Alles over de beste goedkope matrassen

Wil je een goedkope matras of goedkope topdekmatras kopen? Zit je even niet zo ruim in je financiën of ben je op zoek naar een logeermatras? Speciaal voor jou deden we onderzoek naar de beste betaalbare matras. Aan de hand van onze top 5 beste goedkope matrassen hopen we je verder te helpen op je zoektocht. We vergeleken de matrassen op basis van formaat, dikte, materiaal, comfort en ventilatie. Ook keken we voor wie de betaalbare matrassen geschikt zijn. Is een bepaald matras vooral een aanrader voor zijslapers, zwaardere slapers of voor kinderen? Vervolgens delen we onze handige tips voor het kopen van een goedkoop matras. Op welke eigenschappen moet je letten en in welke winkels kun je terecht? Tot slot beantwoorden we ook de meestgestelde vragen over betaalbare matrassen.
Beste goedkope matras

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Dit zijn de 10 beste goedkope matrassen


5 keer het beste goedkope matras van 2022 uitgelicht

Op zoek naar goede betaalbare matrassen? In onze top 5 delen wij de budgetvriendelijke aanraders van dit moment.


Essential Matras by Emma - 140x200 cm

Dit goedkope matras van 140 x 200 cm is gemaakt van traagschuim en heeft een dikte van 18 cm. De Eazy Emma lijn heeft zichzelf als doel gesteld om een kwalitatief goede matras te ontwikkelen, die binnen ieders financiële mogelijkheden past. Deze goedkope traagschuimmatras bestaat uit 7 comfortzones, die ondersteuning garanderen voor zowel rug-, zij- als buikslapers. Het Emma matras heeft een maximale belastbaarheid van 200 kg. De hoes is gemaakt van polyester en kan gewassen worden op 40 graden. Je mag 30 nachten proefslapen op het Emma Essential matras en hebt nog 5 jaar recht op garantie. Verzending en het eventueel retour sturen van deze betaalbare matras zijn gratis.


Bedworld goedkoop matras 140 x 200 cm

Bij Bedworld Collections hebben ze een goedkoop matras van 140 x 200 cm ontwikkeld, dat bestaat uit 7 zones pocketveren met 300 tonvormige pocketveren per vierkante meter. Het mooie is, dat de pocketveren onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor er genoeg ruimte is voor ventilatie en vochtregulering. De toplaag bestaat uit koudschuim, waardoor het matras stevig en koel aanvoelt. Dit goedkope matras met een dikte van 20 cm is geschikt voor ieder type slaper en heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg. De tijk is gemaakt van polyester, huisstofmijtwerend en anti-allergisch. Na aankoop heb je nog 1 jaar recht op fabrieksgarantie. Dit matras is niet vouwbaar en wordt in zijn geheel – dus niet opgerold- afgeleverd.


Boxspring Company matras 90 x 200 cm

Deze stevige en goedkope matras van 90 x 200 cm is ideaal voor een logeerbed en past op ieder type bedbodem. Dit schuimmatras ondersteunt rug-, buik- en zijslapers en is gemaakt van polyether SG25 schuim. Het matras is geschikt voor volwassenen tot 75 kg en heeft een dikte van 12 cm. Er is geen afritsbare hoes, maar de Boxspring Company matras is wel anti-allergisch en huisstofmijtwerend. Je krijgt 1 jaar fabrieksgarantie, maar mag niet proefslapen.


Bed4Less Koudschuim matras 160 x 200 cm

Bed4Less maakt betaalbare matrassen voor volwassenen en kinderen. Dit goedkope koudschuim matras van 160 x 200 cm heeft een open celstructuur, waardoor het uitstekend ventileert en makkelijk vocht afvoert. Heb je het snel warm? Heb je regelmatig last van nachtelijk zweten? Dan is het Bed4Less koudschuim matras met een dikte van 20 cm een aanrader. Je kunt de stoffen, wolvrije tijk afritsen en wassen om je bed lekker fris te houden. De maximale belastbaarheid van dit fijne goedkope matras is 105 kg. Het maakt niet uit wat voor type slaper je bent, want het koudschuim HR40 past zich moeiteloos aan je lichaam aan. Je kunt dit matras combineren met iedere bedbodem en krijgt na aanschaf 1 jaar fabrieksgarantie.


