De beste boxsprings met opbergruimte van dit moment!

Ben jij fan van boxsprings, maar ook gehecht aan de opbergruimte onder je bed? Wil je graag een volledig bed kopen inclusief matras en topper met voldoende ruimte voor je kleding, schoenen en boeken? Dan is een boxspring met opbergruimte echt iets voor jou! Deze handige boxsprings hebben niet alleen een luxueuze uitstraling en een uitstekend comfort, maar óók voldoende ruimte voor je spullen. Speciaal voor jou selecteerden we de 5 beste boxsprings met opbergruimte. We bespreken de bijzondere eigenschappen van de verschillende modellen in mini-reviews en vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring met opbergruimte. Tot slot beantwoorden we veelgestelde vragen over de opbergboxspring.
Beste boxspring met opbergruimte

Voor het laatst geüpdate op september 26, 2022 door Esther

Dit zijn de 10 beste boxsprings met opbergruimte van 2022

In deze onderstaande top 10 lijst van de beste boxsprings met opbergruimte zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment.


Uitgelicht: 5 keer de beste boxspring met opbergruimte

We bespreken de beste boxsprings met opbergruimte in onze top 5. Aan de hand van mini-reviews lichten we bijzondere eigenschappen uit en vertellen we meer over de afmetingen, het design en het comfort van bedden met opbergruimte.


Boxspring SMART storage 01

De boxspring Smart Storage 01 is niet alleen een bed, maar ook een kast. Ingebouwd in de boxen heb je maarliefst de beschikking over vier vakken, die genoeg ruimte bieden voor kleding en accessoires. De gestoffeerde kleppen in de vier delen van de box helpen je om eenvoudig toegang te krijgen tot je spullen. Dit bed is de ideale oplossing voor een kleine slaapkamer. Je kunt deze opbergboxspring bestellen in het formaat 140 x 200 cm, maar ook in 180 x 200 cm of 200 x 220 cm. De opbergruimte in de boxspring is afhankelijk van de gekozen afmetingen. Bij een boxspring met opbergruimte van 180 x 200 cm is ieder opbergvak 86 x 99 x 23 cm groot. Verder beschikt deze vlakke boxspring over een 9-zones pocketveringmatras met een dikte van 22,5 cm en pakweg 500 thermische veren. Je kunt kiezen tussen medium of firm hardheid. Verder heeft de boxspring Smart Storage een strak ogend en tijdloos hoofdbord met een hoogte van 115 cm. Je kunt tegen een meerprijs een topper bij bestellen en hebt recht op 25 jaar garantie op veer- en framebreuken.

Bestel de Boxspring Smart Storage 01 bij onderstaande webshop:


Beddenleeuw DeLuxe Yara

Deze opberg boxspring van Deluxe Yara combineert praktische opbergruimte met comfort. Je kunt zelf de uitstraling van Deluxe Yara bepalen door te kiezen voor een glad, gecaptionneerd of 8-vaks hoofdbord. De 7 zone pocketvering matras en de 4 cm dikke koudschuim topper geven je nachtrust een flinke upgrade. Je kunt deze boxspring met opbergruimte bestellen in 90 x 200 cm, maar ook in 140 x 200 cm of 180 x 200 cm. De opbergruimte zit ‘m in de box zelf en wordt afgeschermd met een stoffen klep. De laden zijn niet uittrekbaar, dus je zult wel door de knieën moeten om bij je kleding of accessoires te komen. Wil je extra opbergruimte? Bestel dan een hocker of dekenkist bij aankoop van de Deluxe Yara.

Bestel de Boxspring Deluxe Yara bij onderstaande webshop:


Opbergboxspring Autentik Kvadrat

Je ziet het niet, maar de Autentik Kvadrat is wel degelijk een boxspring met opbergruimte. Onder de bonell veren boxen schuilt een groot opbergvak, dat zich openbaart door de bovenliggende matras een stukje te kantelen met behulp van de stevige scharnieren. De opbergruimte is niet geschikt voor spullen die je dagelijks nodig hebt, maar bijvoorbeeld wel voor je wintergarderobe tijdens de warme maanden; een extra dekbed of geheime verzameling.  Deze vlakke boxspring bestaat uit een groot tweepersoonsmatras tot een breedtemaat van 180 cm en bij een groter formaat uit twee losse matrassen. Het bed is geschikt voor slapers tot 100 kg en heeft een koudschuim topmatras, die zorgt voor een stevige en goed geventileerde slaapomgeving. De montage is gratis en na aankoop heb je nog 5 jaar garantie op de opbergboxspring Kvadrat.

