TIJDELIJKE ACTIE! Bestel het boek Perfect Slapen in 7 Stappen nu voor slechts € 37,-

Het beste hoofdkussen voor zijslapers: wat is een goed kussen voor zijslapers?

Beste hoofdkussen zijslaper

Slaap jij graag op je zij en zoek je naar een goed kussen voor zijslapers? Speciaal voor jou hebben wij meerdere modellen getest. Hieronder lees je een korte beschrijving over de beste hoofdkussens voor zijslapers en delen we onze tips & tricks voor het kopen van het beste kussen. We letten onder meer op ondersteuning, materiaal, hoes en garantieperiode. Ook keken we naar de levensduur en bijzondere eigenschappen van tijk, zoals anti-allergeen en huisstofmijtvrij. Tot slot vertellen we kort iets over de beste merken. Waar kun je terecht om het beste kussen voor zijslapers te kopen?

Top 10 hoofdkussens voor zijslapers


Top 5 goede kussens voor zijslapers

Hieronder delen we onze top 5 beste hoofdkussens voor zijslapers. Heerlijk slapen zonder wakker te worden met een pijnlijke nek of een zeurende pijn in je schouders? Wat is een goed kussen voor zijslapers? Lees dan snel verder!

1. M Line Athletic Pillow

M LINE Athletic Pillow

Dit met zorg ontworpen kussen heeft een uitholling bij de hals, waardoor de zenuwbanen van je nek vrij blijven en niet afgeklemd worden. Dit is het beste kussen voor zijslapers met een uitsparing op oorhoogte om de druk op je trommelvliezen zo laag mogelijk te houden. Ook heeft het M Line Athletic Pillow een speciale vorm, waardoor het geschikt is voor mensen met zowel smalle, als brede schouders. Wil je comfortabel slapen op een ergonomisch ontworpen kussen? Dan is dit hoofdkussen van traagschuim met een hoes van polyester een duurzame investering voor een optimale nachtrust.

Bestel het M Line Athletic Pillow voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Tempur Symphony

TEMPUR Symphony hoofdkussen Medium

Dit handige twee in één kussen heeft een kant die ideaal is voor zijslapers en een andere zijde, die juist lekker slaapt, wanneer je op je rug ligt. De zijkanten zijn gebogen, waardoor je hals wordt ontzien en het verende traagschuim past zich eenvoudig aan aan je lichaamsbouw. De synthetische hoes van het kussen is hypoallergeen en kan gewassen worden op 60 graden. Ook het kussen is dusdanig bewerkt, dat het de opname van huisstofmijt tegengaat. Het kussen weegt ongeveer 3 kg en bij aankoop heb je recht op 1 jaar garantie.

Bestel de Tempur Symphony voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Tempur Queen hoofdkussen

Tempur Kussen Tempur Original Queen Large Kussen

Met dit bijzonder goede kussen voor zijslapers geef jij je nek en schouders de juiste ondersteuning. Door de golvende vorm van het hoofdkussen en het speciale Tempur traagschuim beweegt het Queen kussen mee met jouw schouders en hals. Je kunt het Tempur Queen hoofdkussen beter niet wassen of stomen, maar even luchten en opkloppen doet wonderen. De synthethische hoes kun je wel gewoon in de wasmachine stoppen en is bovendien hypoallergeen. Je hebt nog twee jaar recht op garantie na aankoop van dit ergonomisch ontworpen hoofdkussen voor zijslapers.

Bestel het Tempur Queen hoofdkussen voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

4. Cinderella Orthoflex hoofdkussen

Cinderella Orthoflex Hoofdkussen - Medium Soft

Door een samenwerking tussen zes fysiotherapeuten kwam dit goede kussen voor zijslapers tot stand. Slaap je graag op je zij of rug? Dan is dit zachte Cinderella Orthoflex hoofdkussen misschien iets voor jou. Het ondersteunt niet alleen je nek en schouders, maar weegt ook slechts 1,3 kg. Het kussen is overigens ook te verkrijgen als medium of hard en is gevuld met synthethisch materiaal en omsloten met een katoenen tijk. Je kunt de hoes wassen in de wasmachine en krijgt bij aankoop twee jaar fabrieksgarantie.

Bestel het Cinderella Orthoflex hoofdkussen voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

5. Mediflow Orthopedisch waterkussen

Mediflow HoofdKussen Orthopedisch Waterkussen

Dit waterkussen is orthopedisch verantwoord en makkelijk aan te passen aan je wensen. Door meer of minder water in het kussen te stoppen, maak je het kussen harder of zachter. Heb je last van nekklachten, rugklachten, snurken of hoofdpijn? Dan kan het Mediflow orthopedisch waterkussen uitkomst bieden. Daarbij kun je het hele kussen wassen in de wasmachine, zodat je altijd geniet van een schone slaapplek. De garantieperiode beslaat twee jaar.