Bedworld Comfort Gold XXL 160x200 Stevig

Het Bedworld Comfort Gold XXL is een stevig goedkoop pocketveringsmatras van 160 x 200 cm met een dikte van 25 cm. Dit matras is vooral een aanrader voor slapers met een gewicht tussen de 90 en 125 kg. Als je minder weegt, kun je beter voor het betaalbare matras 160 x 200 cm met een soft of medium hardheid kiezen. Het matras heeft een toplaag van koudschuim en past zich eenvoudig aan je lichaamscontouren aan. De luxe katoenen tijk is wasbaar en zorgt ervoor dat je bed droog en fris blijft. Je hebt 1 jaar garantie op dit huisstofmijtwerende goedkope tweepersoons matras.


De beste goedkope matras kopen

Als je een betaalbare matras gaat kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Daarom delen we onze tips in deze handige aankoopgids. Welke eigenschappen maken een goedkope matras een goede koop? Waar kun je op letten bij het vergelijken van betaalbare matrassen? Waar kun je de beste betaalbare matras kopen en hoe vind je aantrekkelijke aanbiedingen?

Formaat

Op zoek naar de beste betaalbare matras van dit moment? Het formaat is heel belangrijk bij het maken van je keuze. Allereerst dient het formaat aan te sluiten op de afmetingen van je bed en je bedbodem. Het is daarom handig om eerst de lengte, breedte en hoogte van je bed op te meten, alvorens naar een beddenspeciaalzaak te gaan. Koop je tegelijkertijd een nieuwe matras en een nieuw bed? Houd dan als richtlijn aan, dat je matras idealiter minimaal 20 cm langer is dan je lichaamslengte. Je ligt normaal gesproken namelijk niet tegen het hoofdbord van je bed aan en ‘verliest’ hier dus wat lengte. Het is ook niet fijn als je voeten uitsteken en je lichaam daardoor minder goed ondertsteund wordt.

Dikte van het matras

Goedkope matrassen bestaan in alle soorten en maten. Ook qua dikte heb je behoorlijk wat te kiezen. De gewenste dikte van een matras hangt samen met je bed en bedbodem. Uiteindelijk dragen verschillende eigenschappen van je bed, bedbodem, matras en topmatras bij tot het comfort en ondersteuning, die je ervaart gedurende de nacht. Over het algemeen slapen volwassenen het fijnst op een matras met een dikte tussen de 15 en 25 cm. Zorg ervoor dat de matras in ieder geval boven de rand van je bed uitkomt, als je in een ledikant slaapt. Dit voorkomt onnodig stoten bij het in- en uit bed stappen. Twijfel je over de combinatie matras en bedbodem? Win dan advies in bij een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt of via een online klantenservice.

Maximale belastbaarheid

Als je op zoek bent naar de betaalbare matras, is het verstandig om op de maximale belastbaarheid te letten. Als je kiest voor een matras met een lagere belastbaarheid dan je lichaamsgewicht, krijg je waarschijnlijk niet de ondersteuning waar je lichaam naar verlangt. Ook gaat het matras minder lang mee en treedt er sneller kuilvorming op. Meestal kun je de maximale belastbaarheid van goedkope matrassen en goedkope topmatrassen in de productspecificaties vinden.

Soort matras

Als je een goedkoop matras gaat kopen, heb je de keuze uit goedkope schuimmatrassen, pocketveringsmatrassen en polyether matrassen. Polyether schuimmatrassen zijn over het algemeen het goedkoopst, maar bieden doorgaans ook minder ondersteuning. Een polyether matras kan wel een budgetvriendelijke optie zijn voor een logeerbed of kampeermatras. Als je een goedkoop polyether matras combineert met een goedkoop topmatras kun je meer comfort toevoegen aan je slaapervaring. Pocketveringsmatrassen bestaan vaak uit meerdere comfortzones en hebben door de los van elkaar bewegende veren een uitstekende ventilatie. Een goedkoop 1 persoons- of 2 persoonsmatras van koudschuim of traagschuim vormt zich moeiteloos naar de contouren van je lichaam.

Goedkope matras beste

Hardheid

Ook bij goedkope matrassen is het van belang de juiste hardheid te kiezen. De meeste lichte slapers tot een gewicht van 60 kg hebben baat bij een zacht matras. Slapers tussen de 60 en 90 kg ervaren het meeste comfort op een medium matras. Zwaardere slapers kunnen het beste kiezen voor een stevig matras. Dit is een richtlijn en geen harde wetenschap. De gewenste hardheid hangt ook samen met persoonlijke voorkeur, het materiaal van het matras en eventueel bestaande nek- en rugklachten. Twijfel je over de hardheid van je matras? Bezoek dan een beddenwinkel om verschillende producten uit te proberen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Het tijk

Het merendeel van de goedkope matrassen heeft een tijk, ofwel een hoes. Een afritsbare hoes kan meestal gewassen worden in de wasmachine en maakt het makkelijk om je slaapomgeving fris en hygiënisch te houden. In de productspecificaties kun je doorgaans de wasvoorschriften en het materiaal van het tijk vinden. Sommige hoezen zijn bovendien huisstofmijtwerend of anti-allergisch. Als je last hebt van een stofallergie of overgevoelig bent voor bepaalde materialen is het verstandig voor een anti-allergische en huisstofmijtwerende tijk te kiezen.

