 125 kg. Dit matras met een toplaag van polyether kost €175.

Bestel het Bed4less 7 zones pocketvering matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Mister Sandman 7 zones koudschuim4. Mister Sandman 7 zones koudschuim

De matras van Mister Sandman van 90 x 220 x 15 cm is ideaal voor een buik- of zijslaper. Het koudschuim biedt ondersteuning en vangt tegelijkertijd transpiratievocht op. Ook wordt er een microvezel hoes meegeleverd. Na levering heeft het matras zo’n 48 tot 72 uur nodig om weer in z’n oorspronkelijke vorm te komen. Dit is een fijne budget keuze ter waarde van €89,90.

Bestel het Mister Sandman 7 zones matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Hollands Comfort pocketvering koudschuim5. Hollands Comfort pocketvering koudschuim

Het eenpersoonsmatras van Hollands comfort van 90 x 200 cm ter waarde van €88,70 biedt ondersteuning voor buik- en zijslapers en is gemaakt van koudschuim en heeft een afdeklaag van ongeveer 3cm. Hierdoor kun je het matras aan beide kanten beslapen, wat raadzaam is om kuilvorming tegen te gaan.

Bestel het Hollands Comfort pocketvering matras in het gewenste formaat op onderstaande webshop(s):

Bekende merken

Ben je op zoek naar het beste matras voor zijslapers? Dan kun je op veel plekken terecht. Natuurlijk kun je naar een fysieke winkel gaan, zoals BeterBed of de Ikea, maar ook online is de keuze enorm. Bekende merken voor matrassen voor zijslapers zijn onder meer Hollands Comfort, Slaaploods.nl, Mister Sandman, Sleep Tech, Princessmatrassen, Amsterdam bedden en Perfect matras.