De beste elektrische boxspring van dit moment

Een elektrische boxspring draagt bij aan een comfortabele nachtrust. Bij een elektrische boxspring kun je doorgaans het hoofdeinde en het voeteneinde verstellen, waardoor je bijvoorbeeld de druk op de onderste ruggenwervels kunt verminderen. In dit artikel delen wij onze top 5 beste elektrische boxsprings. We kijken niet alleen naar de voordelen van een elektrisch verstelbaar bed, maar vergelijken ook verschillende modellen. Welke elektrische boxspring is de beste koop van dit moment? In onze handige aankoopgids delen we tips om een verstelbare boxspring te kopen. Ook beantwoorden we de veelgestelde vragen over elektrische boxsprings.

Voor het laatst geüpdate op september 26, 2022 door Esther

Dit zijn de 10 beste elektrische boxsprings van 2022

In deze onderstaande top 10 lijst van de beste elektrische boxsprings zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment.


Onze top 5 beste elektrische boxspring

Ben je op zoek naar de beste elektrische boxspring? Wat is de beste koop in de categorie elektrische boxspring op dit moment?  Wij hebben de 5 bovenstaande beste elektrische boxsprings verder onder de loep genomen.


Swiss Sense Boxspring Home Seasons

Beste elektrische boxspring
Boxspring Home Seasons | Swiss Sense
€2.050,00
op voorraad
Www.swisssense.nl

Deze tijdloze elektrische boxspring van Home Seasons wordt normaliter geleverd met een 9-zone pocketvering matras van 22,5 cm in een medium of firm uitvoering en een Allvar koudschuim topper van 7,5 cm voor optimale ondersteuning. Je kunt deze betaalbare elektrische boxspring in verschillende maten bestellen zoals 160 x 200 cm en 180 x 200 cm. De kleinste beschikbare afmeting is 140 x 200 cm, dat vergelijkbaar is met het formaat van een twijfelaar. Met de elektrische boxspring Home Season kies je voor ligcomfort, luxe en een aantrekkelijke prijs. Met een hoofdbord van 120 cm, meegestoffeerde matras in een stof naar keuze en een voetbord van 65 cm haal je een luxe meubelstuk in huis. Je kunt deze elektrische boxspring helemaal naar wens samenstellen en hebt nog 25 jaar recht op garantie bij frame- en veerbreuken. Eventueel is de Boxspring Home Seasons ook leverbaar als vlakke variant.

Bestel de Home Seasons elektrische boxspring bij onderstaande webshop:


Boxspring Trento

Ben je op zoek naar een elektrische boxspring van 90 x 200 cm? Wil je een luxe eenpersoonsbed kopen, dat uitgerust is met elektrisch verstelbare functies? Dan is de boxspring Trento met 7-zones comfortmatras en een SG25 polyether afdeklaag een prima keuze. Door de elektrische functies kun je makkelijk in en uit bed stappen, door je hoofdeinde te verhogen. Ook kun je eenvoudig onder het bed stofzuigen om je slaapomgeving huisstofmijtvrij te maken. Je hoeft alleen even het hoofdeinde en voeteneinde omhoog te zetten. Als je regelmatig last hebt van pijn in je onderrug, kun je baat hebben bij een elektrische boxspring. Je kunt het voeteneinde iets omhoog zetten, waardoor je bekken vrijer liggen en er minder druk staat op je lage rugwervels. Na aankoop heb je 5 jaar garantie op je boxspring en 2 jaar op de boxspring motor en het matras.

Bestel de Trento elektrische boxspring bij onderstaande webshop:


Beddenleeuw Boxspring Bed Sophia

Deze royale Sophia boxspring bestaat uit twee comfort-soft boxen en twee pocketvering matrassen. De comfortabele boxen beschikken over een uitstekende ventilatie en een goede drukverdeling. De pocketvering matrassen zorgen op hun beurt voor voldoende ondersteuning en slaapcomfort. Je kunt deze elektrische boxspring bestellen in een éénpersoonsformaat van 90 x 200 cm, maar ook als tweepersoonsbed van 180 x 200 cm of 200 x 200 cm. Je kunt het moderne design geheel aanpassen aan je wensen. Ga je voor een gecaptionneerd, 8-vaks of glad hoofdbord? Geef je de voorkeur aan een lederlook of kies je voor stof? Bij aanschaf van de Sophia Boxspring elektrisch ontvang je een draadloze afstandsbediening en 2 jaar garantie. Voor extra slaapcomfort bestel je een topdekmatras van traagschuim, koudschuim of bamboe bij.