Proefslapen en garantie

Als je twijfelt aan het beste betaalbare matras, is het handig als je mag proefslapen. Proefslapen betekent dat je het matras een vooraf bepaald aantal nachten mag uitproberen en kosteloos kunt retourneren, als het je niet bevalt. Zo weet je zeker, dat je kiest voor de beste betaalbare matras voor jouw situatie. Het is ook handig om de garantieperiode te bekijken. Vaak heb je 1, 2 of 5 jaar garantie na aankoop. Daarvoor is het wel belangrijk, dat je je aankoopbewijs goed bewaart en zelf goed voor je matras zorgt door het regelmatig te keren en te luchten.

Waar koop je de beste goedkope matrassen?

Je kunt de beste goedkope matrassen kopen op webwinkels als bol.com, beterbed.nl en ikea.nl. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt. De meeste beddenwinkels verkopen matrassen uit alle prijscategorieën. Online een betaalbaar matras zoeken is echter wel makkelijker, omdat je tijdens je zoekopdracht eenvoudig kunt filteren op de maximale prijs.

Aantrekkelijke aanbiedingen voor betaalbare matrassen

Hoe vind je de beste aanbiedingen voor betaalbare matrassen? Gelukkig zijn er genoeg betaalbare 1- en 2-persoonsmatrassen te vinden, waardoor je niet per se veel geld hoeft uit te geven voor een comfortabele nachtrust. Veel bekende beddenmerken als Tempur, M Line en Swiss Sense hebben hun eigen outlet. Hier koop je nieuwe matrassen uit oude collecties voor een lage prijs. Uiteraard heb je wel een beetje geluk nodig, dat jouw gewenste formaat ertussen zit. Daarbij is het ook handig om de sale in beddenspeciaalzaken als Beter Bed en Beddenreus in de gaten te houden. Door je aan te melden voor hun nieuwsbrief mis je nooit een voordelige aanbieding!

Meestgestelde vragen over goedkope matrassen

Tot slot beantwoorden we jullie meestgestelde vragen over goedkope matrassen. Wat zijn goede goedkope matrassen? Hoe onderhoud ik een goedkope matras? Wat zijn de beste merken goedkope matrassen?

Wat zijn goede goedkope matrassen?

Goede goedkope matrassen zijn budgetvriendelijke matrassen met oog voor comfort en ondersteuning. Soms zijn deze matrassen merkloos. Soms behoren ze tot een goedkopere collectie van een bekend merk, dat ook graag betaalbare producten op de markt brengt. In onze top 5 lieten we jullie de 5 beste goedkope matrassen van dit moment zien. Uiteraard hangt dit samen met je slaappositie, lichaamsgewicht en eigen wensen. Als je twijfelt wat de beste betaalbare matras is voor jou, kun je contact zoeken met een beddenspeciaalzaak of de online klantenservice van een matrassenspecialist.

Hoe onderhoud ik een goedkope matras?

Een goedkope matras is fijn, maar je wilt natuurlijk wel dat het matras van jouw keuze een tijd meegaat. Daarom is het belangrijk, dat je het betaalbare matras met zorg behandelt en goed onderhoudt. Lucht het matras regelmatig en keer het elke twee weken om kuilvorming te voorkomen. Je kunt ook een matrasbeschermer aanschaffen om de levensduur te verlengen. Op die manier reken je af met ongedierte, transpiratievocht en vervelende geurtjes. Heeft het matras een afritsbare tijk? Was deze dan regelmatig, op de stand en temperatuur zoals in de wasvoorschriften vermeld staat.

Wat zijn de beste merken goedkope matrassen?

In onze top 5 zetten wij goedkope matrassen van Bedworld Collection, Bed4Less, Emma en Boxspring Company in het zonnetje. Andere bekende merken, die ook goedkope matrassen in hun assortiment hebben, zijn M Line, Swiss Sense en Beddenreus. Ook Ikea en BeterBed hebben regelmatig betaalbare matrassen in de aanbieding.