5 tips voor een onvergetelijk slaapfeestje bij jou thuis

5 tips voor een onvergetelijk slaapfeestje bij jou thuis

Voor het laatst geüpdate op november 25, 2021 door Esther

Wij moeders moeten soms creatief blijven om de kids te vermaken. Vooral op regenachtige dagen kan het nog wel eens een uitdaging zijn. Hoe leuk is het dan om in het weekend een gezellig logeerplekje te maken? Inspiratie nodig? Met deze 5 tips wanen de kids zich gewoon bij jou thuis zo wat in een 5-sterrenhotel!

1. Zet een tentje op in de woonkamer

Geef je kids een eigen plekje door een tent op te zetten in bijvoorbeeld de woonkamer. Zo kunnen ze lekker spelen of zichzelf terugtrekken zonder door papa of mama gestoord te worden. Én kamperen in de woonkamer voelt ook best avontuurlijk, toch?

2. Lekker slapen op een groot luchtbed

Hoe fijn vindt jouw kind het om bij jullie in het grote bed te kruipen? Met een luchtbed heb je supersnel een fijne slaapplek klaar. En met een 2 persoons luchtbed kunnen de kids ook eens lekker zelf in een groot bed slapen. Een goede (maar vooral leuke) nacht gegarandeerd!

3. Maak samen alle snacks

Nog een leuke activiteit bedenken om vooraf samen te doen? Bij een slaapfeestje horen natuurlijk wel wat lekkere snacks. Wat dacht je van een lekkere zelfgemaakte pizza voor bij de film? Of verse popcorn? Liever iets gezonds? Met fruit kun je ook hele creatieve creaties maken, bijvoorbeeld zoals hieronder. Smullen maar!

4. Game on!

Staat er een filmmarathon op de planning? Maak een filmbingo! Zet hier dingen op als een blauwe jas, een vrouw met blond haar, een gele auto en alles wat je nog meer kunt bedenken. De eerste die bingo heeft wint een mooie prijs! Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt, dat hangt natuurlijk van de leeftijd van jouw kinderen af.

5. Zzzzacht en geZzzellig

En als laatste, niet te vergeten: gooi de tent helemaal vol met lekker zachte dekentjes, grote en kleine kussens en hang wat gezellige lichtsnoeren eromheen. Super gezellig en knus. Je zou er gewoon bijna zelf in willen kruipen..

Heel veel plezier met het slaapfeestje!

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!