Hotel boxspring kopen? Dit zijn de beste hotel boxsprings van 2023!

Beste hotelboxspring

Voor het laatst geüpdate op maart 10, 2023 door Mike

Wil jij elke dag de luxe en het comfort van een hotel boxspring in je eigen slaapkamer ervaren? Ben je hoteleigenaar en daadwerkelijk op zoek naar luxe hotelbedden? In dit artikel gaan we dieper in op de hotel boxspring: wat is het, hoe ziet hij eruit en waar koop je een kuxueuze boxspring? Ook bespreken we onze 5 favoriete hotelboxsprings in mini-reviews en vergelijken we deze luxe hotelbedden op basis van formaat, comfort, matras, extra functies en garantievoorwaarden. We delen onze handige aankoopgids en geven informatie over de hotelbedden outlet en Swiss Sense hotelboxsprings. Tot slot beantwoorden we prangende vragen over hotelboxsprings.

Dit zijn de beste hotelboxsprings van 2023

In deze onderstaande top 7 lijst van de beste hotel boxsprings zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment.


Uitgelicht: 5 keer het beste luxe hotelbed

Om je te helpen op je zoektocht naar een luxe hotelbed, bespreken wij onze favoriete hotelboxsprings op basis van formaat, design, comfort, ondersteuning en garantie. Het is handig van tevoren je eigen wensen duidelijk te hebben. Wat de één prettig vindt, kan voor de ander minder goed werken. Bij twijfel is het verstandig om een beddenspeciaalzaak te bezoeken.

Van Der Valk Hotelboxspring Ariana Deluxe | Swiss Sense

Met de Van der Valk hotelboxspring Ariana Deluxe haal je het vakantiegevoel in huis. Deze luxueuze boxspring met pocketveerboxen van 26 cm hoogte en een hoofdbord van 110 cm geeft een chique en tijdloze uitstraling aan je slaapkamer. Bovendien is de hotel boxspring betaalbaar, van goede kwaliteit en leverbaar in tal van kleuren en formaten. Houd er bij het kiezen van het formaat rekening mee dat het hoofdbord aan beide kanten 5 cm uitsteekt ten opzichte van het pocketveringsmatras met 7-comfortzones en 500 thermische veren. Ook krijg je bij aankoop van dit luxe hotelbed een topper en dubbeldoeks tijk meegeleverd. Je hebt 25 jaar recht op garantie bij frame- en veerbreuken.

Bestel de Van der Valk hotelboxspring Ariana Deluxe bij onderstaande webshop:


Van Der Valk Hotelboxspring Ariana | Swiss Sense

Dit luxe hotelbed is alleen online verkrijgbaar via de webshop van Swiss Sense. De Van der Valk Ariana kenmerkt zich door het 22cm hoge pocketveringsmatras en de 22cm pocketverenboxen. De lighoogte is daarom iets lager dan bij de Ariana Deluxe. De hotel boxspring beschikt daarbij over een 7cm hoge topper met dubbeldoeks hoes, die je tegen een meerprijs kunt bijbestellen in een medium of stevige uitvoering. Ook op deze boxspring krijg je 25 jaar garantie op veer- en framebreuken. Het is wel raadzaam het pocketveringsmatras te vervangen, zodra er kuilvorming optreedt. Dit verkleint de kans op rug-, nek- of schouderklachten.

Bestel de Van der Valk hotelboxspring Ariana bij onderstaande webshop:


Van Der Valk Hotelboxspring Heritage | Swiss Sense

Deze niet elektrisch verstelbare hotel boxspring Heritage is verkrijgbaar via de webshop Swiss Sense. Bij bestelling van dit luxe hotelbed zijn levering en montage gratis en heb je 90 dagen omruilgarantie, mocht het bed niet aan je eisen voldoen. De Heritage heeft een solide houten frame, 9-zone pocketveringsmatras en vierkante houten poten. Bovendien beschikt het bed over een tijdloos hoofdbord van 97 cm hoogte en een topper van natuurlatex. Je slaapt op ongeveer 55 cm hoogte. Het is mogelijk deze hotelboxspring in verschillende tinten of lederlook te bestellen. Na aanschaf heb je nog 25 jaar recht op garantie op frame- en veerbreuken.

Bestel de Van der Valk hotelboxspring Heritage bij onderstaande webshop:


Van Der Valk Hotelboxspring Nora | Swiss Sense

Deze vlakke hotelboxspring geeft je een echt vakantiegevoel. Door het chique gecapitonneerde hoofdbord waan je je onmiddellijk in een luxe omgeving. Het voordeel van de Van der Valk Nora hotelboxspring is het feit dat dit luxe hotelbed volledig aan te passen is aan jouw wensen. De stof, de kleur van de stoffering, de kleur van de houten blokpoten, het formaat en het topmatras kun je zelf kiezen. Je slaapt op een 7-zone pocketveringsmatras met afritsbare hoes en een optioneel topmatras van 7 cm dikte. Montage en levering zijn gratis. Ook de Nora is verkrijgbaar in de online shop van Swiss Sense. Je krijgt na aankoop nog 25 jaar garatie op veer- en framebreuken.

