Het beste Ikea matras; het onafhankelijke Ikea matrassen onderzoek van 2024!

beste matras ikea

Voor het laatst geüpdate op maart 9, 2023 door Mike

Ben je op zoek naar het beste matras of topdekmatras van Ikea, maar zie je door de bomen het bos niet meer? De keuze is reuze en dat is fijn, maar soms ook verwarrend. Een matras is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Daarom voerden wij speciaal voor jou deze Ikea matrassen test uit. Natuurlijk kun je ook de consumentenbond raadplegen voor een uitgebreid advies. Wil je weten wat de beste koop is in 2024? Lees dan snel onze top 3 beste matrassen van Ikea.

Het beste matras van Ikea vergelijken

Bij het kopen van het beste matras of topdekmatras bij Ikea zijn een aantal eigenschappen erg belangrijk. Zo is het materiaal van een matras essentieel voor de ondersteuning en vochtregulatie. Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Past het matras goed op je bed? Tot slot kijk je natuurlijk ook naar de prijs. Hoeveel wil je investeren in een matras of topdekmatras en wat is de levensduur? Verdien je de investering uiteindelijk terug? Uiteraard is het aan te raden te letten op klantbeoordelingen en de mening van de consumentenbond bij het zoeken naar het beste matras of topdekmatras van Ikea.

Het materiaal

Er bestaat een scala aan matrassen van allerlei verschillende materialen. Je hebt pocketveringsmatrassen, latex matrassen, matrassen van koudschuim en traagschuim en ga zo maar door. Voor mensen die vaak en veel transpireren zijn pocketveringsmatrassen en topdekmatrassen van koudschuim erg geschikt. Deze materialen hebben een vochtregulerende werking. Latex matrassen zijn over het algemeen stevig en dus ideaal voor mensen met een hoger lichaamsgewicht, maar worden wel snel warm. Traagschuim is de juiste keuze voor mensen met rugklachten. Het materiaal vormt zich naar de contouren van je lichaam en ondersteunt zwakke plekken. Ook je slaaphouding is belangrijk om te weten aan welke eisen je matras moet voldoen. Voor meer informatie kun je onze ultieme matrassen gids lezen. 

De afmetingen

De afmetingen van je matras zijn van belang bij de keuze voor het matras of topdekmatras van Ikea. Het is natuurlijk niet handig als je matras te groot of te klein is voor het bed waarin je slaapt. Of als jouw matras niet geschikt is voor een boxspring of lattenbodem, terwijl je die wel hebt. Lees daarom altijd goed de productspecificaties, alvorens over te gaan tot de aankoop van een matras. Als je een bed topper wilt kopen, is het van belang dat deze dezelfde afmetingen heeft als je reguliere matras. Anders gaat het topdekmatras schuiven.

De prijs

In onze Ikea matrassen test kijken wij ook naar de prijs. Bij elke koop die je doet, kijk je automatisch ook naar de kosten. Wat is je budget en wat wil je investeren? Je wilt natuurlijk kwaliteit, maar er zitten ook financiële grenzen aan je keuze. Houd er wel rekening mee dat een matras van hogere kwaliteit vaak duurder is. Als je een betere kwaliteit matras koopt, gaat deze vaak langer mee. Met een matras met een lange levensduur verdien je je investering uiteindelijk terug. Je hoeft het matras pas op een later tijdstip te vervangen. Bij productspecificaties kun je vaak lezen over de levensduur.

De top 5 beste Ikea matrassen en topdekmatrassen van 2024

Hieronder zetten we de top 5 beste Ikea matrassen en topdekmatrassen van 2024 voor jou op een rij.

Het Tussoy dekmatras wit

Het Tussoy dekmatras witDit witte topdekmatras is één van de beste van Ikea. Het verlengt niet alleen de levensduur van je gewone matras, maar is ook eenvoudig schoon te maken door de afneembare hoes. De combinatie van stretchstof en memoryfoam zorgt ervoor dat de bed topping moeiteloos de vorm van je lichaam aanneemt. Het Tussoy dekmatras is te verkrijgen vanaf €69.

Het Hyllestad pocketveringsmatras, stevig en wit

Het Hyllestad pocketveringsmatrasDe prijs van de Hyllestad gaat vanaf €189 en is dus wat duurder, maar heeft wel 25 jaar garantie. Dit is een investering in een goede nachtrust en zeker één van de aanraders uit onze Ikea matrassen test. Door haar zachte vulling in combinatie met memoryfoam biedt dit goede matras niet alleen steun, maar ook comfort.

Het Moshult foammatras

Het Moshult foammatrasTevreden klanten geven dit matras een beoordeling van 4 sterren. De prijs van het Moshult foammatras gaat vanaf €54,95 en geeft ondersteuning voor het hele lichaam. Wordt het matras vuil? Dan kun je de hoes eenvoudig wassen in de wasmachine.

Het Hovag pocketveringsmatras

Het Hovag pocketveringsmatrasJe betaalt wat, maar dan heb je ook wat. Dit stevige, donkergrijze matras ter waarde van minimaal €149 krijg een 4-sterren beoordeling. De dikke zachte laag op de pocketveren zorgt voor een comfortabel gevoel, waardoor je makkelijk in slaapt. De Hovag ondersteunt je hele lichaam op een gelijkmatige manier.

Het Tuddal topdekmatras

Het Tuddal topdekmatrasDit goede topdekmatras is door haar lage prijs zeker een aanrader. De afneembare hoes kan in de wasmachine en de stretchstof geeft je veel bewegingsvrijheid. De prijs van de Tuddal bed topper begint vanaf €49.

De populairste Ikea modellen als je een matras of topmatras gaat kopen

Uit onze Ikea matrassen test is gebleken dat naast bovenstaande modellen ook de volgende modellen uitstekende topdekmatrassen zijn: Talgje, Tustna, Tistedal en Knapstad. Malvik, Malfors, Matrand en Morgedal maken prima matrassen van foam, pocketveren en latex.

Waarom en hoe een matras werkt

Een matras ondersteunt je bij het slapen en zorgt ervoor dat je met een uitgerust gevoel wakker wordt. Een goed matras ondersteunt je lichaam gedurende de nacht, waardoor je spieren ontspannen en je in een diepe slaap terecht komt.