Het beste babymatras van 2024

Nachtrust is essentieel voor de ontwikkeling van een baby of peuter. Daarom is de keuze voor een goed babymatras ook zo belangrijk. In dit artikel vergelijken we campingbedjes, reismatrassen en matrassen voor in een ledikant of wiegje. Ben je voornemens een babymatras te kopen voor thuis, onderweg of op reis? In dit artikel gaan wij op zoek naar de beste babymatras van 2020.

beste babymatras

Voor het laatst geüpdate op oktober 11, 2022 door Esther

De top 3 beste babymatrassen van 2024

Best getest: Het Childwheels Campingbed en Babymatras ter waarde van €49,63 krijgt niet alleen vijf sterren van tevreden klanten, maar is ook nog eens gebruiksvriendelijk en makkelijk te transporteren. Het campingbedje is gemaakt van 100% katoen en de grijze kleur verbergt ongewenste vlekken.

Beste aanbieding: De ABZ Babymatras Tijger is zonder twijfel een goede en economische keuze als je een babymatras gaat kopen. Normaal gesproken kost deze polyester reismatras rond de €60, maar nu staat dit handige campingbed met afneembare hoes te koop voor €45,99.

Beste prijs-kwaliteit verhouding: De Childhome heavy reflux matrasverhoger van €29,99 is waterbestendig, gemaakt van polyether en kan gewoon op 60 graden gewassen worden. Dit gemakkelijke meegroeibed is een goede keuze voor je kind.

Babymatras kopen? De beste babymatrassen voor je kind vergelijken

Als je een babymatras gaat kopen, is het handig om te weten naar welk formaat je op zoek bent. Gaat het om een reismatras dat vooral voor baby’s handig is, of denk je aan een meegroeibed dat ook op latere leeftijd nog fijn is voor je opgroeiende peuter? Met welk doel ben je op zoek naar een babymatras? Zoek je iets voor in de ledikant of het wiegje van jouw kind of juist om mee te nemen naar de camping of het huis van je ouders? Tot slot is de materiaalkeuze van het reismatras belangrijk. Als je twijfelt wat een goed babymatras is voor je kind, kun je altijd de consumentenbond raadplegen. Bij de consumentenbond kun je bijvoorbeeld zien welk babymatras het best getest is en wat de beste koop van 2024 is.

Het formaat van je babymatras

Het is belangrijk om goed naar het formaat te kijken bij de aanschaf van een reismatras. Hoelang wil je dat jouw kind gebruik kan maken van het babymatras en ga je vooral voor een makkelijk te transporteren campingbed of heeft een product dat meerdere jaren dienst kan doen jouw voorkeur? Als je op zoek bent naar een babymatras voor in een ledikant of wiegje, moet je goed kijken of de afmetingen overeenkomen.

Voor thuis of onderweg

Er zijn veel verschillende typen babymatrassen op de markt. Als je op zoek gaat naar het beste babymatras van 2024 voor je kind, is het raadzaam om te bedenken met welk doel je de matras koopt. Wil je de matras vooral thuis gebruiken in een ledikant of wiegje of is het doel van je aankoop vooral het gemakkelijk meenemen van de babymatras naar familie, vrienden of op vakantie. Als je de babymatras voornamelijk als reismatras wilt gebruiken, is het zaak dat deze licht van gewicht is en makkelijk uitwasbaar. 

Het materiaal van de reismatras

Ook het materiaal van de reismatras is van belang. Sommige campingbedjes zijn gemaakt van polyester of polyether, terwijl andere grotendeels bestaan uit katoen. Wat zijn de wasvoorschriften en heeft het babymatras een afneembare hoes, die in de wasmachine kan? Sommige babymatrassen zijn waterbestendig of vochtregulerend, wat handig kan zijn als je kind veel transpireert.

De top 4 beste babymatrassen van 2024

Hieronder zetten we de top 4 beste babymatrassen van 2024 voor jou op een rijtje.

1. Childwheels Campingbed Babymatras

Dit lichtgewicht reismatras neem je makkelijk mee naar de camping of je schoonfamilie en is de beste koop van 2024. Het matras is grijs van kleur, volledig gemaakt van katoen en erg gebruiksvriendelijk. Het Childwheels campingbed kost €49,63.

2. Candide Reismatras

Dit fijne babymatras met afneembare hoes is gedeeltelijk gemaakt van katoen en gedeeltelijk van polyester. De hoes is waterdicht en gemakkelijk te wassen op dertig graden. Je koopt het babymatras al voor €49,99.

3. ABZ Babymatras Tijger

Het ABZ polyester campingbedje ter waarde van €45,99 past in een ledikant en werkt vochtregulerend. Het is een ideaal reismatras voor kinderen die veel transpireren.

4. Childhome Heavenly Reflux Matrasverhoger Meegroeibed

Deze babymatras van Childhome heeft een afneembare hoes van polyether, die je op 60 graden kunt wassen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor blijvende vlekken en ruikt het reismatras altijd fris.

De populairste merken als je een babymatras gaat kopen

Bekende merken van babymatrassen zijn Candide, Childhome en ABZ, zoals we in onze top van beste babymatras 2024 hebben gezien. Toch zijn er ook veel andere merken die baby-, reis- en campingmatrassen aanbieden. Je kunt hierbij denken aan de merken KEES, Aerosleep, Philip, Princess en Kidsmill.

Waarom en hoe een babymatras werkt

Een babymatras is essentieel voor de nachtrust van je kind. Deze speciaal ontworpen matrassen voor baby’s, dreumesen en peuters passen precies in een wiegje of ledikantje en zorgen ervoor dat je kind rustig en veilig kan slapen. Omdat je een klein kind niet gemakkelijk in een logeerbed kan laten slapen -het kind kan uit bed vallen of zich bezeren- is het fijn dat je het babymatras meestal ook kunt gebruiken als campingbed of reismatras. De meeste babymatrassen wegen weinig, waardoor je ze gemakkelijk kunt transporteren.

Aanvullende producten

Als je een babymatras gaat kopen, ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in bijpassende babylakens en een babykussen. Ook kan een babyslaapzak handig zijn, met name in de winter of om mee te nemen uit logeren of op vakantie.