Het beste (opvouwbare) logeermatras

Heb je regelmatig logés over de vloer? Een logeermatras of vouwmatras is ideaal voor het creëren van een extra slaapplek. Meestal leg je een logeermatras neer in je woonkamer of als extra bed in een reeds bestaande slaapkamer. Een opvouwbaar logeermatras is in zulke gevallen handig, omdat het extra bed op die manier zo min mogelijk plek inneemt gedurende de dag. Speciaal voor jou vergeleken we de beste vouwbedden. Wat is het beste opvouwbare logeermatras van dit moment? Hierbij keken we naar materiaal, comfort, afmeting, garantie en gewicht. Ook delen we onze handige aankooptips voor het beste vouwbed en vertellen we je waar je het beste logeermatras kunt kopen.
Beste logeermatras

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Dit zijn de 10 beste logeermatrassen van 2022


3 keer het beste logeermatras van 2022 uitgelicht

Je koopt goede vouwmatrassen bij Ikea, Lidl, JYSK, Kwantum, Action en Leenbakker. Een luxe logeermatras bestaat in allerlei soorten en maten. Om je zoektocht te vergemakkelijken, presenteren wij onze 3 favorieten. Twijfel je nog? Lees dan reviews van anderen of raadpleeg een vergelijkingssite, zoals de Consumentenbond.


Beautissu vouwmatras met schuimstofvulling

Laatste Amazon prijs update was op: oktober 1, 2022 5:33 am

Het antraciete, UTZ gecertificeerde Beautissu vouwmatras van 120 x 195 cm is geschikt voor volwassenen tot 90kg en ideaal als logeermatras, kampeerbed of zitkubus. Dit polyether logeermatras met een gewicht van 3kg heeft een gemiddelde hardheid en is zo’n 7cm dik. Met de draagbeugel kun je het vouwmatras gemakkelijk transporteren. De afneembare hoes is wasbaar op 40 graden, waardoor het tijk fris en hygiënisch blijft. Door de constante uitwisseling van lucht en vocht werkt het Beautissu vouwmatras vochtregulerend en ventilerend. Het logeermatras biedt ondersteuning aan alle typen slapers.

amazon.nl Amazon.nl €81,99 Bekijken
bol.com Bol.com €87,99 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: oktober 1, 2022 5:33 am

Hollands Comfort pocketvering matras 90 x 200 cm

Ben je op zoek naar een luxe logeermatras voor kinderen en lichte volwassenen? Dit fijne logeermatras is niet opvouwbaar, maar heeft wel een afneembare hoes van Organic Cotton linnen. Het Hollands Comfort pocketvering matras van 21 cm dikte heeft een comfortabele afdeklaag van 3cm aan beide kanten van het logeermatras. Het matras weegt slechts 10kg en is dus makkelijk te verplaatsen na een logeerpartij. Na aankoop ontvang je nog 1 jaar fabrieksgarantie en 30 dagen gratis retourneren. Ben je toch niet tevreden met je aankoop? Dan kun je het logeermatras eenvoudig terugsturen en krijg je je geld terug.


Emma O2 Matras - 90x200 cm

Laatste Amazon prijs update was op: oktober 1, 2022 5:33 am

Dit luxe logeermatras doet niet onder voor andere traagschuim matrassen en heeft bovendien een afneembare tijk van polyester, die je op 60 graden kunt wassen. Zo gaat je logé een frisse en comfortabele nacht tegemoet. Je kunt het Emma O2 matras in verschillende formaten bestellen, waaronder 90 x 200 cm, 120 x 200 cm en 140 x 200 cm. Het 25cm dikke matras ligt stevig en kan een gewicht tot 130kg dragen. Emma matrassen zijn populair vanwege hun lange levensduur en de 10-jarige garantieperiode. Bovendien mag je 100 nachten proefslapen, voordat je beslist of je dit goede logeermatras wilt houden.