Bestel de Royale Sophia elektrische boxspring bij onderstaande webshop:


Swiss Sense Boxspring Lifestyle by vtwonen Thyme

De boxspring Lifestyle is bepaald geen sta in de weg. Waar andere boxsprings een kleine slaapkamer al snel vol doen ogen, maakt dit slanke design juist indruk vanwege haar elegante en stoere vormgeving. Door het zwevende hoofdbord en de mini-pocketveren boxen behoud je opbergruimte onder je elektrisch verstelbare bed. Je kunt deze boxspring in z’n geheel aanpassen aan je eigen wensen. Kies je voor elektrische boxspring van 90 x 200 cm of ga je voor een groter exemplaar van 180 x 200 cm? Als je geen behoefte hebt aan het verstellen van de hoogte van je hoofd- en voeteneinde kun je de Lifestyle boxspring ook in vlakke uitvoering bestellen. Bovendien kies je zelf het design van de poten en de stoffering. Na aankoop heb je 25 jaar recht op garantie op frame- en veerbreuken.

Bestel de Lifestyle Tyme elektrische boxspring bij onderstaande webshop:


Boxspring Salerno

Met de boxspring Salerno met verstelbaar Comfort Foam matras kies je voor optimaal slaapcomfort en stijl. Dit elektrische bed is leverbaar in verschillende kleuren en heeft een design dat gekenmerkt wordt door strakke lijnen. Het matras met een afdeklaag van 35HR koudschuim en een vulling van bonell-veren staat garant voor een goede nachtrust. Dit is een fijne boxspring voor wie op zoek is naar een betaalbaar verstelbaar bed en houdt van een luxe uitstraling. Het is raadzaam de elektrische boxspring regelmatig uit te zuigen met het zachte mondstuk van je stofzuiger om stofophoping te voorkomen. Na aanschaf van de Salerno heb je 2 jaar garantie op de boxspring en de bijbehorende motor en 3 jaar op het matras.

Bestel de Salerno elektrische boxspring bij onderstaande webshop:


De werking van een elektrische boxspring

Een elektrisch verstelbaar bed biedt de mogelijkheid om je slaapomgeving te personaliseren. Meestal kun je met een elektrische boxspring het hoofdeinde en voeteneinde verstellen. Als je een tweepersoons elektrische boxspring koopt, bestaat er doorgaans de mogelijkheid de bedkanten onafhankelijk van elkaar te bewegen. Je partner kan ervoor kiezen zijn voeteneinde iets op te hogen, terwijl jij juist je hoofdeinde een stukje hoger instelt. Natuurlijk bestaan elektrische boxsprings in alle soorten en maten. Sommige elektrische bedden hebben een ingebouwde tv-lift, die je slaapkamer een luxe touch geeft. Op die manier kun je eenvoudig vanuit je bed genieten van je lievelingsseries.

Voordelen van een elektrische boxspring

  • Een elektrische boxspring koop je als volledig bed. Je bent dus in één keer voorzien van onderstel en matras.
  • Je kunt zelf je favoriete slaap- of ligpositie bepalen.
  • Als je een tweepersoons elektrische boxspring koopt, kun je de kanten los van elkaar bewegen.
  • Je kijkt comfortabel naar je favoriete serie vanuit je bed of leest een goed boek voor het slapen gaan.
  • Je kunt je hoofdeinde en voeteneinde bewegen, waardoor je de lage ruggenwervels kunt ontzien en makkelijk in en uit bed kunt stappen.
  • Een ingebouwde tv-lift bespaart ruimte in je slaapkamer.

Nadelen van een elektrisch verstelbare boxspring

  • Een boxspring biedt geen betere ondersteuning dan een bed met los matras. In sommige gevallen ondersteunt een ledikant met lattenbodem beter.
  • Een elektrische boxspring heeft meestal een stoffen bekleding. Het vraagt regelmatig onderhoud om deze stof- en vlekvrij te houden.
  • De vele functies van een elektrisch bed kosten geld, waardoor de totaalprijs hoger uitkomt dan bij een doorsnee bed.
  • Het merendeel van de boxsprings heeft een verend onderstel, waardoor het bed nagenoeg tot de grond komt en je geen opbergruimte hebt onder je bed.

De beste elektrische boxspring kopen

Wil je de beste elektrische boxspring kopen? Vraag je je af welke elektrische boxspring de beste koop is? In deze handige aankoopgids delen wij onze tips voor het kopen van een elektrisch bed. We kijken daarbij naar de afmetingen, de maximale belastbaarheid en de functies van het elektisch verstelbare bed. Ook bespreken we het design en de garantieperiode.

De afmetingen

Het is belangrijk om goed naar de afmetingen van de elektrische boxspring te kijken. Veel mensen denken dat de afmetingen van het matras overeenkomen met de afmetingen van het elektrische bed, maar dit is meestal niet het geval. Vaak steken de boxen iets uit of heeft de boxspring een rand, hoofdbord of voetbord. In de productspecificaties kun je de precieze afmetingen opzoeken. Bekijk het formaat van de elektrische boxspring goed, voordat je een keuze maakt. Je wilt natuurlijk dat het bed in je slaapkamer past en er voldoende ruimte overblijft om in en uit bed te stappen.