Bestel de Van der Valk hotelboxspring Nora bij onderstaande webshop:


Van Der Valk Hotelboxspring Charlotte | Swiss Sense

De luxe hotelbedden van Van der Valk kenmerken zich door de chique en tijdloze uitstraling, het uitstekende comfort en de vele keuzemogelijkheden qua mogelijke designs. Ook hotelboxspring Charlotte is verkrijgbaar in de webshop Swiss Sense en komt met gratis levering en montage. Deze fijne hotelboxspring bestaat uit twee boxen van pakweg 22 cm, een pocketveringsmatras met 7 comfortzones en een afdeklaag van comfortschuim en een solide houten frame. Je kunt optioneel een 7 cm dikke topper bij bestellen. Zonder de topper slaap je op een lighoogte van 63 cm. Ook bij aankoop van de Charlotte heb je nog 25 jaar garantie op veer- en frame breuken.

Bestel de Van der Valk hotelboxspring Charlotte bij onderstaande webshop:


De hotel boxspring in een notendop

Een hotel boxspring is een luxe bed, dat bestaat uit één of meerdere boxen, één of twee matrassen en één of twee topmatrassen. Een hotelbed kenmerkt zich door luxe; extraatjes die je waarschijnlijk niet in ieder huis vindt. Dit kunnen elektrisch verstelbare functies zijn, waarmee je het hoofd- en voeteneinde kunt verstellen, maar bijvoorbeeld ook een extra comfortabel matras met een soepele schouderzone en een Talalay latex afdeklaag. Vaak zijn luxe hotelbedden ook ruim, zodat je genoeg plek hebt om je lekker te nestelen. Sommige hotelboxsprings hebben bovendien een tv-lift, waardoor de kamer er opgeruimd uitziet wanneer je weg bent, maar je televisie op de juiste afstand staat, als je wilt genieten van je lievelingsprogramma.

Voordelen van luxe hotelbedden

Wat zijn de voordelen van een hotel boxspring?

  • Comfortabel en ruim voor een heerlijke nachtrust
  • Elegante, chique of moderne touch aan je slaapkamer
  • Een volledige slaapervaring, waarbij alle eigenschappen naadloos op elkaar aansluiten
  • Leverbaar in verschillende designs en stoffen, waardoor het ontwerp precies past bij je wensen
  • Lange levensloop tot 25 jaar met doorgaans goede garantievoorwaarden
  • Elektrisch verstelbaar en vlak verkrijgbaar

Nadelen van hotelboxsprings

De nadelen van luxe hotelbedden op een rijtje:

  • Vragen doorgaans om een flinke investering
  • Kunnen al snel kolossaal ogen in een kleinere ruimte
  • Reiken meestal tot de grond, waardoor je lastig onder het bed kunt stofzuigen
  • De standaard matras past niet altijd bij je individuele slaapwensen

Handige aankoopgids voor hotelboxsprings

Luxe hotelbedden zijn niet goedkoop en daarom is het extra belangrijk, dat je een bed op de kop tikt, dat aan je eisen voldoet. Om je op weg te helpen met het kopen van een hotel boxspring, delen we onze handige tips. We bespreken het budget, de matraskeuze, maar ook een vlakke versus elektrische boxspring.

Het budget

Een luxe hotelbed is niet goedkoop. Daarom is het raadzaam van tevoren een budget vast te stellen. Hoeveel geld heb je over voor een hotel boxspring? Als je budget niet toereikend is voor het bed dat je wilt kopen, is het een goed idee om de hotel bedden outlet in de gaten te houden. Eerder geproduceerde modellen worden hier tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. Er zijn hotel bedden outlets die het hele jaar door open zijn, maar ook de sale is een goed moment om een betaalbare hotel boxspring te kopen. De prijs van een hotelboxspring varieert tussen de €1000 en €3000 afhankelijk van de keuzes, die je maakt. Ga je voor vlak of elektrisch? Welk formaat kies je en welke stoffering neem je?

Vlak versus elektrisch verstelbare hotel boxspring

Een hotel boxspring is extra luxe met elektrisch verstelbare functies. Op die manier kun je eenvoudig de hoogte van het hoofd- en voeteneinde bepalen en bijvoorbeeld je lage rugspieren wat rust gunnen. Toch is een elektrisch verstelbaar hotelbed geen must voor jonge slapers, die extra comfort wensen, maar geen pijnklachten of moeite met instappen hebben. Als je graag televisie kijkt vanuit je bed of regelmatig een boek leest voor het slapen gaan, heeft een elektrisch verstelbare hotel boxspring wel voordelen. Een elektrisch verstelbare boxspring is over het algemeen duurder dan een vlakke hotel boxspring.

