5 tips bij het kiezen van een boxspring

Boxspring aanbieding 140×200

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die slapen op een boxspring. Dit is niet voor niets; een boxspring brengt namelijk een hoge mate van slaapcomfort en luxe met zich mee. Als je een nieuwe boxspring gaat kopen, dan is het maken van een weloverwogen keuze belangrijk. Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring. Lees de tekst hieronder goed door voor 5 handige tips bij het kiezen van een nieuwe boxspring.

Wat is een boxspring?

Redenen om te investeren in een boxspring zijn er meer dan genoeg. Een boxspring is vaak hoger dan een normaal bed, waardoor je makkelijker in en uit bed kunt stappen. Daar komt bij dat boxsprings een moderne, luxe en massieve uitstraling hebben, dat ze eenvoudig te personaliseren zijn, dat je van extra comfort en de juiste ondersteuning geniet. Bovendien zorgt een boxspring systeem voor een optimale vochtregulatie en ventilatie. Je kunt het uitgebreid aanbod bij Boxspring Xpert bewonderen.

Tip 1: Let op de afmetingen

Breng de afmetingen van zowel de kamer en van het bed in kaart. Zo kun je bepalen wat de maximale afmeting van je nieuwe boxspring mag zijn. Let ook op de lengte van het bed. Je wilt immers kiezen voor de juiste bedmaat, rekening houdend met je eigen lengte.

Tip 2: Kies de gewenste materiaalsoort

De meeste boxsprings zijn standaard van stof gemaakt, mede vanwege de luxe en zachte uitstraling. Er zijn echter personen die last hebben van allergische reacties, waardoor het essentieel is om voor de juiste materiaalsoort te kiezen als je een nieuw bed gaat kopen. Naast een boxspring van stof kun je ook kiezen voor een boxspring van kunststof of een boxspring van leer. Vergeet overigens niet om te letten op de vocht- en temperatuurregulatie.

Tip 3: Lichaamsondersteunend matras

Kies voor een boxspring matras met voldoende lichaamsondersteuning voor je lichaam. Hierbij moet je vooral letten op factoren als je slaaphouding, je lichaamsgewicht, of je alleen of samen slaapt en eventuele nek- en rugklachten. Belangrijke punten om naar te kijken als je het slaapcomfort wilt verhogen zijn de dikte en de kwaliteit van het matras.

Tip 4: Vlak versus elektrisch verstelbaar

Er zijn verschillende soorten boxsprings, met fantastische opties, waaronder elektrisch verstelbare boxsprings. Het gaat om een boxspring met een elektrisch verstelbare bodem en diverse aanvullende functies. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een boxspring met een vlakke bodem. Vergeet overigens niet om te kiezen voor een boxspring met voldoende opbergruimte.

Tip 5: Toppers

Ga je een boxspring kopen? Dan kun je je boxspring helemaal compleet maken met een topper. Een topper creëert een luxe en moderne uitstraling en brengt een warme sfeer in de slaapkamer. Hier komt nog bij dat een topper enorme temperatuurverschillen in bed voorkomt. Er zijn verschillende soorten toppers, waaronder koudschuim, traagschuim en latex. Het uitkiezen van de ideale topper is een persoonsgebonden keuze die afhangt van je eigen wensen en behoeften.

Hoi! Ik ben Esther en ik ben één van de oprichters van Slaapstart. We zijn Slaapstart gestart vanuit onze eigen behoefte aan een betere nachtrust. Ik ben daarom veel gaan lezen over slaapproblemen en adviezen van experts. Het viel me echter op dat er niet echt een goede bron in begrijpbare taal te vinden was die alles samenvat. Vandaar dat wij samen Slaapstart zijn gestart om ook anderen te helpen een betere nachtrust te vinden!