Maximale belastbaarheid

Ieder bed heeft een maximale belastbaarheid. Dit wil niet zeggen dat iemand met een hoger gewicht niet in het bed kan slapen, maar wel dat deze persoon niet de juiste ondersteuning krijgt en het bed mogelijkerwijs eerder slijtage gaat vertonen. In de specificaties kun je de maximale belastbaarheid van het elektrische boxspring terugvinden. Ga altijd goed na of dit voor één of twee personen geldt. Bij een tweepersoons elektrisch bed staat de maximale belastbaarheid soms toch per persoon genoteerd, omdat het bed twee matrassen heeft, die los van elkaar bewegen. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de klantenservice of een beddenspeciaalzaak.

Functies van het elektrisch verstelbare bed

De meeste elektrische boxsprings kunnen de hoogte van het hoofdeinde en voeteneinde instellen. Als je kiest voor een tweepersoons elektrisch boxspring van 160 x 200 cm of 180 x 200 cm bestaat het bed vaak uit twee matrassen, die los van elkaar bewegen. Dit heeft als voordeel, dat je partner en jij beiden je ideale ligpositie kunnen bepalen. Misschien slaap jij idealiter met je hoofd een beetje omhoog, terwijl je partner zijn onderrug wil ontzien door het voeteneinde een tikkeltje op te hogen. Sommige boxsprings hebben een ingebouwde tv-lift, die na gebruik in het voetenbord van het elektrische bed verdwijnt. Dit bespaart ruimte in je slaapkamer en houdt de kamer overzichtelijk en netjes. Daarbij staat de televisie automatisch op een perfecte kijkafstand. De meeste elektrische boxsprings zijn bestuurbaar met een afstandsbediening of drukknoppen, die zijn ingebouwd in de rand van het bed.

Design

Met de aankoop van een elektrische boxspring kies je voor een volledig bed, inclusief matras en eventueel topmatras. Je bent dus in één keer klaar met je beddenjacht. Dit is handig, maar maakt de keuze voor de beste elektrische boxspring tegelijkertijd heel belangrijk. Een boxspring is een echte blikvanger en valt op. Daarom is het design en de uitstraling van je elektrisch verstelbare bed eentje om over na te denken. Je kunt de meeste elektrische boxsprings helemaal naar jouw smaak aanpassen. Natuurlijk hebben ze een basismodel met dunne of dikke poten, een zwevend hoofdbord of een slank design met strakke lijnen. Er bestaan ook ronde boxsprings, die het mooiste staan in een ruime slaapkamer, die verder sober is ingericht. Meestal kun je zelf de stof kiezen, waarin het matras ook wordt meegestoffeerd. Je kunt gaan voor een lederlook, maar bijvoorbeeld ook voor een 6- of 8-vaks hoofdbord of een gecaptionneerd model.

Garantie

Een elektrische boxspring is meestal niet goedkoop. Natuurlijk heb je vrij betaalbare modellen, maar doordat je meteen een volledig bed met elektrische functies koopt, kom je bij een tweepersoonsbed al snel boven de €2000 uit met een uitloop tot €6000 voor een elektrische boxspring met alles erop en eraan. Het is daarom verstandig voor een elektrische bed met goede garantievoorwaarden te kiezen. Heb je bijvoorbeeld alleen recht op garantie bij frame- en veerbreuken of ook bij mankementen aan de elektrische motor of het matras? Bewaar je aankoopbewijs goed om aanspraak op de garantie te kunnen maken.

Lifestyle Thyme boxspring
De fraaie en comfortabele Lifestyle Thyme boxspring – bestel ‘m bij Swiss Sense

Veelgestelde vragen over elektrische boxsprings

Tot slot beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over elektrische boxsprings. Wat kost een elektrische boxspring? Hoe onderhoud je een elektrische boxspring? Wat is de beste elektrische boxspring?

Wat kost een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring vraagt om een flinke investering. Betaalbare eenpersoonsmodellen beginnen bij €1200; betaalbare tweepersoonsmodellen kosten doorgaans tussen de €1500 en €2500. Luxueuze boxsprings hebben een prijskaartje van €2500 tot €6000, afhankelijk van het formaat, de stofkeuze en elektrisch verstelbare functies.

Hoe onderhoud je een elektrische boxspring?

Het is belangrijk om het elektrische bed regelmatig uit te zuigen met het zachte mondstuk van je stofzuiger om stofophoping te voorkomen. Ook is het raadzaam een wasbare en afneembare hoes te gebruiken rondom het matras en topmatras. Deze kun je reinigen in de wasmachine voor een frisse en schimmelvrije slaapomgeving. Je hoeft de matrassen niet te kantelen. Het gebruik van een topper verlengt de levensduur van het matras.

Wat is de beste elektrische boxspring?

Wij vinden de elektrische boxspring van Home Seasons de beste koop. Dit elektrische bed dat overigens ook in vlakke uitvoering kan worden besteld, geeft voldoende ondersteuning door het 9-zone comfort pocketveringmatras en is helemaal aan te passen aan je eigen stijl. Bovendien heb je recht op 25 jaar garantie bij veer- en framebreuken, waardoor je niet alleen een goede koop, maar ook een financieel veilige investering doet.