Superslapen! Bestel het boek met lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit nu voor slechts €20 op Bol.com

Nooit meer snurken met de beste anti snurk beugel van 2020!

Heb je last van snurken of een milde vorm van slaapapneu en werken de gebruikelijke anti snurk tips niet? Dan is een snurkbeugel misschien een goede optie voor jou. Met behulp van een snurkbeugel houd je, je partner niet langer wakker en sta je ’s ochtends weer uitgerust op. In dit artikel vergelijken we de beste anti snurk beugels van 2020. Ben je van plan een anti snurkbeugel kopen? Lees hieronder dan onze aanbevelingen.
beste anti snurk beugel

3 uitgelichte snurkbeugel toppers!

somnipax guard S Antisnurk beugelBeste getest: de Somnipax Guard-S van €134,50 krijgt een beoordeling van 5 sterren en is geschikt voor mensen die last hebben van primair snurken of een lichte of gemiddelde vorm van slaapapneu. De snurkbeugel is comfortabel, makkelijk schoon te maken en aan te passen aan de kaakgrootte van de gebruiker.

ZQuiet snurkbeugel – de snurken oplossingBeste aanbieding: de ZQuiet is een koopje vergeleken met de andere snurkbeugels met een 5 sterren beoordeling. De kosten van deze MRA-beugel bedragen slechts €29,95 en de ervaringen van gebruikers zijn erg positief. De ZQuiet is geschikt voor mensen met een medium en large kaakgrootte en helpt tegen snurken tijdens het op je rug slapen.

somnipax guard anti-snurkbeugelBeste prijs-kwaliteit: de Somnipax Guard ter waarde van €74,95 helpt zowel tegen een licht als gemiddeld slaapapneu en tegen snurken. De MRA-beugel kan gebruikt worden door mensen met alle kaakgrootte en is gemakkelijk bij te stellen.

De beste anti snurk beugels vergelijken

Als je een anti snurk beugel gaat kopen, is het belangrijk om een aantal kenmerken mee te nemen in je beslissing. Er zijn een heleboel anti snurkbeugels op de markt, maar niet alle snurkbeugels zijn geschikt voor iedere kaakgrootte. Het is belangrijk na te gaan of de anti snurkbeugel aanpasbaar is en of je door je mond kunt ademen. Een ander aandachtspunt is de functie van de MRA-beugel. Welke oorzaken van snurken worden er aangepakt? Werkt de beugel ook tegen slaapapneu? Tot slot is de levensduur van een anti snurkbeugel van belang. Als de beugel twee keer zo lang meegaat, kun je besluiten iets meer te investeren, omdat je dit op de lange termijn terugverdient.

Voor wie is de snurkbeugel geschikt?

Sommige anti snurkbeugels zijn alleen geschikt voor mensen met een kleine of grote kaak. Bij het kopen van een snurkbeugel is het aan te raden te kijken naar de gewenste kaakgrootte. Een anti snurkbeugel werkt alleen als de beugel goed aansluit en niet als deze te groot of te klein is. Er zijn ook speciale anti snurkbeugels voor vrouwen.

De functie van de MRA-beugel

Niet alle snurkbeugels dienen hetzelfde doel. Sommige snurkbeugels helpen alleen tegen primair snurken en niet tegen een vorm van slaapapneu. Daarbij kan snurken meerdere oorzaken hebben. Veel beugels werken enkel tegen snurken tijdens het liggen op de rug, terwijl anderen ook het snurken door het slapen met open mond aanpakken. Snurkbeugels beletten de gebruiker soms door zijn of haar mond te ademen. Enerzijds is dit makkelijk, omdat het voorkomen van mondademhaling snurken door een open mond tegengaat, maar je kunt deze beugels alleen gebruiken als je wel een goede neusademhaling hebt.

De levensduur

Natuurlijk let je bij het kopen van een snurkbeugel, naast de ervaringen van andere gebruikers, ook op de kosten. De kosten van een snurkbeugel kunnen hoog lijken, maar hierbij is vooral de levensduur van belang. Als de snurkbeugel langer meegaat, zijn de kosten relatief lager. De meerderheid van de beste anti snurk beugels van 2020 gaan tussen de twaalf en vierentwintig maanden mee.

De top 5 beste anti snurkbeugels van 2020

Hieronder zetten we de top 5 beste anti snurkbeugels van 2020 voor jou op een rij.

somnipax guard anti-snurkbeugel1. Somnipax Guard

Deze als beste geteste snurkbeugel heeft een zacht prijsje van €74,95 en is van geweldige kwaliteit. De MRA-beugel helpt zowel bij milde slaapapneu, als primair snurken en is geschikt voor mensen met alle kaakgroottes. De Somnipax Guard is gemakkelijk schoon te maken en te verstellen.

somnipax guard S Antisnurk beugel2. Somnipax Guard- S

Deze anti snurkbeugel kost €134,50, maar gaat wel 18-24 maanden mee. De Somnipax Guard-S staat je toe door je mond te ademen en zijwaartse kaakbewegingen te maken in je slaap, helpt tegen slaapapneu en primair snurken en kreeg van gebruikers 5 sterren.

SnorBan snurkbeugel3. Snorban

Deze snurkbeugel helpt niet alleen tegen snurken tijdens rugligging, maar ook tegen snurken door een open mond. De kosten voor de Snorban bedragen €54,95. De beugel is geschikt voor mensen met een kleine of gemiddelde kaakgrootte.

ZQuiet snurkbeugel – de snurken oplossing4. ZQuiet

Deze anti snurkbeugel voor slechts €29,95 is een goede keus voor mensen met een grote kaak. De ZQuiet kan 3-10mm versteld worden en helpt tegen primair snurken tijdens rugligging.

Snorflex Mondstuk tegen Snurken5. Snorflex

De Snorflex is ideaal voor mensen met een kleine kaak en heeft een levensduur van 18-24 maanden. Ook is de snurkbeugel gemakkelijk 0-10 mm te verstellen, zodat deze goed aansluit en je snurkprobleem kan aanpakken. De Snorflex snurkbeugel kost €74,95.

De populairste merken als je een snurkbeugel gaat kopen

Bekende merken van snurkbeugels zijn Snorflex, Somnipax en ZQuiet, zoals we in de top 5 van beste anti snurkbeugels hebben gezien. Verder zijn Oniris, mr. Anti Snurk, Mouth Guard, Sleep Pro en Zlaap ook populair, maar waar zijn snurkbeugels eigenlijk te koop? Je kunt een snurkbeugel gemakkelijk online kopen of langsgaan bij een drogisterij.

Waarom en hoe een anti snurkbeugel werkt

Snurken kan verschillende oorzaken hebben, maar komt vaak doordat je tong tijdens het slapen naar achter zakt en daarmee je luchtwegen gedeeltelijk afsluit. De kans hierop is met name aanwezig, als je op je rug ligt. Een verstopte neus, alcoholgebruik, overgewicht of roken kunnen snurken ook verergeren.

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat je onderkaak een beetje naar voren wordt geduwd, waardoor er spanning op de spieren komt te staan en je luchtwegen vrij blijven. Vaak is het lastig door je mond te ademen met een snurkbeugel, dus je hebt wel een goedwerkende neusademhaling nodig om gebruik te kunnen maken van dit hulpmiddel.

Esther
Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!