Body pillow kopen? Dit zijn de 10 beste body pillows van 2024!

Voor het laatst geüpdate op maart 23, 2023 door Anoek

Ben jij op zoek naar een body pillow? Een bodypillow kan verlichting geven bij pijnklachten. Een body pillow kan onder andere gebruikt worden voor zijslapers of zwangere vrouwen. In dit artikel hebben we de 10 beste body pillows voor je op een rij gezet. Ook zullen we meer uitleggen over wat een body pillow precies is en waar een body kussen bij kan helpen. Lees dus snel verder voor tips en informatie zodat jij het beste body pillow voor jou kan aanschaffen.

Dit zijn 10 de beste body pillows van 2024

In deze onderstaande top 10 lijst van de beste body pillows van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. We attenderen je dus op het aanbod van de voordeligste webwinkel van dit moment. Je kunt de keuze voor het voor jouw beste body pillow snel en eenvoudig maken door de highlights te checken van iedere optie die we onder je aandacht brengen. Verderop in dit artikel vind je een uitgebreide review van het betreffende body pillow.   

De top 5 beste body pillows van 2024 uitgelicht

We zullen de top 5 uit de top 10 nog eens uitlichten. Zo heb je ook direct iets meer informatie over wat voor body pillow het eigenlijk is. Elk body pillow heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Met deze informatie kun jij het beste body pillow, passend voor jouw situatie kiezen.

#1 Litollo Body Pillow J-vorm

Het Litollo Body Pillow heeft een J-vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat er aan één kant van het lichaam meer ondersteuning is. Het Litollo Body Pillow is te gebruiken bij zwangerschap, zijslapers, mensen met rug- en/of heupklachten en mensen met slaapapneu. Dankzij het ergonomische ontwerp zal het lichaam de juiste houding aannemen, wat pijnklachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen. De katoenen hoes is afneembaar en te wassen op 30 graden. De vulling van polyester zorgt ervoor dat de J-vorm langdurig goed blijft. Dankzij de ondersteuning die het lichaam krijgt en de juiste houding die wordt aangenomen, zal (indien bij gebruik tijdens zwangerschap) de foetus automatisch ook een gezonde houding aannemen. Indien gewenst is het mogelijk om extra hoezen bij te bestellen. Het kussen is 145 bij 50 centimeter groot (LxB).

Bestel het Litollo Body Pillow J-vorm vertrouwd bij de volgende webshops:

#2 Ella XXL Body Pillow C-vorm

Het Ella XXL Body Pillow is verkrijgbaar in verschillende varianten. Dit is de C-vormige variant van het kussen. Dit multifunctionele kussen zorgt ervoor dat je automatisch een juiste houding aan zult nemen tijdens het slapen. Het kussen kan namelijk dankzij het full body ontwerp de wervelkolom vanaf de hals tot de heupen ondersteunen. Het voordeel is niet alleen dat je een goede houding aanneemt, maar ook nog eens comfortabel ligt. Op den duur kan dit pijnklachten verlichten, voorkomen en zorgt het voor een diepere en betere nachtrust. Het kussen heeft een stevige stevigheid en is gevuld met polyester. De zachte overtrek is gemaakt van 100 procent Jersey katoen. Indien je dit wilt, kun je een extra hoes kopen voor om de katoenen hoes heen. De standaard hoes is te wassen op 30 graden. Het Ella XXL kussen is verkrijgbaar in U- en C-vorm. De C-vorm is 150 bij 70 centimeter groot en weegt 3,1 kilogram.