bol.com Bol.com €419,30 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €559,00 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: oktober 1, 2022 5:33 am

Het beste vouwmatras kopen

Wil je het beste logeermatras of vouwmatras kopen? Na het delen van onze top 3 verklappen wij onze tips voor het kopen van het beste vouwmatras. Logeermatrassen en vouwmatrassen worden meestal niet dagelijks beslapen en hoeven daarom niet aan de kwaliteitseisen van een doorsnee matras te voldoen. Toch wil je jouw logés een lekkere slaapplek kunnen geven en voldoende ondersteuning bieden. Waar let je op bij het kopen van jouw ideale logeermatras?

Opvouwbaar logeermatras

Wil je het logeermatras kunnen opvouwen? Kies je voor een vouwmatras of volstaat een lichtgewicht matras, dat je gemakkelijk tegen de muur kunt zetten? Bij Ikea, Lidl, JYSK, Vikingchoice en Leenbakker vind je degelijke logeermatrassen voor een goede prijs. Houd ook de aanbiedingen in de gaten, want een logeermatras hoeft vaak niet te matchen met de kleuren van je slaapkamer. Een opvouwbaar logeermatras of vouwmatras neemt minder ruimte in, dan een matras dat je niet kunt opvouwen. Heb je geen logeerkamer? Dan kun je het beste voor een vouwmatras kiezen om je huis overdag ruimtelijk te houden. Een opvouwbaar logeermatras is ook handig, als je het wilt gebruiken als noodmatras, kampeerbed of zitkubus.

Afmetingen

Ook het formaat van een vouwbed speelt een rol. Ben je op zoek naar een eenpersoons of een tweepersoons logeerbed? Populaire formaten voor een logeermatras of vouwmatras zijn onder meer 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 190 cm, 120 x 200 cm en 140 x 200 cm. Ook de dikte van het matras speelt een rol. Vaak leg je een vouwmatras direct op de grond. Kijk daarom goed naar de dikte en de maximale belastbaarheid. Je wilt natuurlijk wel dat je logés voldoende ondersteuning genieten gedurende de nacht en niet de grond raken met hun gewrichten.

Beautissu vouwmatras beste
Het Beautissu matras is makkelijk op te vouwen – Bestel ‘m bij Bol.com

Het materiaal

Vaak zijn logeermatrassen gemaakt van het goedkope polyether, ofwel schuimrubber. Dit is een lichtgewicht materiaal, dat makkelijk opvouwbaar is en zich daardoor goed leent voor vouwmatrassen. Een polyether matras gaat meestal zo’n 6 jaar mee en regelmatig keren is belangrijk om kuilvorming te voorkomen. Wil je een luxe logeermatras? Kies dan voor traagschuim of pocketvering matras met een comfort afdeklaag. Deze materialen spelen in op de lichaamsbouw van de slaper en ondersteunen alle typen slapers.

Het tijk

Je wilt een logeermatras kunnen wassen, zodat het fris en hygiënisch is, als je bezoek ontvangt. Bij voorkeur kies je daarom voor een matras met een afneembaar tijk, dat in de wasmachine mag. In de productspecificaties van het vouwbed van je keuze vind je normaliter de wasinstructies. Lees deze zorgvuldig door en check ook of het tijk drogerbestendig is. Verder is het fijn als een logeermatras anti-allergisch is en een draagbeugel of ritssluiting heeft om het te transporteren.

Betrouwbare merken logeermatrassen

Klaar om het beste vouwmatras te kopen? Betrouwbare merken logeermatrassen zijn JYSK, BeterBed, Beautissu, Hollands Comfort, Emma O2, Princess matrassen en Beddenleeuw. Je vindt deze mooie logeermatrassen bij Ikea, Lidl, Leenbakker, VikingChoice, Action en Kwantum. Niet zeker over je keuze? Ga voor een logeermatras met proefslaap periode, zodat je het vouwmatras zelf kunt testen!

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!