Bestel de Autentik Kvadrat bij onderstaande webshop:


Boxspring SMART storage 02

Dit model maakt gebruik van de gehele oppervlakte als opbergruimte. Door aan de lus in het midden van de bedlengte te trekken, open je de enorme opbergvakken eenvoudig. Je kunt hier bijvoorbeeld kleding bewaren, maar ook een boekencollectie, extra beddengoed of handdoeken. De boxspring Smart Storage 02 met opbergruimte is ideaal voor een kleine slaapkamer en is een mooie 2 in 1 combinatie van kast en bed. Verder is deze opberg boxspring uitgerust met een 9-zone pocketveringsmatras en kun je het bed precies inrichten aan de hand van je wensen. Jij kiest de stof en het formaat. Na aanschaf heb je nog 25 jaar garantie op frame- en veerbreuken.

Bestel de Boxspring Smart Storage 02 bij onderstaande webshop:


Beddenleeuw Lana

Wil jij op ieder moment eenvoudig bij de opbergruimte in je boxspring kunnen? Dat kan met opbergboxspring Lana. Door de gestoffeerde kleppen aan de zijkant, kun je altijd bij je spullen: ook als je partner nog slaapt of je net je bed hebt opgemaakt. Het bed heeft een matras met een dikte van 20 cm en optioneel een koudschuim, traagschuim of bamboe topper. De instaphoogte van deze boxspring met opbergruimte is pakweg 45 cm. Bovendien kun je de Lana boxspring met ronde, zwarte poten eenvoudig aanpassen aan je smaak door de stof en het formaat zelf te kiezen.

Bestel de Boxspring Lana bij onderstaande webshop:

€569,00
op voorraad
Bol.com

Wat is een boxspring met opbergruimte?

Een boxspring is een volledig bed, dat bestaat uit één of meerdere boxen, één matras of twee losse matrassen en eventueel een topper. Ook kan een boxspring ontworpen zijn met hoofd- en voetbord en bijvoorbeeld een buitenrand hebben. Boxsprings bestaan in de vlakke variant: ze zijn dan niet elektrisch verstelbaar; of in een elektrisch verstelbare uitvoering, waarbij het voeteneind en hoofdeinde mechanisch gestuurd kunnen worden. Een boxspring met opbergruimte biedt voldoende ruimte in de boxen van het bed om kleding, schoenen en toiletartikelen op te slaan. Vaak heeft dit type bed één of meerdere lades, staat het op langere poten of kun je de boxen openritsen.

De voordelen van boxsprings met opbergruimte

Om je zoektocht te vergemakkelijken zetten we de voordelen van een boxspring met opbergruimte op een rijtje:

  • Je koopt een volledig bed, waardoor je meteen weet waar je aan toe bent. Budgetteren is op deze manier eenvoudig en de eigenschappen van boxen, matras en topper sluiten naadloos op elkaar aan.
  • Boxsprings in vlak en elektrisch model. Bij een elektrisch model kun je het hoofdeinde en voeteneinde verstellen, waardoor in- en uit bed stappen makkelijker wordt en je comfortabel een boek kunt lezen vanuit je bed. De meeste boxsprings met opbergruimte zijn overigens vlak.
  • Een boxspring met opbergruimte is ideaal voor een kleine slaapkamer. Je benut de ruimte optimaal!
  • Je hebt minder kastruimte nodig. Dit bespaart geld en biedt mogelijkheden voor een alternatieve inrichting van je slaapkamer.
  • Je kunt een opbergboxspring eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak. Veel onderdelen van het bed zijn makkelijk te personaliseren.

De nadelen van een opbergboxspring

  • Een opbergboxspring biedt niet per se meer ondersteuning dan een bed met een losse lattenbodem. Kijk daarom kritisch naar het ligcomfort van het bed met opbergruimte.
  • Meestal rijkt een boxspring met opbergruimte tot aan de grond. Daar is in principe niets mis mee, maar je kunt daardoor wel lastiger stofzuigen en schoonmaken.
  • Een boxspring met opbergruimte is meestal gestoffeerd. Hierdoor is het bed gevoelig voor vlekken.
  • Een boxspring met opbergruimte neemt veel ruimte in beslag. Zorg dat je voldoende plaats hebt in je slaapkamer voor dit meubelstuk.

Handige tips voor het kopen van een boxspring met opbergruimte

Op zoek naar de beste boxspring met opbergruimte? Wij delen onze tips voor het kopen van de ideale opbergboxspring. We kijken daarbij naar het formaat, de maximale belastbaarheid, het type matras, de soort boxspring en de opbergruimte.

Het formaat

Bedden met opbergruimte van 140 x 200 cm zijn ideaal als twijfelaar met opbergruimte of als groot éénpersoonsbed. Als je een kleine slaapkamer hebt en tegelijkertijd wilt investeren in een bed en een kast, kun je op die manier veel plaats en geld besparen. Bedden met opbergruimte van 160 x 200 cm of 180 x 200 cm zijn bij uitstek geschikt voor twee personen. Houd er rekening mee, dat de afmetingen van het bed en het matras niet altijd overeenkomen. Kijk dus goed in de specificaties of een boxspring met opbergruimte van 180 x 200 cm ook een matras van datzelfde formaat heeft. Heeft het bed randen of een hoofd- of voetenbord dat uitsteekt? Door goed naar de afmetingen te kijken, weet je zeker dat de boxspring in je slaapkamer past. Bij twijfel neem je bij voorkeur contact op met de verkopende partij, een beddenspeciaalzaak of de klantenservice.

