Het beste anti snurk kussen: de beste kussens tegen snurken op een rijtje

Heb je last van snurken en merk je dat het invloed heeft op je eigen nachtrust of die van je partner? Wil je jouw snurkprobleem aanpakken en afrekenen met de onrust, die het bij jouw thuis veroorzaakt? Snurken onstaat mede doordat je tong naar achteren zakt tijdens het slapen en zo een gedeelte van je luchtpijp blokkeert. Het juiste anti snurk kussen kan ervoor zorgen, dat de luchtwegblokkade wordt opgeheven en je gemakkelijk kunt ademhalen zonder te snurken. Je brengt bijna een derde van je leven in bed door, dus een fijn anti snurk kussen is zo gek nog niet! In dit artikelen presenteren wij de beste anti snurk kussens voor zijslapers en de beste kussen tegen snurken voor buik- en rugslapers. Ook leggen we uit, waar je op moet letten bij de aanschaf van een anti snurk kussen. We delen onze handige aankooptips over materiaal, vorm, comfort, wasbaarheid en garantie. Voor wie is een anti snurk kussen geschikt? Tot slot vertellen we je meer over betrouwbare merken voor de beste kussens tegen snurken.
beste anti snurk kussen

Voor het laatst geüpdate op januari 17, 2022 door Scott

Dit zijn de 10 beste anti snurk kussens van 2022


5 keer het beste anti snurk kussen van 2022 uitgelicht

Op zoek naar het beste anti snurk kussen voor zijslapers? Ben jij benieuwd naar de beste kussens tegen snurken om eindelijk uitgerust wakker te worden zonder een droge mond? Wij delen onze favorieten met jou!


1. Smartsleepers anti snurk kussen

Met het Smartsleepers anti snurk kussen van foam verklein je de frequentie en intensiteit van het snurken. Door middel van slaappositionering lig je comfortabel op je zij en voorkom je dat je tong naar achteren zakt en je luchtweg gedeeltelijk blokkeert. Het anti statische carbon tijk zorgt ervoor dat de statische energie van je huid vermindert, waardoor je cortisol niveau – het stresshormoon- op een stabiel niveau komt en je gemakkelijker dieper kunt slapen. Dit kussen tegen snurken is 40 x 70 cm en heeft een rechthoekige vorm met een holler, ietwat uitstekend gedeelte in het midden, waarop je je nek kunt plaatsen. Je kunt het ergonomische kussen met neksteun niet wassen of in de droogtrommel stoppen. Na aankoop van dit witte, antibacteriële anti snurk kussen heb je nog 3 jaar recht op fabrieksgarantie.

Bestel het Smartsleepers anti snurk kussen bij deze vertrouwde webshop(s):


2. Bestlife ergonomische traagschuim kussen

Het Bestlife ergonomische traagschuim kussen van 30 x 64 cm is extra lang en biedt uitstekende ondersteuning aan nek en schouders. Dit kussen is op zo’n manier ontworpen, dat het geschikt is voor zij- en rugslapers en ten alle tijden de luchtwegen en bloedtoevoer openhoudt. Hierdoor voorkomt het niet alleen snurken, maar ook nek- en rugklachten en bevordert het je vitaliteit. Traagschuim vormt zich naar je lichaam en ventileert goed. Bovendien gaat het materiaal lang mee en wordt het exra beschermd door de afneembare binnenhoes, die je op 30 graden kunt wassen. Weet je niet zeker of dit ergonomische anti snurk kussen iets voor je is? 30 nachten proefslapen geeft je de mogelijkheid om het Bestlife kussen tegen snurken te retourneren, als het toch niet is wat je gehoopt had. Ook heb je nog 2 jaar garantie op je aankoop.

Bestel het Bestlife ergonomische traagschuim kussen bij deze vertrouwde webshop(s):


3. Posiform anti snurk Pillow

Het Posiform anti snurk Pillow helpt je om snurkproblemen te verminderen. Deskundigen zijn het over één ding eens: je slaappositie verergert of vermindert snurken. Dit kussen tegen snurken van 33 x 55 cm zorgt door een verdikking in het midden, dat je hoofd automatisch naar de zijkant valt. Hierdoor beweegt je tong naar voren in plaats van naar achteren, waardoor hij je luchtpijp niet blokkeert. Of je nu van nature een rugslaper of een zijslaper bent, dit kussen zal je bewegen om vaker voor de linker- of rechterzij te kiezen. De katoenen tijk is wasbaar op 30 graden, maar mag niet in de droger. Dit ergonomische kussen van 500 gram kent een 1-jarige garantieperiode.