Bestel het Ella XXL Body Pillow C-vorm vertrouwd bij de volgende webshops:

#3 Suite Sheets Body Pillow

Dit body pillow of lichaamskussen van Suite sheets is 140 bij 40 centimeter groot. Het osteopathische ondersteunende lichaamskussen is geschikt voor mensen die op hun zij slapen, zwangere vrouwen en mensen met rugklachten. De stevigheid van het kussen is medium. De hoes van het kussen is gemaakt van een combinatie tussen polyester en bamboevezels. De vulling is gemaakt van SyndonFill holle vezel. Het voordeel van deze vezel is dat het goed op de plaats blijft. Het kussen geeft ondersteuning aan de lichaamshouding en is vochtregulerend. De hoes van het kussen kan tot 40 graden machinaal gewassen worden, maar is niet geschikt voor de droger. Op het kussen zit één jaar fabrieksgarantie. Indien gewenst kan het kussen extra worden gevuld voor een stevigere stevigheid.

Bestel het Suite Sheets Body Pillow vertrouwd bij de volgende webshops:

#4 Litollo® Zwangerschapskussen XXL

De zwangerschapskussens van Litollo zijn zeer bekend. Dit komt dankzij het speciale ontwerp, wat zorgt voor een juiste houding. Het Litollo XXL zwangerschapskussen zorgt voor een optimale ondersteuning van het lichaam, maar zorgt er ook voor dat er weinig kans is dat je in een andere houding gaat draaien in de nacht. Het zwangerschapskussen is multifunctioneel, want na de bevalling is dit kussen te gebruiken als voedingskussen. Daarnaast is het kussen ook geschikt voor mensen met pijnklachten, zoals rug- en schouderpijn. Het is mogelijk om de afneembare katoenen hoes te wassen, maar de hoes kan niet in de droger. De vulling is gemaakt van 100 procent polyester. Het kussens is 280 bij 70 centimeter groot (LxB), U-vormig en heeft een grijze kleur.

Bestel het Litollo XXL zwangerschapskussen vertrouwd bij de volgende webshops:

#5 Ella XXL J-vorm body pillow

Dit multifunctionele zwangerschapskussen (en voedingskussen) zorgt voor een goede houding. Het kussen kan namelijk dankzij het full body J-vorm ontwerp de wervelkolom vanaf de hals tot de heupen ondersteunen. Het voordeel is niet alleen dat je een goede houding aanneemt (en daarmee pijnklachten kunt verminderen), maar ook nog eens comfortabel ligt. Het kussen is stevig (gevuld met milieuvriendelijk polyester) en heeft een zachte minky fleece hoes. Indien je dit wilt kun je een hoes kopen voor er extra omheen. De standaard hoes is te wassen op 30 graden. Het Ella Zwangerschapskussen XXL J-vorm kussen is 155 bij 80 centimeter groot (LxB). Het Ella XXL body pillow is ook verkrijgbaar in C-vormige variant.

Bestel het Ella XXL J-vorm body pillow vertrouwd bij de volgende webshops:

Wat is een body pillow?

Een body pillow is een kussen met een speciale vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat het lichaam extra ondersteuning krijgt. Een body pillow wordt ook wel een lichaamskussen, body roll, ligkussen of zwangerschapskussen genoemd. Een body pillow heeft altijd een langwerpige vorm en wordt gebruikt om comfortabeler te kunnen liggen. Een body pillow is geschikt voor mensen met rug- en/of heupklachten, mensen die graag op hun zij slapen en voor zwangere mensen. Een body pillow zorgt naast de extra ondersteuning er ook voor dat het lichaam een juiste houding aan zal nemen tijdens het slapen. Dit kan op den duur niet alleen pijnklachten verlichten of voorkomen, maar draagt ook bij aan een verbeterde nachtrust.

Wat zijn de voor- en nadelen van een body pillow?

De voordelen van een body pillow: 

 • Kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en pijnklachten, zoals:
  • Rug-, nek-, knie- en heupklachten verminderen of voorkomen.
  • Verbeteren van de bloedsomloop
  • Verbeteren van een gezonde slaaphouding wat ook pijnklachten kan verbeteren of voorkomen.
 • Is geschikt voor verschillende doelgroepen, zoals:
  • Zijslapers
  • Buikslapers
  • Zwangere mensen
  • Mensen met slaapapneu
  • Mensen met pijnklachten in rug-, nek-, knieën of heupen
  • Mensen die herstellen van een operatie
 • Is geschikt voor alle leeftijden

De nadelen van een body pillow:

 • Kan overlast geven in bed doordat het een vrij groot en grof kussen is.