De maximale belastbaarheid

Bij het kopen van de beste boxspring met opbergruimte is de maximale belastbaarheid een belangrijke factor. Je mag dan in eerste instantie voor dit type bed kiezen vanwege de opbergruimte, voldoende ondersteuning van je lichaam is nog steeds een prioriteit. In de productspecificaties staat doorgaans de maximale belastbaarheid genoteerd. Dit geeft aan tot welk lichaamsgewicht het bed voldoende ondersteuning biedt aan de slaper. Kies altijd voor een opbergboxspring met een hogere maximale belastbaarheid dan je eigen lichaamsgewicht. Let op of de belastbaarheid per persoon aangeduid staat of voor het hele bed. Dit laatste is met name belangrijk, wanneer je een tweepersoons boxspring koopt.

Het matras

Met een matras staat of valt je slaapomgeving. Het is cruciaal dat het matras bij je lichaam en wensen past. Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde type matras. Jouw voorkeuren zijn persoonlijk, maar hangen ook af van je lichaamsgewicht, eventuele lichamelijke klachten en je gewenste slaapklimaat. Koudschuim zorgt bijvoorbeeld voor een koude slaapomgeving, terwijl latex juist warmte vasthoudt. Als je twijfelt welke matras het beste bij je past, kun je een matrassentest doen of langsgaan bij een beddenwinkel. Proefslapen is bij een boxspring met opbergruimte meestal geen optie, omdat het vervoeren van het bed veel tijd en mankracht vereist.

Vlak of elektrisch verstelbaar

Een vlakke boxspring is niet elektrisch verstelbaar. Je kunt het voeten- en hoofdeinde niet verstellen. Dit type boxspring met opbergruimte is doorgaans goedkoper dan de elektrische variant. Een elektrisch verstelbare boxspring is ideaal voor wie graag een boek leest in bed of een boxspring met tv-lift koopt. Ook is het makkelijk met in- en uit bed stappen. Door je voeteneinde iets op te hogen, ontlast je ook de spieren in je onderrug. Bij bepaalde lichamelijke klachten werkt een verstelbaar bed bevordelijk. Eventueel kun je advies bij je huisarts of fysiotherapeut inwinnen.

Type opbergruimte

Hoeveel extra opbergruimte wil je in je boxspring? Niet ieder bed met opbergruimte biedt dezelfde capaciteit. Het is daarom verstandig naar de geboden opbergruimte te kijken, alvorens je aanschaf te doen. Geef je de voorkeur aan laden of aan gestoffeerde opbergvakken? Wil je de departementen af kunnen sluiten met een rits of volstaat een klep?

De handige Smart Storage 02 boxspring – bestel ‘m bij Swiss Sense

Veelgestelde vragen over boxsprings met opbergruimte

Tot slot beantwoorden we veelgestelde vragen over boxsprings met opbergruimte. Wanneer moet je wel of niet een boxspring met opbergruimte kopen? Hoe monteer je een boxspring met opbergruimte? Wat is de beste boxspring met opbergruimte?

Wanneer moet je wel of niet een boxspring met opbergruimte kopen?

Een boxspring met opbergruimte is heel handig, als je een kleine slaapkamer hebt. Je kunt bijvoorbeeld je kleding, schoenen of boeken in je boxspring opslaan, waardoor je geen kast nodig hebt en ruimte uitspaart voor een bureau of nachtkastje. Ook kun je kiezen voor dit type bed als je ondanks een grote slaapkamer, nog steeds ruimtegebrek ervaart. Als je heel gevoelig bent voor huisstofmijt kun je beter voor een ander type bed kiezen. Je kunt vaak moeilijk stofzuigen onder een opbergboxspring, omdat het bed tot aan de grond reikt.

Hoe monteer je een boxspring met opbergruimte?

Bij aankoop van een opberg boxspring zijn de bezorging en montage doorgaans inbegrepen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de montage en vertelt de bezorgers alleen waar het bed moet komen te staan. Als de montage exclusief is, kun je ervoor kiezen de boxspring zelf in elkaar te zetten met behulp van de meegeleverde handleiding. Het is raadzaam om deze klus met minimaal 2 personen te klaren, omdat bepaalde onderdelen zwaar kunnen zijn om alleen te tillen.

Wat is de beste boxspring met opbergruimte?

Volgens ons is de beste koop de boxspring Smart Storage 01. Deze handige opbergboxspring beschikt over maarliefst 4 vakken met gestoffeerde kleppen. Daarbij krijg je naast een heleboel ruimte, ook prima comfort met de 9-zone pocketveringsmatras van 22,5 cm dikte. Na aanschaf heb je nog 25 jaar recht op garantie bij veer- en framebreuken. Je kunt het design volledig aanpassen aan je eigen wensen.