Het matras

Luxe hotelbedden worden doorgaans geleverd met een matras. Het matras is heel belangrijk voor je slaapervaring. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het op matrassen aankomt. Twijfel je welk matras bij je past? Lees dan ons artikel over de beste matrassen of raadpleeg een beddenspeciaalzaak. Het kan helpen om de matrassen uit te proberen, zodat je kunt voelen hoe het ligcomfort is. Polyether matrassen zijn goedkoop en fijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. Traagschuim vormt met je lichaamsbouw mee en biedt comfort bij pijnklachten. Koudschuim ondersteunt en zorgt voor een koele slaapomgeving. Latex isoleert en is daarom een goede keuze, voor wie het snel koud heeft. Pocketveringsmatrassen ventileren uitstekend en hebben meestal meerdere comfortzones.

Het formaat

Een luxe hotelbed heeft vaak een hoofdbord. Het hoofdbord steekt meestal een aantal centimeter uit vanaf het frame of matras. Het is belangrijk om deze ruimte in te calculeren bij het uitkiezen van je ideale hotelboxspring. 10 centimeter meer of minder kan net het verschil maken tussen een ‘perfect fit’ en een miskoop. Lees daarom altijd goed de productspecificaties, alvorens over te gaan tot aankoop. Of raadpleeg een winkelverkoper of online klantenadviseur.

Design van een luxe hotelbed

Het oog wil ook wat. Naast comfort en ondersteuning is het design essentieel bij de aankoop van een hotel boxspring. Voor welke stof kies je of geef je misschien de voorkeur aan microleder? Materiaal, kleur, vorm, formaat en accenten kenmerken de uitstraling van je luxe hotelbed. Wil jij met je slaapkamer tijdloosheid, moderniteit of elegantie uitstralen? Zet je in op een chique of strakke look? De meeste luxe hotelbedden zijn eenvoudig aanpasbaar aan je eigen smaak. Voor sommige aanpassingen wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Garantievoorwaarden

Luxe hotelbedden vragen om een flinke investering en juist daarom zijn de garantievoorwaarden extra belangrijk. Bewaar je aankoopbewijs altijd goed, zodat je later aanspraak kunt maken op garantie, mocht je hotel boxspring beschadigingen vertonen. Meestal kun je de garantieperiode terugvinden in de productspecificaties. Ook is het belangrijk na te gaan of de garantie geldt voor alleen veer- en framebreuken of bijvoorbeeld ook voor mankementen aan het frame, matras of topmatras. Bij sommige luxe hotelbedden mag je eerst proefslapen om te ontdekken of het bed daadwerkelijk aan je eisen voldoet.

Veelgestelde vragen over een luxe hotel boxspring

Als laatste beantwoorden we vragen over hotelboxsprings. Waar kun je een luxe hotelboxspring kopen? Wat zijn betrouwbare merken luxe hotelbedden? Wat is het beste luxe hotelbed van dit moment?

Waar kun je een luxe hotelboxspring kopen?

Onze top 5 beste hotelboxsprings komen uit de webshop van Swiss Sense. Swiss Sense is een fijne plek om online een goede hotel boxspring te scoren. Bovendien heb je nog 90 dagen omruilgarantie, als het bed toch niet aan je eisen blijkt te voldoen. De luxe hotelbedden outlet is ook een goede plek om een betaalbare hotel boxspring op de kop te tikken. Ook bij beddenspeciaalzaken als Beter Bed, Beddenreus en Beddenleeuw kun je prima terecht. Hotelboxsprings zijn ook te koop in woonwinkels als Ikea, Leen Bakker, Kwantum en Goossens Wonen. Houd de sale goed in de gaten voor aantrekkelijke boxspring aanbiedingen.

Wat zijn betrouwbare merken luxe hotelbedden?

In onze top 5 hebben we ons vooral gefocust op de Van der Valk lijn. Deze lijn is online verkrijgbaar in de webshop Swiss Sense en kenmerkt zich door comfort, kwaliteit en keuzevrijheid. Zo kun je het design volledig aanpassen aan jouw smaak en kies je zelf welk formaat het beste in je slaapkamer past. Natuurlijk zijn er ook andere goede merken hotelboxsprings, zoals Auping en Händerson.

Wat is het beste luxe hotelbed van dit moment?

De beste koop van dit moment is de Van der Valk hotelboxspring Ariana Deluxe. Deze chique en tijdloze boxspring heeft een 7-comfortzones pocketveringsmatras en pocketveerboxen van 26 cm hoog met een uitstekende ventilatie. Bovendien geeft het 110 cm hoge hoofdbord een statige look aan je slaapkamer. Door het dubbeldoeks tijk regelmatig te wassen creëer je een schone slaapomgeving. Bovendien ontvang je 25 jaar garantie op veer- en framebreuken.

Conclusie over het beste hotelboxspring