Bestel het Mediflow Orthopedisch waterkussen voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

Het beste kussen voor zijslapers kopen

Wil je het beste kussen voor zijslapers kopen? Wil jij investeren in een goede nachtrust? Lees je dan goed in voor je overgaat tot aanschaf. Bij het kopen van het beste hoofdkussen voor zijslapers dien je onder andere op de ondersteuning, het materiaal, het tijk en de optimale slaappositie te letten. Slaap je altijd op je zij of draai je gedurende de nacht vaak naar je buik of rug? Kies een hoofdkussen dat bij je lichaamsbouw past en let ook op andere eigenschappen, zoals ventilatie, wasbaarheid en vulling. Hieronder bespreken we een aantal belangrijke eigenschappen, waar je op moet letten bij het kopen van het beste kussen voor zijslapers.

Ondersteuning en materiaal

Als je een zijslaper bent, wil je zeker weten dat je hoofd, nek en schouders voldoende ondersteuning krijgen. Zo voorkom je nek- en rugklachten en word je met een uitgerust gevoel wakker. Traagschuim is een uitermate geschikt materiaal voor ondersteuning, omdat het zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Veel bekende merken maken gebruik van dit veerkrachtige materiaal, waaronder M Line en Tempur. Ook de vorm van een kussen draagt bij aan de ondersteuning. Uithollingen kunnen voorkomen dat je hoofd gaat kantelen en afgeronde zijkanten maken het makkelijker om je nek op de juiste manier te ondersteunen, terwijl je op je zij slaapt.

Hoofdkussen zijslaper beste

De hoes

De meeste hoofdkussens voor zijslapers hebben een afneembare hoes. Een hoes beschermt het kussen tegen stof, vlekken en transpiratievocht, waardoor het langer meegaat. Ook zorgt de hoes voor goede hygiëne. Terwijl veel kussens niet gewassen of gestoomd kunnen worden, is dit voor de meeste hoezen geen probleem. Wel is het raadzaam altijd eerst de specificaties te lezen voor je een hoes in de wasmachine doet. Sommige hoezen hebben een maximale temperatuur, waarop ze gewassen mogen worden. Sowieso is het goed om je kussen regelmatig te luchten. Luchten en opkloppen verlengt de levensduur aanzienlijk en draagt bovendien bij aan het comfort.

Je slaappositie

Ben je op zoek naar het beste hoofdkussen voor zijslapers? Bedenk dan goed of je altijd op je zij slaapt. Sommige kussens zijn zo ontworpen, dat ze heel comfortabel liggen voor zijslapers, maar  niet voor rug- of buikslapers. Andere exemplaren zijn geschikt voor alle slaapposities. Meestal kun je in de specificaties van het hoofdkussen vinden voor welke slaapposities het model ontworpen is. Natuurlijk betekent dit niet dat je niet op het kussen kunt slapen in een andere positie, maar je ervaart dan wel minder ondersteuning en krijgt eerder last van een pijnlijke rug of gespannen schouders.

Het formaat en de hardheid

Heb je brede of juist smalle schouders? Geef je de voorkeur aan een langwerpig kussen of gebruik je liever een vierkant model? Naast argumenten over ondersteuning en ergonomie is ook comfort erg belangrijk bij het kopen van een goed kussen voor zijslapers. De één prefereert een zacht kussen, terwijl de ander liever gebruik maakt van een medium of hard hoofdkussen. Op sommige kussens mag je eerst 30 dagen proefslapen, zodat je daarna kunt beslissen of het voldoet aan je eisen.

De levensduur en garantie

Natuurlijk speelt ook de prijs een rol bij het kopen van een kussen voor zijslapers. Toch is het handig om je niet blind te staren op het prijskaartje. Soms lijkt een model goedkoop, terwijl het relatief duur is door de korte levensduur en garantieperiode. Het ene kussen is na twee jaar al aan vervanging toe, terwijl je het andere kussen wel vijf tot tien jaar kunt gebruiken. Ook de garantieperiode is een pré om voor een bepaald model te kiezen. Op sommige hoofdkussens ontvang je bijvoorbeeld nog twee jaar na aankoop fabrieksgarantie.

Bijzondere eigenschappen

Ben je allergisch of krijg je het benauwd van huisstofmijt? Dan is het verstandig om goed op kwalificaties als hypoallergeen en huisstofmijtwerend te letten. Zo weet je zeker dat je geen huidirritatie of benauwdheid ervaart door je kussen en je de nacht comfortabel doorkomt. Zweet je snel? Besteed dan ook aandacht aan de ventilatie van het hoofdkussen, zodat je het ‘s nachts niet te warm krijgt. Gebeurt dit desondanks? Dan is het handig om voor een hoofdkussen met uitwasbare hoes te kiezen.

Bekende merken hoofdkussens voor zijslapers

Waar kun je terecht om een goed kussen voor zijslapers te kopen? Uiteraard kun je naar een fysieke winkel gaan, zoals Auping, Beddenreus, Beter Bed of Ikea. Het voordeel hiervan is dat er verkopers zijn, die je kunnen helpen bij je keuze. Twijfel je wat het beste kussen voor jou is? Dan kunnen zij je meer vertellen over de specificaties en de verschillen tussen producten. Houd je er niet van om naar de winkel te gaan en bestel je liever vanachter je laptop of smartphone een fijn kussen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht op bol.com of bij de webshop van Beter Bed. Bekende merken hoofdkussens voor zijslapers zijn M Line, Tempur, Beter Bed, Bed4Less, iSleep, Karlsson en Silently.