Bestel het Posiform anti snurk Pillow bij deze vertrouwde webshop(s):


4. Dekbeddenwereld bamboe kussen

Wil je een luchtig anti snurk kussen kopen? Kijk dan eens naar het Dekbeddenwereld bamboe kussen van traagschuim met een drukverlagende werking. De vulling bestaat volledig uit memory foam met traagschuim vlokken, die zich perfect naar je hoofd en nek vormen, waardoor je luchtwegen open blijven en het snurken minder wordt. Dit kussen van 50 x 70 cm weegt 1,5 kg en heeft een tijk van 40% bamboevezels. Je kunt de afritsbare hoes wassen op 40 graden en bovendien in de droger stoppen. Verder is het anti snurk kussen anti-bacterieel en koel en wordt het geleverd in een luxe draagtas. Na aanschaf heb je nog 2 maanden recht op fabrieksgarantie.

Bestel het Dekbeddenwereld bamboe kussen bij deze vertrouwde webshop(s):


5. Ai Sleep ergonomische traagschuim kussen

Met het Ai Sleep ergonomische traagschuim kussen verdeel je de druk gelijkmatig over je lichaam, waardoor luchtwegen vrij blijven en je bloedsomloop optimaal functioneert gedurende de nacht. Dit fijne kussen tegen snurken is geschikt voor rug-, zij- en buikslapers en komt met een luxe draagtas en een afneembare kussensloop. Dit kussen van 35 x 60 cm gaat normaliter 5 tot 6 jaar mee en ventileert uitstekend door de mesh structuur. Bovendien voelt het kussen zacht en comfortabel aan door de afwerking met MDI-schuim. De meegeleverde tijk van biologisch katoen is uitwasbaar op 30 graden, maar mag niet in de droger. Je mag 30 dagen proefslapen, maar hebt na deze periode geen fabrieksgarantie.

Bestel het Ai Sleep ergonomische traagschuim kussen bij deze vertrouwde webshop(s):


De werking van een anti snurk kussen

Een kussen tegen snurken werkt op basis van positioneringstherapie. Als je snurkt, kun je het beste op je zij slapen. Helaas is dit niet altijd even eenvoudig. Als je je leven lang op je rug hebt geslapen, is de verandering van slaappositie zeker niet makkelijk. Een anti snurk kussen kan je bij deze overgang helpen. Vaak is de vorm dusdanig ontworpen, dat het kussen het aantrekkelijk maakt om op je zij te slapen door bijvoorbeeld een verdikking of neksteun. Als je op je zij slaapt, valt je tong naar voren en blijft de toegang tot je luchtpijp vrij. Hierdoor vermindert het snurken. Wanneer je op je rug ligt, zakt je tong snel naar achteren vanwege het gewicht. Hierbij raakt een deel van je luchtpijp geblokkeerd, wat resulteert in snurken.

anti snurk kussen zijslapers

Manieren om het snurken te verminderen

Natuurlijk is een anti snurk kussen niet de enige manier om je snurkproblemen te verminderen of zelfs te verhelpen. Zo kan het matigen met alcohol, koffie, roken en medicatie het snurken aanzienlijk reduceren. Een regelmatig slaappatroon, gezond eten en een gezond gewicht hebben ook een positieve invloed. Werken deze huis-, tuin- en keukenoplossingen niet goed genoeg? Dan kun je behalve een kussen tegen snurken ook een anti snurk beugel of neusstrips proberen.

Het belang van het oplossen van je snurkprobleem

Snurken leidt vaak tot irritatie tussen partners. 1 op de 3 stellen heeft te maken met irritaties over een snurkende partner. Als je slechter slaapt, functioneer je doorgaans ook minder goed. Je bent sneller gestresst, geprikkeld en hebt minder overzicht. Een goede nachtrust is essentieel om mee te kunnen in de drukte van alledag. Daarbij slaap je doorgaans lichter als je snurkt en rust je minder uit, waardoor je ondanks voldoende slaap toch moe wakker wordt. Ook heb je vaak last van een droge mond of keel en kun je ‘s nachts wakker schrikken van je eigen gesnurk. Tijd om hier iets aan te veranderen dus!

Handige aankoopgids voor het beste anti snurk kussen

Wil je het ideale anti snurk kussen kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Wij delen graag onze tips voor het kopen van het beste anti snurk kussen voor jouw situatie. Bij het vergelijken van onze favorieten keken we naar formaat, vorm, gewicht, materiaal, tijk, proefslapen en garantieperiode. We leggen je graag uit waarom deze zaken essentieel zijn bij het maken van je keuze voor het beste anti snurk kussen voor zijslapers.