Waar let je op bij het aanschaffen van een body pillow?

Stevigheid  

De stevigheid van een kussen bepaalt hoeveel ondersteuning het kussen geeft. Wat je hierin kiest, is afhankelijk van voorkeur. Zo willen sommige mensen graag een stevig kussen, terwijl andere mensen juist graag op een zacht kussen slapen. De stevigheid wordt altijd weergeven in zacht/soft, medium of stevig/hard/firm. Weet je niet goed welke stevigheid voor jou het beste is, dan kun je kiezen voor een kussen die je zelf kunt bijvullen. Hierdoor kun je de stevigheid naar wens aanpassen.

Afmetingen

De meeste body pillows zijn tussen de 130 en 160 centimeter. In de hoogte kan dit wisselen tussen de 10 en 20 centimeter. Het is van belang om je eigen lengte mee te nemen in het aanschaffen van het juiste formaat lichaamskussen. Een gemiddeld persoon in lengte en gewicht heeft voldoende aan een lichaamskussen van 130 centimeter lang en 10 centimeter hoog. Ga ongeveer uit van een lengte die overeenkomt met circa 2/3 van je eigen lichaamslengte.

Vorm

Een standaard body pillow heeft een langwerpige vorm. Het is ook mogelijk om een body pillow te verkrijgen in een U-, C-, of J-vorm. Soms geeft dit extra voordelen, bijvoorbeeld doordat je het kussen (zwangerschapkussen) na je zwangerschap kunt gebruiken als voedingskussen.  Daarnaast bepaalt de vorm ook welke ondersteuning het lichaam krijgt. Een U-vormig kussen vormt zich bijvoorbeeld geheel rond het lichaam, terwijl een J-vormig kussen juist meer de zijkant van het lichaam zal ondersteunen. Ben je op zoek naar een kussen wat het hele lichaam kan ondersteunen? Dan is een C- of U-vormig kussen het meest geschikt.

Gebruikte materiaal

Het gebruikte materiaal is van invloed op je slaapcomfort. Over het algemeen worden de hoezen gemaakt van polyester of katoen of een combinatie hiervan. Een katoenen hoes werkt anti allergisch, is comfortabel en is goed ventilerend. Een andere mogelijkheid is bamboe. Bamboe is net als katoen comfortabel en ventilerend. Daarnaast heeft bamboe een verkoelende werking. De vulling wordt meestal gemaakt van polyester vezels of traagschuim. Het voordeel van traagschuim is dat het stevig is en geheel naar het lichaam vormt. Daarentegen zal traagschuim sneller warm worden.

Stof en allergieën

Indien je last hebt van allergieën zoals bijvoorbeeld stofmijt, is het goed om te kijken naar een anti allergisch kussen. Het beste is als in ieder geval de hoes, maar het liefst ook het kussen te wassen is.

Flexibiliteit

Een goed zijslaapkussen moet flexibel zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je tijdens je slaap ook nog gemakkelijk van houding kan veranderen.

Conclusie

In tegenstelling wat vaak wordt gedacht, is een body pillow geschikt voor meerdere doelgroepen dan alleen zwangere mensen. Naast de vorm is het belangrijk om te letten op het gebruikte materiaal. Wil je graag een goed J-vormig body pillow, dan kun je kiezen voor het Litollo Body Pillow. Deze body pillow heeft een polyester vulling en katoenen hoes. Het Ella XXL Body Pillow in C-vorm heeft een vulling van polyester en een hoes van jersey katoen. Wil je graag een standaard vorm, dan kun je kiezen voor het Suite sheets body pillow. Dit kussen heeft een vulling van SyndonFill holle vezel en een hoes gemaakt van een combinatie tussen bamboevezels en polyester.