Het formaat

Het formaat van een kussen is belangrijk. Je wilt dat je hoofd, nek en schouders voldoende ondersteund worden. Hiervoor heb je niet per se een groot kussen nodig, maar het is wel belangrijk dat je hoofd en nek er helemaal oppassen. Ben je lang? Dan is een extra lang kussen van tenminste 60 cm aan te bevelen. Daarbij speelt persoonlijke voorkeur ook een rol. De één prefereert een groot en luchtig kussen, terwijl de ander liever gaat voor stevig en compact.

De vorm

Aangezien een anti snurk kussen werkt aan de hand van slaappositioneringstherapie, is de vorm uitermate belangrijk. De vorm van het kussen zorgt er namelijk voor, dat je luchtpijp openblijft en je  tong niet naar achteren zakt. Veel kussens tegen snurken hebben daarom een neksteun of een verdikking in het midden. Voor je nachtrust is het heel belangrijk dat je lekker ligt, dus het is zeker raadzaam om naar de vorm te kijken en daarbij je eigen comfort in ogenschouw te nemen.

Gewicht

Niet ieder kussen weegt even veel en hoewel dit op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk lijkt, maakt het gewicht van een anti snurk kussen voor zijslapers wel degelijk uit. Hoe zwaarder het kussen, hoe moeilijker het is om het kussen per ongeluk te verplaatsen of van het bed af te gooien tijdens het slapen. Het geeft de gebruiker minder mogelijkheden om het effect van het anti snurk kussen per ongeluk teniet te doen.

anti snurk kussen ikea

Materiaal

Veel anti snurk kussens zijn gemaakt van traagschuim, omdat traagschuim zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Hierdoor lig je comfortabel en zak je net diep genoeg in het kussen om ook als zijslaper je ruggengraat recht te houden gedurende de nacht. Sommige kussens tegen snurken bestaan uit memory foam, dat zacht aanvoelt en veel ondersteuning biedt aan nek en schouders. Met name anti snurk kussens met neksteun zijn vaak gemaakt van memory foam, vanwege het ergonomische karakter van het materiaal.

Het tijk

Veel anti snurk kussens hebben een extra beschermhoes, die soms afneembaar is. Een extra hoes beschermt het kussen tegen stof, lichaamsvocht, ongedierte en vieze luchtjes. Hierdoor verlengt het tijk de levensduur van je kussen. Sommige hoezen zijn afritsbaar en kunnen in de wasmachine. Lees altijd goed de productspecificaties, voordat je het tijk gaat wassen. Meestal is een katoenen tijk wasbaar op 30 graden, maar kan het niet in de droger. Een wasbare tijk is handig om je slaapplek hygiënisch en fris te houden.

Proefslapen

Heb je nog nooit een anti snurk kussen gehad en twijfel je of dit de oplossing is voor jouw nachtelijke uitdagingen? Bij sommige anti snurk kussens biedt de verkoper de mogelijkheid om eerst een aantal nachten proef te slapen. Bevalt het kussen toch niet? Wil je een ander formaat of een andere vorm? Dan kun je het binnen de vooraf besproken tijd retourneren zonder op te hoven draaien voor de kosten.

Garantieperiode

Veel anti snurk kussens hebben een garantieperiode. Je kunt dit vaak vinden onder productspecificaties. Gedurende een vooraf bepaalde periode is de producent of verkopende partij verantwoordelijk voor mankementen die ontstaan en dient ze deze te repareren of te vergoeden. Soms worden bepaalde mankementen uitgesloten van fabrieksgarantie, zoals beschadigingen aan het tijk. Om gebruik te kunnen maken van garantie, dien je het aankoopbewijs van je kussen tegen snurken goed te bewaren.

Het beste anti snurk kussen kopen

Je kunt het beste anti snurk kussen zowel online, als in de winkel kopen. Ben je op zoek naar een fijn kussen tegen snurken van Qmed of weet je precies waar jouw ideale product aan moet voldoen? Dan kun je gemakkelijk je slag slaan op Bol.com, philips.nl, sternasport.nl of mattsleeps.com. Ga je liever naar een fysieke winkel? Breng dan een bezoekje aan Ikea, BeterBed of Beddenleeuw.

Betrouwbare merken anti snurk kussens

Ben je op zoek naar een kussen tegen Snurken van Ikea of een anti snurk kussen van Qmed? Dan kies je voor kwaliteit en duurzaamheid! Andere betrouwbare merken van anti snurk kussens zijn Bestlife, Posiform, Dekbeddenwereld, Smartsleepers en Ai. Ook Luco Vitaal, Dekbed-Discounter en Mr. Anti Snurk staan goed aangeschreven.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!